Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 апр. 2012, 22:21 ч.

Домашна машина за сладолед

  • 110 220
  • 299
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 2 121
Здравейте, да попитам какви марки течна сметана ползвате. знам че 30 %  е по добре от 20 , но попадам все на някакви изкуствени сметани. От коя марка в БГ сте доволни?

На Берьозка, препоръчвам с две ръце.

# 286
  • София
  • Мнения: 1 844
Сметана ползвам марка Madeta, има я във Фантастико и Метро. Много е хубава.
Кондензирано мляко от Берьозка, от там купувам и тяхната Сгущенка (дулсе де лече), с нея става страхотен сладолед.
Правя и у дома, за да знам, че е само от мляко и нерафинирана кафява захар.

# 287
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 7 164
От Фантастико последния път си взех Сгущенка. Има кътче на Берьозка там.

# 288
  • Мнения: 11 868
Не можах да стигна днес до Лидл за кондензирано мляко. Направих сладолед с пъпеш, сметана и захар, но това не е консистенция за нашия вкус. Стана много студен и няма плътност.

# 289
  • София
  • Мнения: 1 844
В разгара на лятото сме и кога, ако не сега е времето на вкусните домашни сладоледи.
Днес правих така:
Разбих млечна сметана с кафява захар, после  добавих заквасена сметана и доразбих. Сложих няколко лъжици домашно сладко от червени боровинки и след 50 минути работа  на машината имахме ето това:

# 290
  • София
  • Мнения: 860
Супер изглежда, с нерафинирана кафява захар ли?

# 291
  • София
  • Мнения: 1 844
Супер изглежда, с нерафинирана кафява захар ли?

Да, с нерафинирана. Аз ползвам за почти всичко такава.
В случая дори не се отрази на цвета, защото сложих по-малко, предвид сладкото, което му добавих после.

# 292
  • София
  • Мнения: 1 844
Днес леко промених вчерашната рецепта като добавих и маскрапоне. Сместа стана по-пухкава и сладоледът по-плътен и с по-мазен вкус.

В разгара на лятото сме и кога, ако не сега е времето на вкусните домашни сладоледи.
Днес правих така:
Разбих млечна сметана с кафява захар, после  добавих заквасена сметана и доразбих. Сложих няколко лъжици домашно сладко от червени боровинки и след 50 минути работа  на машината имахме ето това:


# 293
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 7 164
И аз последния път ползвах кафява захар, но първо я направих на пудра в блендера. Иначе тогава разбих млечна сметана с цедено кисело мляко, кафявата пудра захар, блендиран банан и стана чудо. А, добавих и малко ром и шоколадови капки.

# 294
  • София
  • Мнения: 1 844
И аз последния път ползвах кафява захар, но първо я направих на пудра в блендера. Иначе тогава разбих млечна сметана с цедено кисело мляко, кафявата пудра захар, блендиран банан и стана чудо. А, добавих и малко ром и шоколадови капки.

Аз си го спестявам меленето до пудра захар. Първо разбивам млечната сметана със захарта, докато се сгъсти захарта е почти стопена. След това добавям другите съставки и доразбивам и захарта вече съвсем се стопява.

# 295
  • Мнения: 3 884
Ще стане ли сладолед без захар? newsm78 Досега съм пробвала само варианти със захар, кондензирано мляко и т.н. Ако използвам разтопен тъмен шоколад за подслаждане дали ще се получи приятна консистенция? Thinking

# 296
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 3 625
Зависи от шоколада. Моята смес се пресече, явно нещо в шоколада ми изигра лоша шега. Разликата, в иначе успешната ми рецепта, беше само той. Сладоледът ми стана на парцали, като шоколадово масло.

# 297
  • Мнения: 3 884
Зависи от шоколада. Моята смес се пресече, явно нещо в шоколада ми изигра лоша шега. Разликата, в иначе успешната ми рецепта, беше само той. Сладоледът ми стана на парцали, като шоколадово масло.
А какъв ти беше шоколада? newsm78 Аз с лидълския тъмен 81% какао бих искала да пробвам, в сместа за сладолед по принцип съм добавяла и масло и не се е пресичало...Интересно защо е станало така при теб, да не би шоколадът и другата смес да са били с голяма температурна разлика?

# 298
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 3 625
Някакъв Лидлски, но от евтините. 81 % го обожавам да си го хапвам така. Мисля, че беше от тези, които са около левче. Те са с изчистен състав и взимам понякога. Нямам идея защо се пресече, аз го отдавам на шоколада, но може и друго са е било.

# 299
  • Мнения: 3 884
Странно...може от какаовото масло в шоколада; Thinking

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт