Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 658
Майчета, приятелката ми  е бременна и тртермина й е на 29.01. но от два дни  много я боли кръста и ниско долу коремчето я прерязва но не на редовни интервали. Аз имам две деца но  сега родих секцио а първото беше преди 12 год. та нямам спомен за болките и не мога да и помогна. Как мислите - дали това е признак за започване на родилния процес? Някоя от вас била ли е в такова състояние? Помогнете ми да й дам някакъв съвет. Между другото тя е от София , но  родителите й живеят тук та си дойде да ражда вав ВТ. Ще сме ви много благодарни за бързите отговори.

# 1
 • Кори Селести
 • Мнения: 5 541
Едва ли някой тук може да ти даде отговор.
Най-добре, ако нещо я притеснява да иде до болницата..
Там има лекари..видеозон...ще и кажат точно какво става..

УСПЕХ!:)

# 2
 • Мнения: 2 309
Тя е в девети месец така че нормално е да роди.Няма ли лекари покрай вас,че си губи времето да чака мнения.Това е сериозна работа.Аз също раждах секцио и имах подобни болки.Но не бих чакала форумките да ми отговарят.Извини ме ако звуча нападателно,но пак казвам да заминава на лекар и да я гледат на видеозон и там каквото трябва.

# 3
 • Мнения: 2 664
Майка ми преди да роди 2 дни е започнал да я боли кръста много...обадила се на причтелките и да дойдат да я видят какво прави,че скоро щяла да ражда и така и станало,но това е страшно относително .От мамите тук,а те са много разбрах,че при всички е различно-най-добре да отиде на лекар да я видят

# 4
 • Мнения: 658
Питах дали помните признаците за предстоящото ви раждане. А относно лекарите в Търново видеозона се използва само за установяване на бременността и  пола на бебето. И то не много оуспешно щото са големи специалисти. Тя ходи и  й казаха  - след 1.02. без преглед. И  не може да се задават въпроси защото" да си учила за лекар сега хляба ли искаш да ми вземеш, който МНОГО ПИТА БЪРЗО ... Та ей за това се обръщам към наскорородили мамчета. В книгите за бременни  болката в кръста е един от признаците, но пък контракции редовни няма. Освен това в нашата болница практикуват - влезеш ли слагат ти папаверинче , диазепамче за успокоение и така - до раждане. За това не отива там .

# 5
 • Sandhausen, Germany
 • Мнения: 3 412
Мен кръста не ме е болял преди да родя. Целия 9ти месец си имах контракции от време на време, но когато дойде деня бяха на равни интервали. Аз също мисля, че е най добре да отиде до болницата, защото за такива неща мнения през интернет не помагат. А лекарите и без видеозон разбират раждаш ли или не и ако е рано още, не виждам защо ще я държат в болница.

# 6
 • Кори Селести
 • Мнения: 5 541
 #2gunfire е това е за лекарите във вашата болница!!!!
Контракциите трябва да са редовни...тогава е тръгнало раждането, но всяка една болка е знак за нещо. Не искам да пиша и да те плаша..но това е безобразие!
Поне тоновете да му чуят на бебето...да видят добре ли е....

Така съм се ядосала днес, че чак ми иде да иска приятелката ти ПИСМЕН отказ за преглед с видеозон да видим на какво основание ще го направят и то на жена, която може да роди всеки момент...

Тя сега да се успокои и да си полегне, ако не я боли много....но ако наистина нещо я тревожи...да отиде все пак....и да си иска видеозона и запис на тоновете на бебето!!!!!!!!

# 7
 • Все на втория етаж
 • Мнения: 5 831
Леле, незнаех, че може да има толкова безотговорни хора-как ще й откажат преглед с видеозон и да преслушат тоновете на бебето?
Ако много се притеснява все пак трябва да отиде и да настоява, според мен.

# 8
 • на кой му пука, майна
 • Мнения: 5 301
Кви са тия доктори бе  #Cussing out
Според мен са длъжни да я прегледат

# 9
 • Мнения: 658
Да  такива са нещата в нашата болница. Не може родилката да казва какво иска. Аз избягах от там и отидох да раждам в ГО, защото ми задържаха бебето в деветия месец без обяснения. Просто лежиш и мълчиш или ако ще раждаш - "не викай, като си вдигаше краката  викаше ли?" Е как да иде нормално и спокойно момичето да я прегледат като я посрещата с разни такива въпросчета? Уф, дано да  се оттърва скоро от това бременеене и да гушкаме бебчо, че и мен ми е притеснено. Ама що да лежи- на нея са й казали да ходи много даже по стълбите да се качва

# 10
 • Мнения: 2 271
Аз ходих много,дори в деня,когато раждах!Последната седмица от бременността всеки ден бях на нон стрес тест(запис на тоновете и евентуални контракции),но тук в София.

# 11
 • Мнения: 934
Първия път имах страшни боли в кръста, даже мислех, че са бъбреци, но се оказа, че това си е нормално даже били вид контракции или поне така ми обясниха. Нямам спомени дали ме е боляло другаде основното помня, болката в кръста. Този път кръста си болеше наравно с ниско долу. Първо болеше нередовно а след това се почна по силна болка като прерязване с различен интервал.
Ама и аз искам да попитам кви са тия доктори беее????

Моя личен съвет е ако продължи редовно да си я боли, въпреки докторите да отива към болницата, защото наистина при всяка жена си е различно

# 12
 • Мнения: 191
ами мен все едно нещо ме натискаше ниско долу беше гадничко според мен и е време Peace

# 13
 • Мнения: 78
3-4 дни преди раждането ми се появиха контракции като всеки ден броя им се увеличаваше и така докато станаха равномерни и интервала между тях ставаше все по-малък

# 14
 • Мнения: 447
На мен тепърва ми предстоят точно такива усещания,но това което ни обясниха на лекциите за подготовка на бременните,за възможни симптоми на започващо раждане се смятат:
1. Изтекли води
2. Контракции на равни скъсяващи се интервали,като за първо дете се изчаква до достигане на период през 10 мин
В тези два случая се отива в болницата и е задължително приемане на бременната.
Всички останали контракции и болки могат да бъдат само фалшиви и дължащи се на подготовка за раждането.Облекчение би могло да се получи или с медикаменти-но-шпа/бусколизин или с топла баня/вана.
А това с отношението в болницата се надявам да е било инцидентен случай Praynig При такива условия е доста странен избора на приятелката ти за място на раждането???Дано да е имала основателни причини.
Успех и леко раждане Praynigи дано има повече човечност край нас Praynig

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт