Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 септ. 2004, 16:06 ч.

Борбата с пилето - свободен стил

  • 984
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 237
Уф, хора, кажете какво да направя от едни пилешки гърди, ама те са от домашно гигантско пиле, което сигурно трябва да варя поне 756398565 часа. Свеки все такива ми ги праща! Imp  И сега седя и си мисля...и така вече втори час. Може ли да ги сваря под налягане, а? Дайте някоя рецепта, а ако става и детенце да си хапне, цена няма да имате! Laughing

# 1
  • София
  • Мнения: 1 655
Под налягане ще стане най-бързо да ги свариш. Можеш да направиш пиле фрикасе, като за соса използваш бульончето, получено от варенето.

# 2
  • София
  • Мнения: 3 636
Да, под налягане можеш заедно със зеле например става страшно вкусно Simple Smile

# 3
  • out of space
  • Мнения: 7 551
Ако не ти е спешно готвенето, можеш да го накиснеш за една нощ във равни части вода и оцет или в прясно мляко. После може и със, и без херметическа.

# 4
  • Мнения: 4 364
Цитат на: Desita
Уф, хора, кажете какво да направя от едни пилешки гърди, ама те са от домашно гигантско пиле, което сигурно трябва да варя поне 756398565 часа. Свеки все такива ми ги праща! Imp  И сега седя и си мисля...и така вече втори час. Може ли да ги сваря под налягане, а? Дайте някоя рецепта, а ако става и детенце да си хапне, цена няма да имате! Laughing


Най-вкусно става под налягане.
Можеш да сложиш вътре
лук
скилидки чесън
чушка
морковче
картофи
дафинов лист
розмарин
черен пипер и сол на вкус

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 4 069
Аз ти предлагам да ги подържиш една нощ в марината,за да омекнат и после да си направиш пилешка кавърма.
Купи си от новите "Фикс Маги-малки тайни".
Това е готова смес за пилешка кавърма.Приготвя се ужасно лесно и е ужасно вкусно.
Значи запържваш маринованите гърди с лук и малко гъбки и после само прибавяш тая смес разтворена в 600 мл. студена вода.Оставяш да къкри 30 минути и си готова.
Аз по принцип не обичам такива готови смеси,но това наистина е добро попадение.

# 6
  • София
  • Мнения: 237
Много благодаря за "вкусните съвети", сега пък не мога да си избера, колебая се, ама май ще ги сложа в марината и утре запретвам ръкави...  chef

# 7
  • БГ - София
  • Мнения: 7 818
Здравей,
За да се свари по-бързо месото (каквото и да е то) аз слагам 50 гр. концентриран алкохол, може ракия, водка, с коняк и уиски също става , но придобива по-специфична миризма, която не отива на всяка манджа. Ракията не се усеща после!
Иначе пилешкото филе правя със сметанови сосове, или със зеленчуци и ориз, кавърмата също е добър избор.
Приятно готвене  Grinning

# 8
  • у дома
  • Мнения: 2 606
Цитат на: jutoo
Да, под налягане можеш заедно със зеле например става страшно вкусно Simple Smile

Как става този номер? Embarassed

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт