Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 май 2012, 18:31 ч.

Рецепта за миди

  • 4 518
  • 4
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 745
Вдъхнових се от едни пресни миди в магазина и се обзаведохме с 2-3 килограма.

Вие сте толкова идейни, кажете как да ги приготвя.

Не искам с ориз, нито супа, само варени, но някакво спешъл сосче ми трябвя.

Мерси предварително.

# 1
  • Варна
  • Мнения: 52
Тази рецепта е страхотна http://bonapeti.novatv.bg/collection/?receipt=5948

# 2
  • Viena
  • Мнения: 1 377
страхотна е и изпробвана,а мидите от къде ги взе?  chef

# 3
  • Мнения: 27 524
1гл лук, нарязана на много ситно
50мл течна сметана
125гр сирене Рокфор
масло, магданоз и черен пипер

В стопеното масло (и малко зехтин, да не ти загори, или олио) задушаваш лука. Прибавяш сметаната, в която хубаво си намачкал аи разбъркала сиренето. Бъркаш, докато стане на гладка кашица. Добавяш магданозът и черен пипер. От сол едва ли ще има нужда, сиренето е доста солено, пробвай. Оставяш да покипи 5 мин. Може да залееш изчистените и отцедени миди с него, може да поднесеш отделно и всеки да си ги потапя. 



# 4
  • София
  • Мнения: 1 745
Благодаря много за рецептите, ще взема следващия път да ги изпробвам.

Мидите ги взехме от Карфур, български са, пишеше, че са извадени на 21-ви май в района на Каварна, но не пишеше Дълбока. 4,50 лева килото, за мрежата миди дадох към 13 лева.
Бяха много чисти, една нямаше да хрупа.
Да ви кажа честно бях много приятно изненадана. За първи път взимам така миди и мислим да повторим.
Засега нямаме стомашни неприятности Mr. Green ако нещо изскочи ще споделя.

Все пак да споделя какво направихме, може на някой да му хареса. Малко оттук оттам, малко импровизацийка и станаха чудесни.

Измихме ги хубаво, заляхме ги с горещ зеленчуков вода и кипнала вода, като ги покрихме, буфнахме вътре 2-3 пресни лука нарязани, бучка масло, чаша ориз и 2 чаши червено вино (това имахме) и чесънчета нарязани.
Като се свариха, отвориха се, а и цвета им вече беше друг, ги прецедихме, взехме част от соса и запържих на тиган пак скилидки чесън, масло, брашно и от сосчето, докато стане гъстичко. Сложихме босилек и риган. И този сос го навряхме в мидите.
Изядохме почти три килограма трима човека.

Общи условия

Активация на акаунт