Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Бихте ли живяли на улица като "Уистерия Лейн" ?

Опции:

 • Мнения: 0
_____________
Отчаяни съпруги / Desperate Housewives
(2004-2012)


БЪЛГАРСКАТА СТРАНИЦАТА ВЪВ ФЕЙСБУК
http://www.facebook.com/dh.bulgaria.fan.page„Отчаяни съпруги“ (на английски: Desperate Housewives) е популярен американски сериал, създаден от Марк Чери. Действието се развива на „Уистерия Лейн“ в малкото градче Феървю. В него се разказва за ежедневието на пет жени, като междувременно на заден план се разкриват няколко мистерии. „Отчаяни съпруги“ съчетава няколко стила: драма, комедия, мистерия, трилър, фарс и сатира. В „Отчаяни съпруги“ участва носителката на „Златен глобус“ Тери Хачър, носителката на „Златен глобус“ и „Еми“ Фелисити Хъфман, телевизионните ветеранки Марша Крос и Николет Шеридан, и изгряващата звезда Ева Лонгория. Бренда Стронг е разказвачът на историята.

Сезон 1

Премиера: 3 октомври 2004г. Финален епизод: 22 май 2005г.

В пилотния епизод зрителите се запознават с историята на Мери Алис Йънг. Сюзън, Габриел, Линет и Бри намират анонимно писмо сред вещите на Мери Алис. Това ги навежда на мисълта, че в живота на Мери Алис има мистериозна тайна, довела до нейното самоубийство.
Сюзън и Иди се борят за любовта на Майк (новият съсед водопроводчик). Сюзан без да иска опожарява дома на Иди. Г-жа Хубър подозира, че Сюзън е предизвикала пожара. Сюзан започва да се „рови“ в живота на Майк и се сблъсква с множество неясни за нея предмети, ситуации и действия. Майк се опитва да държи Сюзън далеч от психопата Пол. Пол и Майк са заплетени в история свързана с множесто убийства и трупове. Миналото и настоящето се сблъскват
Габриел има връзка със градинаря си Джон. Проблемът е в това, че Джон е на 19 години и е все още непълнолетен (в САЩ пълнолетието е след 21-годишна възраст). Карлос подозира, че Габи има връзка, но заподозрян е съвсем друг мъж, а не Джон. Майката на Карлос разбира какви ги върши Габриел, но точно когато решава да издаде тайната, е прегазена от сина на Бри и Рекс. Карлос е арестуван и обвинен в данъчни измами. Габриел научава, че е бременна, но не е сигурна кой е бащата.
Линет има проблеми със синовете си и с тяхното възпитание. Към края на първи сезон Линет научава, че съпругът й Том има дъщеря от бившата си приятелка. Иди съветва Линет какво да направи.
Бри разбира, че съпругът й Рекс я е мамел с друга жена. С Рекс решават да отидат на семейна терапия при психоаналитик. Нещата между тях не вървят. Бри си намира нов любовник в лицето на аптекаря Джордж. По-късно Рекс умира, натровен от хапчетата изписвани от Джордж.

Сезон 2

Премиера: 25 септември 2005г. Финален епизод: 21 май 2006г.

Мистерията на сезона са новопристигналото семейство Епълуайт.
Бри продължава да излиза с Джордж. По-късно разбира, че той е отговорен за смъртта на Рекс. Джордж се самоубива с хапчета. Бри е там, но не го спира. Бри има проблеми с алкохола.
Линет се връща на работа, но има проблеми с властната си шефка Нина Флетчър. От друга страна съпругът й Том я притиска да не харчи много пари. Линет открива, че шефката й има връзка на работното място и се опитва да я притисне с този факт. Дъщерята на Том заживява с него и Линет.
Адвокатът на Карлос се влюбва в Габриел. Габриел прави спонтанен аборт. Карлос е пуснат под домашен арест. Габриел и Карлос решават да си осиновят дете, но това се оказва доста трудно. Служителката по осиновяването се оказва майката на Джон, непълнолетното момче с което Габриел е имала връзка.
Изчезналият Пол Йънг отново се връща в квартала.
Сюзън се опитва да намери истинския си баща, но когато най-накрая успява, той я отхвърля. По-късно се оказва, че е болна от тежка болест, но няма здравна осигуровка. Карл и Сюзън решават тайно да се оженят, за да може Сюзън да използва неговото здравно осигуряване.
Появява се Орсън - бъдещият съпруг на Бри.

Мистерията около семейство Епълуайт е разкрита - Бети е майка на двама сина - Кейлъб и Матю. Кейлъб е с психични отклонения и е убил младо момиче. Бети и Матю го държат окован във вериги и заключен в мазето на къщата им. Бри разобличава тайната на Епълуайт.

Сезон 3

Премиера: 24 септември 2006г. Финален епизод: 20 май 2007г.
Майк е в кома след като е блъснат от автомобил. Докато се грижи за него, Сюзън се влюбва в англичанина Йън, чиято съпруга също е в кома.
Бри се омъжва за Орсън Ходж, чието минало, осеяно с трупове, се превръща в основна мистерията на половината сезон.
Том и Линет отварят собствен ресторант. След инцидент в работата, Том остава на легло вкъщи, а съпругата му изживява романс с готвача от ресторанта им.
Габи и Карлос са в развод. Габриел се влюбва в бъдещия кмет на Феървю, а Карлос изживява авантюра с Иди. В сериала се появява и синът на Иди, който от малък живее с баща си.Сезон 4
Премиера: 30 септември 2007г. Финален епизод: 18 май 2008г.

Основната мистерия се върти около Катрин Мейфейър и нейното семейство, които се връщат да живеят на Уйстерия Лейн след 12-годишно отсъствие.
Линет води битка с рака. В същото време се опитва да спечели сърцето на доведената си дъщеря - Кейла. Биологичната майка на Кейла бива застреляна в супермаркет в града.
Габриел е нещастна с новият си съпруг и започва авантюра с Карлос, докато той има връзка с Иди. През града преминава торнадо, което преобръща живота на всички, най-вече на Габриел, тъй като то убива съпругът й Виктор и ослепява Карлос. След смърта на Виктор, Габи и Карлос отново се бракосъчетават.
Майк и Сюзън се радват на семейния си живот и очакват първото си дете. Семейство Делфино подслоняват Бри и Орсън след торнадото. Орсън се оказва сомнамбул и насън разказва, че е блъснал Майк с колата.
Бри се преструва на бременна, като с това се опитва да защити реномето и бъдещето на дъщеря си - истинската бременна. Даниел е изпратена в пансион до раждането на детето. Баща е племеникът на Иди.
Лий и Боб - гей двойка от Чикаго - се нанасят в къщата обитавана от Бети Епълуайт и Алма Ходж.

Мистерията около Катрин Мейфейър е разкрита - насилвана дълги години от съпруга си тя избягва от него. При нелеп инцидент умира дъщеря й Дилан. Катрин осиновява момиченце, което отново кръщава Дилан. При завръщането на Уйстерия Лейн, терорът от бившия съпруг продължава. В последния епизод Катрин убива екс-съпруга си и бива оправдана.

Сезон 5
Премиера: 28 септември 2008г. Финален епизод: 17 май 2010г.

Действието се развива пет години след това на четвърти сезон. Основната мистерия на сезона е новият съпруг на Иди - Дейв Уилямс и желанието му да отмъсти на "определен човек от Уйстерия лейн"'.
Децата на Линет са вече тийнейджъри и проблемите с тях тепърва се изострят. Портър излиза с майката на най-добрия си приятел и е заподозран в палежа на ресторанта на съпруга й. Семейство Скаво продават пицарията си за да спасят Портър от затвора. По-късно се установява, че подпалвача е Дейв.
Карлос и Габи имат 2 дъщери. Карлос е все още сляп работи като масажист. Завърта се интрига около Карлос и възрастна богата дама, която му е "хвърлила око". Габи решава и успява да сложи ред. В средата на сезона се оказва, че Карлос може да бъде опериран и да върне зрението си. Габи се притеснява да не го отблъсне с новия си вид на запустната домакиня. Операцията на Карлос е успешна.
Бри има успешна кетъринг компания в съдружие с Катрин и е автор на няколко готварски книги. С Орсън имат проблеми в брака. Бри се бори с клептоманията му.
Сюзън и Майк не могат да се справят с напрежението, след автомобилна катастрофа в която са участвали и в която има 2ма убити. След раздялата им Сюзън изживява романс с бояджията Джаксън,а Майк се впуска в любовна авантюра с Катрин Мейфеър.
Иди разкрива плана на съпруга си Дейв. Подплашена бяга и катастрофира в стълб. Иди Брит умира.

Дейв е разкрит - търси отмъщение от Майк Делфино и Сюзън Делфино, които убиват бившата му жена и дете във началото на 5 сезон, в пътна катастрофа.

Сезон 6

Премиера: 27 септември 2009г. Финален епизод: 16 май 2010г.

Двете основни мистерии на сезона се оформят около новопристигналото семейство Болън и тайнствения удушвач тормозещ живущите на Уйстерия Лейн.
Сюзън и Майк отново са семейство след сътресенията от 5 сезон. Катрин се опитва да спечели Майк, но в последствие разбира, че е лесбийка и заминава за Париж с новото си гадже - стриптизьорката Робин. (със "заминаването" Дейна Дилейни, която играе Катрин всъщност напуска и сериала). Джули е нападната от мистериозен удушвач. Освен нея, психопата напада и убива сервитьорка от местното кафе.
Бри започва любовна афера с бившия съпруг на Сюзън - Карл. След самолетна катастрофа на Коледа, Карл умира, а Орсън остава инвалид. Бри решава да остане при Орсън и да се грижи за него.
Смейство Скаво са изненадани от новината, че очакват близнаци. Покрай бремеността си Линет има проблеми в работата и разваля приятелското си отношението с шефа си - Карлос Солис. В следствие на самолетната катастрофа, Линет губи едното бебе. В последния епизод ражда момиченце(петото дете в семейството). Синът им Престън води руската си годеница Ирина да се запознае със семейството. Ирина е убита от мистериозния удушвач.
Габи и Карлос се "борят" с племеницата си - тинейджърката Анна. Анна е влюбена в новия съсед - синът на сем. Болън - Дани.

Мистериозният удушвач е разкрит - момче от квартала и съученик на Престън и Портър - Еди Орловски. Семейство Болън се оказват бегълци, криещи се от биологичния баща на Дани.

Сезон 7
Премиера: 26 септември 2010г. Обявен финален епизод: 15 май 2011г.

Мистерия на сезона - завръщането на Пол Йънг от затвора и плана му за отмъщение на съседите.
Сюзън и Майк имат финансови затруднения. Изнасят се от Уйстерия Лейн. В къщата им се нанася Пол Йънг. Сюзън си докарва допълнителни доходи като интернет стриптизорка, бижутерка и детегледачка. Майк заминава за Аляска.
Бри и Орсън се развеждат. Бри се впуска във връзка с много по-младия от нея Кийт.
Габи и Карлос разбират, че Хуанита не им е биологична дъщеря, а е разменена в родилното. Срещат се с другото семейство и биологичното си дете.
Линет и Том отглеждат 5-тото си дете Пейдж. На улицата се нанася Рене Пери - съколежанка на Линет; Рене казва на Линет за връзката си с Том от преди 20 години.
Загатва се, че Майк е тайнственият помощник на Фелиша Тилмън.
Биологичните родители на Хуанита: Кармен и Хектор се оказват нелегални емигранти. За да предотвратят експортирането си, решават да се покрият при роднини и отвеждат биологичаната дъщеря на Габи (Грейс) с тях. Габи изпада в депресия и започва да се грижи за кукла, като си мисли, че това е Грейс.
Карлос разбира че Андрю е блъснал майка му. Той му прощава, но никога повече не иска да вижда Бри и също така не иска тя и Габи да са приятелки и никога повече да не се виждат.


Предишни теми:
Сериалът "Отчаяни съпруги"
Сериалът "Отчаяни съпруги" - тема 2
Сериалът "Отчаяни съпруги" - сезон 4
Сериалът "Отчаяни съпруги" - сезон 4, тема2
Сериалът "Отчаяни съпруги" - сезон 4, тема 3
"Отчаяни съпруги" - сезон 5
"Отчаяни съпруги" - сезон 5, тема2
"Отчаяни съпруги" - сезон 5, тема3
"Отчаяни съпруги" - сезон 5, тема 4
"Отчаяни съпруги" - в очакване на 6-ти сезон
"Отчаяни съпруги" - сезон 6
"Отчаяни съпруги" - сезон 6, тема 2
"Отчаяни съпруги" в очакване на сезон 7
""Отчаяни съпруги"-очакваме нови изненадки (сезон 7, тема 2)
Отчаяни съпруги - изненадите продължават (Сезон 7, тема 3)
Отчаяни съпруги - Какво ли ни очаква през сезон 8?
Отчаяни съпруги - Kiss them goodbye - ПОСЛЕДЕН КУЛМИНАЦИОНЕН СЕЗОН
ОТЧАЯНИ СЪПРУГИ - ПОСЛЕДЕН СЕЗОН KISS THEM GOODBYE
СЛЕД ОСЕМ СЕНЗАЦИОННИ ГОДИНИ,ДОМАКИНИТЕ ЩЕ БЪДАТ ИСТОРИЯ - ОТЧАЯНИ СЪПРУГИ

От момента,в който се събудим сутрин до момента,в който си легнем вечер
животът ни е изпълнен с въпроси.Повечето изискват лесен отговор и бързо се забравят.
Но други са трудни за задаване,защото се страхуваме от отговора.
Ще мога ли да видя как растат децата ми?
Греша ли,като се омъжвам за този мъж?Дали някога ще
ме обикне истински?
А какво става,когато си зададем най-трудния въпрос и получим най-желания отговор?
Е,тогава започва щастието.

________________________________________________________________

"Смъртта е неизбежна. Тя е обещание дадено ни при раждане, но преди да бъде спазено, всеки човек  се надява нещо да му се случи. Било то тръпката на любовта, радоста да имаш семейство или болката  от голяма загуба... Всички се  надяваме да преживеем нещо, което да направи живота ни значим.  Но тъжен  факт е че не всеки живот има  смисъл. Някои  хора пропиляват живота  си на този свят  в бездействие, в очакване нещо  да им се случи...преди да е станало прекалено късно. "
________________________________________________________________

" Рано или късно идва момента, когато ставаме отговорни хора и се научаваме да се отказваме от желаното, за да постъпваме както е редно. Разбира се , не винаги е лесно цял живот да си отговорен. С годините този товар става прекалено тежък за някои, но все пак се опитваме да постъпваме както трябва, както е добре не само за нас, но и за тези, които обичаме.  Да, рано или късно всички трябва да станем отговорни, а никой не  знае това  по-добре от младите."


_______________________________________________________________

"Невъзможно е да разберем, колко силен е животът. Подлага ни на изпитания или ни мотивира да правим необикновенни жертви. Може да накара почтени хора да извършат най-ужасни деяния, или да принуди обикновени жени да търсят скрити истини. Дълго след като си отидем любовта остава скрита в спомените ни. Всички търсим любовта, но след като я открият някои хора съжаляват за това!"
_____________________________________________________________

"Странни неща стават, когато умрем. Сетивата ни се изпаряват. Вкусът, мирисът, звукът са само спомен, но зрението ни - то се развива. Изведнъж виждаме света, който сме оставили, толкова ярко. Повечето неща, които са видими за мъртвите са видими и за живите, ако имат време да се вгледат. "
"Когато погледна света, който напуснах, всичко ми е ясно. Красотата, която чака да бъде показана, тайните които копнеят да бъдат разкрити, но хората толкова рядко се спират да погледнат, те просто вървят. Срамота. Има толкова много да се види."

_____________________________________________________________
" След като умрях, предадох някои части от себе си, които вече не ми трябваха: желанията, вярванията, амбициите, съмненията. Всяка следа от човечността ми беше заличена. Докато пътувах през вечността, открих , че е по-добре да си без багаж. Всъщност държах се само за едно - паметта ми. Изумително е да гледам на света, който напуснах. Помня всичко - всяка една подробност. Помня най-вече колко много се страхувах. Да живееш в страх не е живот. Да можех да го кажа на близките си, но би ли им помогнало? Вероятно не. Сега разбирам че винаги има хора, които се изправят срещу страховете си и хора, които бягат от тях."
_____________________________________________________________
" Жаждата за власт идва още когато сме малки. Като деца ни учат, че доброто винаги побеждава злото, но докато растем осъзнаваме, че нищо не е толкова просто. Следите на злото винаги остават.""Всеки има малко мръсно бельо" - 1 СЕЗОН"Изкусително,нали?" - 2 СЕЗОН"Не всичко излиза след изпиране" - 3 СЕЗОН"Това е ден на ада в квартала" - 4 СЕЗОН
"Дори по-сочно" - 5 СЕЗОН"Никога не подценявай една домакиня" - 6 СЕЗОН
"Има нова домакиня в града" - 7 СЕЗОН"Целуни ги за сбогом" - 8 СЕЗОН

ПРОМО - ПЪРВИ СЕЗОН
http://www.youtube.com/watch?v=weJpL6xSBbA

ПРОМО - ВТОРИ СЕЗОН
http://www.youtube.com/watch?v=XBRkgnbtb8E

ПРОМО - ТРЕТИ СЕЗОН
http://www.youtube.com/watch?v=LIptokRpjys

ПРОМО - ЧЕТВЪРТИ СЕЗОН
http://www.youtube.com/watch?v=mltx0oRFsfc

ПРОМО - ПЕТИ СЕЗОН
http://www.youtube.com/watch?v=uRCawxvnYQw

ПРОМО - ШЕСТИ СЕЗОН
http://www.youtube.com/watch?v=nk7_uz5WYlM

ПРОМО - СЕДМИ СЕЗОН
http://www.youtube.com/watch?v=AOLsfw1yR2Y

ПРОМО - ОСМИ СЕЗОН
http://www.youtube.com/watch?v=GVBCqGtkvvA

ПРОМО - ОСМИ СЕЗОН - ФРАНЦИЯ
http://www.youtube.com/watch?v=2qjWPLIKRpY[/b]


Последна редакция: сб, 12 сеп 2015, 09:53 от Редактор*

# 1
 • Мнения: 94
Благодаря за темата. Wink
Не съм гласувала в анкетата, защото съм 50/50. Laughing

# 2
 • Мнения: 14 590
Браво за страхотно оформената тема!  Hug
Гласувах с "да".Страхотен филм,страхотни DH Heart Eyes

# 3
 • Мнения: 51
Определено гласувам с "да". Откога си мечтая... smile3524 smile3524 smile3524 Хайде целия форум и групата от фейсбук да идем... Grinning Grinning Grinning

# 4
 • София
 • Мнения: 521
Много хубава тема!За съжаление,не знам дали ще има какво да се обсъжда в нея.

# 5
 • Varna
 • Мнения: 12 205
Ето ме и мен, Алекс мерси за труда, темичката е сууупер.
Гласувах с да, що пък не  smile3502

Мисля че ще има какво да списва ме тук. Сериала е култов и все още се надявам че може и да има нещо като продължение ...  love001

# 6
 • София
 • Мнения: 3 505
Чудесно оформление, поздравления. Само една малка забележка пише се предопределено.

Иначе аз винаги съм си мечтала да живея на улица като тази Simple Smile

# 7
 • Мнения: 2 820
И аз гласувах с да. Peace

# 8
 • Мнения: 14 590
Момичета,кой беше най-радостният момент за Вас от сериала / следователно най-тъжният ?

Моят най-радостен беше,когато Габи видя истинската си дъщеричка,а най-тъжният,когато Майк почина.

# 9
 • Мнения: 5 405
и аз тук

# 10
 • Мнения: 51
Момичета,кой беше най-радостният момент за Вас от сериала / следователно най-тъжният ?

Моят най-радостен беше,когато Габи видя истинската си дъщеричка,а най-тъжният,когато Майк почина.

Най-радостен - Когато Сюзън и Майк се събраха в края на 5-ти сезон и на финала, когато Линет и Том се събраха. Най-тъжен - спомените на 4-те съпруги за Иди; когато Габи пусна балона и прежали нероденото си дете и когато Линет загуби нейното след онзи сън; Също в края на 2-ри сезон, когато Бри накара Матю да застреля нея вместо дъщеря й и когато след като всичко мина двете се прегърнаха.

# 11
 • Мнения: 2 820
когато Бри накара Матю да застреля нея вместо дъщеря й и когато след като всичко мина двете се прегърнаха.

Това не го помня, може ли детайли. Rolling Eyes

# 12
 • Мнения: 14 590
Момичета,кой беше най-радостният момент за Вас от сериала / следователно най-тъжният ?

Моят най-радостен беше,когато Габи видя истинската си дъщеричка,а най-тъжният,когато Майк почина.

Най-радостен - Когато Сюзън и Майк се събраха в края на 5-ти сезон и на финала, когато Линет и Том се събраха. Най-тъжен - спомените на 4-те съпруги за Иди; когато Габи пусна балона и прежали нероденото си дете и когато Линет загуби нейното след онзи сън; Също в края на 2-ри сезон, когато Бри накара Матю да застреля нея вместо дъщеря й и когато след като всичко мина двете се прегърнаха.
Да,и аз съм за това с балона.

# 13
 • Мнения: 14 590
когато Бри накара Матю да застреля нея вместо дъщеря й и когато след като всичко мина двете се прегърнаха.

Това не го помня, може ли детайли. Rolling Eyes
Ето,заповядай -

# 14
 • София
 • Мнения: 521
Оооо,да.Тази сцена я бях забравила,стахотна е!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт