Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 апр. 2012, 22:21 ч.

Домашна машина за сладолед

  • 110 065
  • 299
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 7 050
yulmana, не, в продавалника има фирма, която предлага нови, с 6 месеца гаранция и на цена 22 лв.
И за тази цена читави ли са?

# 46
  • Мнения: 2 603
Ами вече правих 4-5 пъти сладолед, повече от читави са според мен  Simple Smile От този клас машини, на които им се замразява предварително контейнера...не мисля че има разлика в отделните машини, освен в големината - на тази е 1 л., мен ме устройва идеално. За съжаление това е единствения сниман сладолед дотук, защото просто изчезва много бързо  Crazy

# 47
  • София, Младост 4
  • Мнения: 9 070
  Поръчах си от тези на  Андрю Джеймс машинка за сладолед и чакам да пристигне, за да дам отзиви  Simple Smile Дано и аз да съм доволна  Simple Smile
   П.П Пристигнала е в габко, тази седмица ще я взема  Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 14:14 от Aila

# 48
  • Мнения: 2
http://tehnomix.bg/rohnson-r-5000 където купих моята имаше и някаква друга на разпродажба по 37 лв. мисля, че беше поне 1 л. купите изглеждаха почти еднакви.

Ani Ka, може ли да публикуваш отзиви за твоята машинка ...

# 49
  • Sofia
  • Мнения: 535
Преди няколко дни, друга мама ме беше питала на лични. Ще постна и тук отговора ми.
Каква е машинката и какво означава да се върти бъркалката на ляво-надясно. Дали е шумна?
Машината така е направена за да не и изгори мотора. Върти само в една посока и когато стане гъст сладоледа намалява скоростта започва да се върти по-бавно перката и когато е най-гъст и перката не може да се върти започва да сменя посоките, защото се изключва само ръчно и не може мащинката да спре сама. Дали е шумна? Да, шумна е, но не ми пречи. Така се разбира, когато намаляват оборотите и се е сгъстил сладоледа, за да не надничаш постоянно вътре, а и нямам база за сравнение за шума. Не съм виждала и чувала друга за да кажа колко е шумна.
До сега съм правила млечно сметанов, чист или с добавки кафе, какао, орехи и плодов с кисело мляко. Той не е толкова гъст като замръзне, както е само сметанов и машинката при мен не е сменяла посоки, поне до сега, но в упътването го пише. А и я имам от скоро.
Иначе съм доволна. Съда е 1,45л. от големите е и не се притеснявам количеството дали ще се събере. Поне за рецептите, които съм пробвала.
Замразявам в нея, докато ми хареса на гъстота около 0.30 -0.45 мин., прехвърлям в кутия и слагам във фризера. Но ако сместта за сладоледа е с варене, непременно я охлаждам в хладилника преди да пусна да се прави.
ПП Последно правих бананов, сметаново-млечен без варене. Стана невероятен.
Ако имаш други въпроси ще се радвам да помогна.

# 50
  • Мнения: 2
За колко време охлаждащ съда и може ли да се охлади в хладилна камера в случай, че не разполагаме с фризер?

# 51
  • тук
  • Мнения: 510
За колко време охлаждащ съда и може ли да се охлади в хладилна камера в случай, че не разполагаме с фризер?

Зависи колко е голяма камерата, защото контейнерът си е висок. Освен това е добре да провериш каква темепература поддържа камерата - трябва ти по-ниска от -15 градуса, за да се получи добър ефект.

# 52
  • Sofia
  • Мнения: 535
На упътването пише, че са достатъчни 8 часа, но при положение, че не се отваря фризера и той си поддържа температурата. Аз като направя сладолед веднага я прибирам обратно в камерата на фризера. Стои там до следващото правене на сладолед. На другия ден, на следващия или по-следващия. Но ако искате да ползвате купата веднага след 8 часа при положение, че през цялото време сте отваряли за да си вземете от готовия сладолед няма да се получи следващия. Купата не ще е достигнала достатъчно охлаждане за да поддържа необходимата минусова температура. Simple Smile
Дали може във камера на хладилник, не знам в камерата колко е минусовата температура. Съпруга ми каза, че поддържали около -6 градуса. Това мисля, че не е достатъчно ниска температура.
Навремето имаше машинки, които се слагаха директно в камерата и въртяха сладоледа, докато се замрази. Те си бяха за хладилник с по-голяма камера. Може би трябва да потърсиш такава.
Моят фризер работи на 1 степен и на купата и е достатъчно.
Видях, докато пиша, че вече са отговорили на част от въпроса. Дано двете сме отговорили на въпроса ти.

Последна редакция: нд, 23 юни 2013, 22:42 от Ani Ka

# 53
  • Мнения: 2
Много благодаря за отговорите  bouquet , надявам се скоро и Aila да даде своите отзиви, така картинката ще стане още по-пълна ...

# 54
  • Мнения: 70
На упътването пише, че са достатъчни 8 часа, но при положение, че не се отваря фризера и той си поддържа температурата. Аз като направя сладолед веднага я прибирам обратно в камерата на фризера. Стои там до следващото правене на сладолед. На другия ден, на следващия или по-следващия. Но ако искате да ползвате купата веднага след 8 часа при положение, че през цялото време сте отваряли за да си вземете от готовия сладолед няма да се получи следващия. Купата не ще е достигнала достатъчно охлаждане за да поддържа необходимата минусова температура. Simple Smile
Дали може във камера на хладилник, не знам в камерата колко е минусовата температура. Съпруга ми каза, че поддържали около -6 градуса. Това мисля, че не е достатъчно ниска температура.
Навремето имаше машинки, които се слагаха директно в камерата и въртяха сладоледа, докато се замрази. Те си бяха за хладилник с по-голяма камера. Може би трябва да потърсиш такава.
Моят фризер работи на 1 степен и на купата и е достатъчно.
Видях, докато пиша, че вече са отговорили на част от въпроса. Дано двете сме отговорили на въпроса ти.


Здравей,

в упътването на машинката  Rohson пише ли на колко градуса трябва да се държи купата?Понеже мисля да взимам такава, а ако камерата не изстудява достатъчно - няма смисъл!Преди това явно трябва да взема фризер Grinning Grinning

Мерси!

# 55
  • София, Младост 4
  • Мнения: 9 070
  Опитите на Айла са пълен провал дотук, но очевидно причината е тази за която е писала бенита.
  Имам и отделен фризер и фризер към хладилника с отделна врата и компресор, но очевидно там градусите не са много ниски. Изстудих обаче купата там, сложих охладената смес, бърка доста дълго и нищо не стана. След което цялата купа със сладоледа я върнах във фризера, пак я вадих, пак бърках и пак във фризера и близо сигурно час след като е била във фризера, още не беше замръзнал хубаво. Което означава, че никакъв шанс няма за 20 минутки в купата отвън да се опита да замръзне...
   Следващите дни ще се опитам да освободя място в другият фризер или ще намаля градусите на този към хладилника...
   Иначе машинката изглежда нормално, контакта беше по английски стандарт, добре че мъжът ми бързо измъкна един преходник към европейският стандарт.
   Та така засега няма с какво да се похваля за съжаление, но ще продължа с опитите.  Simple Smile

# 56
  • Мнения: 51
 Hug

ако ще си купувате машина за сладолед, непременно да е със ледогенератор.... в момента правя от шоколадовия на Мадо и цели 5лт... ше ми вземе време само за 7-8 или 9 пъти от 30до40 мин ..

а теа без ледогенератор направо са си играчка и мнооого нерви...

 Hug 

# 57
  • София
  • Мнения: 4 444
Аз пък имах изключително успешен първи опит с машинката Андрю Джеймс! Peace Чак се изненадах, може би и защото очакванията ми бяха, че едва ли ще се получи още от първия път, но факт! Лесно, бързо, в резултат хапнахме съвършен, вкусен сладолед! Надявам се и занапред машинката да се справя все така успешно! И аз, разбира се.. Simple Smile

Aila, очаквам да се похвалиш и ти със следващи по-успешни опити! Hug

Ердинч, прав си по принцип, но като начало стават и машинките с купи! Peace

# 58
  • София, Младост 4
  • Мнения: 9 070
  Сиси  много се радвам, че при теб се е получило  Hug
  Аз изпратих днес децата към Добрич, съответно нямам никакъв стимул да тормозя машинката и съм я прибрала в шкафа. Сладолед и следки неща аз не обичам, така че като се върнат децата тогава ще подновя опитите. Шоколадовият като го дозамразих всъщност се получи, но не им допадна особено...
  И да се оплача, правих пилишки филенца с гъби и сметана и ползвах сладкарската сметана, която бях взела за сладоледа... Чак като седнахме да хапваме и усетих че яденето е сладко, се замислих и усетих какво е станало....

# 59
  • Sofia
  • Мнения: 535
 Сиси  много се радвам, че при теб се е получило  Hug
  Аз изпратих днес децата към Добрич, съответно нямам никакъв стимул да тормозя машинката и съм я прибрала в шкафа. .
Aila, Може да ти е в шкафа, но извади от нея купата и я сложи във фризера да си чака. Така следващият ти опит ще е успешен, а и може по някое време да направиш сладолед и той също да си чака във фризера Simple Smile
Сиси, радвам се, че си успяла от първия път  Hug

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт