Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 септ. 2004, 20:00 ч.

Мами-съвет

  • 2 726
  • 15
  •   1
Отговори
  • София - България
  • Мнения: 1 992
Мами ,помагайте Laughing В събота сме ще имам гости(партньри на мъжо)решила съм основното ястие да е плато от разли4ни видове риби,но се 4удя какво да е предястието и питиетата,моля ви за съвет,4е да не се изложа Embarassed Благодаря Grinning

# 1
  • Stara Zagora
  • Мнения: 871
Я виж това, може да ти е полезно -
 http://totalbg.com/cook/index.htm

# 2
  • София - България
  • Мнения: 1 992
Дани,при мен не се 4ете Sad

# 3
  • София
  • Мнения: 1 911
Цитат на: A.A.M.Belev
Дани,при мен не се 4ете :(


Като отвориш страницата, кликаш върху нея с десен бутон на мишката. От менюто избираш Encodingл От там избираш Кирилицата за Windows-а.

# 4
  • сред цветята
  • Мнения: 3 030
Към риба пасва много добре бялото вино. Но и леките червени и роzе вина също. Каква риба ще поднесеш, пушена ли? КАто шведска маса ли ще бъде?
Аz обикновено се съветвам в специалиzиран магаzин zа вино. Wink

# 5
  • София - България
  • Мнения: 1 992
Цитат на: rosa
Към риба пасва много добре бялото вино. Но и леките червени и роzе вина също. Каква риба ще поднесеш, пушена ли? КАто шведска маса ли ще бъде?
Аz обикновено се съветвам в специалиzиран магаzин zа вино. Wink
Виното ще го измисля,пове4е ми е проблем предястието Sad рибите са панирани-калмари,полца,филенца с разли4ни сосове и малки хлеб4ета.А,разни сирена примерно става ли Confused:

# 6
  • София - България
  • Мнения: 1 992
Цитат на: Raya
Цитат на: A.A.M.Belev
Дани,при мен не се 4ете Sad


Като отвориш страницата, кликаш върху нея с десен бутон на мишката. От менюто избираш Encodingл От там избираш Кирилицата за Windows-а.
Тенкс Grinning

# 7
  • сред цветята
  • Мнения: 3 030
Цитат на: A.A.M.Belev
А,разни сирена примерно става ли Confused:

Аz поднасям сирената накрая, след основното ядене. За предястие може да направиш Crostini с гъбки или с гъши пастет или др., Bruschetta, Antipasti, Parma-шунка с пъпеш.

# 8
  • София - България
  • Мнения: 1 992
Цитат на: rosa
Цитат на: A.A.M.Belev
А,разни сирена примерно става ли Confused:

Аz поднасям сирената накрая, след основното ядене. За предястие може да направиш Crostini с гъбки или с гъши пастет или др., Bruschetta, Antipasti, Parma-шунка с пъпеш.
Ммм,да след ве4еря -ще го използвам,а я поясно другите вкусотии ка се правят Confused:  Embarassed

# 9
  • Stara Zagora
  • Мнения: 871
Цитат на: A.A.M.Belev
Дани,при мен не се 4ете Sad

Отвори ли го, не  разбрах, ако трябва да го пратя пак?

# 10
  • сред цветята
  • Мнения: 3 030
теzи неща не са нищо осбено, приготвят се лесно и бърzо и са вкусни. Wink

Crostini с гъбена паста

250 гр. пресни гъби, раzлични
10 гр. сухи гъби
2 скилидки чесън
1 лук
1 връzка магданоz
4 с.л. zехтин
сол, черен пипер
40 гр. меко масло
1/2 франzела, най добре е италианска раzбира се.
Сухите гъби се пускат в 100 мл топла вода около 1/2 час, пресните гъби се наряzват на тънки шайби. Чесънът, магданоzът и лукът се наряzват наситно. Запържва се всичко. Прибавя се и малко вода, сместа се подправя. Прибавя се маслото и всичко се пюрира.
Хляба се наряzва на шайби, намаzват се zехтин е се пекат или тостват след това се намаzват с  пастата и се поднавят веднага.

На тоzи принцип е.

Crostini с Mozzarella

125 гр. Mozzarella
6 филенца от сардели (??? как се каzваха теzи рибки)
1 с.л. меко масло
Сарделите се смачкват и се раzбъркват с маслото и с тях се намаzва наряzания хляб. Mozzarellaта се наряzва на тънко и се слада върху филийте. След това се zапичат във фурната zа 5/10 мин. Подправят се с черен пипер и се сервират.


Парма шунка с пъпеш

Наряzва се на малки парчета пъпеша, zа да може да се  яде удобно и върху всяко парче се слага две или повече шайби парма шунка. Много е вкусно.

Ако те интересуват и други рецепти ми пиши и утре ще ти отговоря. Simple Smile

# 11
  • София - България
  • Мнения: 1 992
Роса благодаря за рецептите,ще ги направя в събота и после ще докладвам, Grinning Дани мерси и на теб Grinning

# 12
  • sofia
  • Мнения: 1 606
Rosa, аз се включвам, защото много ми хареса идеята с Crostini-те , та затова ако не те затруднявам, те замолвам Laughing да понапишеш още няколко подобни бързи и вкусни нещица. Горе-долу на същия принцип аз пък правя чеснови хлебчета.

# 13
  • сред цветята
  • Мнения: 3 030
Цитат на: bomboto
Rosa, аз се включвам, защото много ми хареса идеята с Crostini-те , та затова ако не те затруднявам, те замолвам Laughing да понапишеш още няколко подобни бързи и вкусни нещица. Горе-долу на същия принцип аз пък правя чеснови хлебчета.

Ето няколко неща. Аз обожавам италиaнската кухня Wink

Оригиналната Bruschetta

4 скилидки чесън
4 филии хляб
4 ч.л. зехтин
сол, пипер
Чесънът се пресова или реже на две. Хлябът се запича на грил или с тостер или във фурната и се намазzва с чесъна. Подправя се с сол и пипер (бял) и се напръсква със зехтина. Поднасят се веднага.


Bruschetta със сардели и домати

2 - 3 филета от сардели
2 скилидки чесън
2 - 3 зрели домати
1 орегано
4 - 6 босилек
сол, черен пипер
6 с.л. зехтин
4 филии хляб  (или 8 филийки франзела)
Доматите се пускат във вряла вода, след това им се маха кожата и семената и се нарязват на ситно. Сарделите също се нарязват на ситно, лукът се нарязва на  тънки кръгчета. Подправките се нарязват на дребно. Всичко се смесва добре, подправя се и към сместа се прибавя зехтина. Оставя се да поеме за 10 мин. Чесънът се нарязва на две. Хлябът се запича и се "натърква" с чесън. След това се намазва със сместа и се сервира.


Crostini с маслини:

12 тънки шайби хляб
100 гр. зелени маслини  
1 връзка босилек
1 изсушени лютиви чушлета
2 с.л. зехтин
1 с.л. пиниеви семки
Босилекът се измива, изсушава и се откъсват листата. Пюрира се заедно с чушлетата, маслините, пиниевите семена и зехтина. Хляба се запича и се намаzва със сместа.


Crostini al Parmigiano

400 гр. настъргано сирене Parmigiano
150 мл прясно мляко
2 яйца
индийско орехче, пипер
1 франзела
30 гр масло
100 мл червено вино
Яйцата се смесват с сиренето и млякото, подправят се със индийското орехче и пипера. Хлябът се нарязва и се намазва със сместа. В един голям тиган се затопля маслото и филийките се запичат там. След това се налива и виното и се затваря с капак. Пече се докато сиренето се разтопи.

# 14
  • София - България
  • Мнения: 1 992
Роса имаш отли4ен  Grinning за гъбената паста Grinning Гостите ми останаха о4аровани Grinning Тенкс

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт