Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 апр. 2012, 22:57 ч.

Слухове в службата по ваш адрес. Какво правите?

 • 3 573
 • 39
 •   1
Отговори
 • Бургас
 • Мнения: 1 142
Какво ще направите, ако разберете за слух, в който няма и грам истина, пуснат по ваш адрес в службата? Досещате се кой го е пуснал, но не сте сигурни. Със сигурност знаете обаче имената на хората, които го разпространяват. Ще се саморазправяте ли с колегите, ще сведете ли това до знанието на ръководството или ще оставите нещата без абсолютно никаква намеса от ваша страна?
Предварително благодаря за мненията на всички!

# 1
 • София
 • Мнения: 1 284
Зависи за какво става дума.
За мен имаше слух преди време, когато бях нова във фирмата, че имам връзка с шефа. Не беше истина, но хич не се и напъвах да обяснявам каквото и да било. Месец по-късно се появих с годежен пръстен и раздадох на всички покани за сватбата ми (не с шефа, естествено  Laughing ) и слуховете секнаха веднага.
Ако се носят измислици за качеството ми на работа или нещо друго в служебен аспект, тогава сигурно ще се постарая да изоблича и наредя клеветниците много бързо.

# 2
 • Мнения: 1 217
Няма да се саморазправям, но ще им се присмея индиректно и ще им дам да разберат, че ги смятам за жалки махленски клюкарки. Ще се дистанцирам временно от " доброжелателя ", в който се съмнявам. До ръководството бих се обърнала ако пречат на работата ми, иначе може би не. Не си струва човек да се хаби за такива хорица.

# 3
 • Ямбол
 • Мнения: 24 255
Обикновено не реагирам, или поне не ми личи. Но винаги намирам подходящ момент да ги/го поставя на място. Може да е след много дълго време, но съм много злопаметна.
По принцип съм открит човек и няма как скоро да не си покаже, че слухът наистина е само слух.

# 4
 • Мнения: 2 792
Случвало ми се е. Реакцията ми е пълно игнориране, работя си както си работя. Не отмъщавам, не е моя работа, чии интереси нарушавам. Обикновено нарушени интереси провокират слухове и интерпретации по мой адрес. Позицията ми е такава, че не позволява да се въвличам в махленски разправии. Опита ми показва, че това поведение носи само позитиви.

# 5
 • Мнения: 1 203
Зависи дали е личен или служебен слух.

# 6
 • Мнения: 2 792
Какъв личен слух, би трябвало да се опровергава, отмъщава или каквото там се сетим във връзка с работата?

# 7
 • София
 • Мнения: 18 437
Ние не сме кой знае колко голям колектив, но за сметка на това слуховете и клюките се разпространяват със скоростта на светлината. Чувала съм какво ли не за себе си и веднага съм се изяснявала с когото е трябвало на минутата. Аз съм много устата, не търпя лъжи и интрижки и изобщо не си поплювам, когато се наложи да се защитя. Дори съм вдигала скандали заради колеги, които не смеят да си отворят устата и по чийто адрес са говорели врели-некипели.
И да си кажа, че при нас гадостите тръгват от главната счетоводителка, която се изживява като Господ във фирмата. Обаче изобщо не й цепя басма и си казвам в прав текст, каквото е необходимо.

# 8
 • Талант на 2012,2013 г.
 • Мнения: 3 001
Не ми се е случвало.Позициите на които до сега съм била,а и в момента не позволяват. Но се моля да не се случва, защото реакцията ми няма да е от най-цивилизованите... Mr. Green

# 9
 • София
 • Мнения: 1 631
Нищо не правя, действам , когато му дойде времето. Всеки слух рано или късно отшумява, но и аз съм от злопаметните.

# 10
 • Мнения: 1 311
Случвало ми се е. Реакцията ми е пълно игнориране, работя си както си работя. Не отмъщавам, не е моя работа, чии интереси нарушавам. Обикновено нарушени интереси провокират слухове и интерпретации по мой адрес. Позицията ми е такава, че не позволява да се въвличам в махленски разправии. Опита ми показва, че това поведение носи само позитиви.
Peace
Над тези кокоши неща съм.  Hug
Преди време, последна  разбрах, че съм имала сестра /използвам този израз от оная поговорка "Като набедят сестра ти, че е курва, иди доказвай, че нямаш сестра"/. Бяха ме забъркали колежки, които уважавам. Естествено, че не реагирах изобщо. Едната имаше доблестта да ми се извини.
Нали знаете - "Не е важно, че говорят зад гърба ти, важното е, че като се обърнеш всички млъкват". Wink

# 11
 • Мнения: 2 944
      Нищо. Работата ми говори сама за себе с, а опровергаването на слухове на лична основа много прилича на оправдание. И провокира повече приказки.

# 12
 • Мнения: 116
Зависи какъв е слухът.До сега не съм се разправяла,защото не ми е пукало и слуховете не са били свързани с работата.Не че личните са по-приятни.В шивашкия цех ме бях оженили за колега,само защото ходех да обядвам с него (понеже и двамата бяхме нови).Решили,че сме съпрузи.Накрая когато лично ме попитаха,бяха много учудени,че не сме.
Друг път пък колежка от друг магазин разправяла,че съм била ненормална и че са месложили в магазина и за 3 дни да я замествам и съм го занемарила (а беше точно обратно-сложиха ме да и го почистя и наредя) и още гадости по мой адрес...Правеше го защото бях любимката на шефа и я беше яд.Но ме заболя.Хубавото е,че точно от шефа го научих и понеже видя,че ми стана неприятно,ми каза,че той ме познава отлично и знае колко струвам,да не се притеснявам от приказките.Нейното лицемерие беше видимо за всички.

# 13
 • Бургас
 • Мнения: 1 142
Зависи дали е личен или служебен слух.
Личен. От рода на "има нещо между тях" Дори не знам човекът дали знае за този слух. Неудобно ми е да му казвам. Не искам да занимавам ръководството, такива неща не им харесват, но пък искам тези, които говорят да си получат заслуженото. Не знам какво да правя. Ама ми се иска  #2gunfire  Знам, че е по-разумно да не се занимавам с тези жалки хорица, иначе падам на нивото им. Thinking

# 14
 • Мнения: 8 376
Не им се връзвай. Имала съм колеги-любовници, за които цялата фирма знае, и двамата женени, обаче изобщо не им пука. Живеят си живота, пък хората да си говорят каквото искат. Пък камо ли ти да тръгнеш да се бориш с човешката глупост. Няма смисъл да ги опровергаваш. Излишно ще усложниш нещата.
А иначе, да, главните счетки явно имат в длъжностната си характеристика такава отговорност -  да си разнасят колегите пред шефовете.
Нашата ми е много жалка в опитите си да докопа информация за мен, която никак не й влиза в работата. Аз й говоря с недомлъвки, да си интерпретира нещата както иска и каквото ще да говори. Така или иначе явно трябва да си занимава изкуфялата главица с интриги. Иначе би умряла от скука от бездействие.

Общи условия

Активация на акаунт