Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 септ. 2004, 10:34 ч.

Домашни подправки

  • 1 425
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 452
мами-майсторани,
играе ли си някоя от вас да си приготвя домашни подправки и ако да, какви?? аз правя следното чудо, което използвам за варива, супи, мусаки и др., но реших да пусна социологическо проучване по въпроса Wink , че не си падам по разните там кубчета от магазина.....

1 кг. червени чушки (по-добре с камби)
1 кг. моркови
1 кг. лук
1 кг. домати Мадара
по 2-3 връзки магданоз и кервиз.

Всичко се смила на машинка за месо (аз нали си пупих блендер - мелих с него - стана супер), зеленията става най-добре нарязана с нож, обърква се с 1 кг. сол, разпределя се в бурканчета и се затваря; не се стерилизира, солта запазва продуктите и повече от година.

Имате ли други идейки?!

# 1
  • при ОП
  • Мнения: 5 500
В твойта смес майка ми слага целина, а не слага лук, и зелена пиперка, вместо камба.
Обаче аз не ги използвам, защото не слагам домати на манджите.

# 2
  • Мнения: 5 876
Здрасти, аз си гледам зелени подправки в саксийки. Пресните подправки придават съвсем друг вкус.
Имам тарос, девисил, целина, кориандър, босилек, чубрица и джоджен. Май трябваше да си взема и копър и магданоз, ама нали винаги ги има пресни на пазара.
Мащерката също много добре върви, с босилека и тароса става чудесно за френска кухня, най-вече за пиле и риба, но и на сиренето отива.
Джинджифил е готино да си имаш пресен, ама все не се наканвам да ида до пазара.
Кориандър сушен, шафран, канела, индийско орехче, чер пипер, къри, дафинов лист също много се харчат. Но и готовите подправки не са лоши - някои си имат рецепта на гърба, като тази за китайско пиле например. Малко по-скъпо излизат де. От индийското къри също съм много доволна.

# 3
  • Мнения: 3 452
мерси, AFRODDITA, ще врътна една дозичка по твоя вариант....

а за подправките в саксийка, да имах един розмарин, който се скъсваше да цъфти на терасата....ползвах го за пиле, но нещо силен ми идва аромата, та го подарих....ако имах 2 декара градина сигурни щях да си отглеждам живи, ама с тая тераса 5-6 квадрата, за кое по-напред Wink



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт