Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 авг. 2012, 09:28 ч.

ВМ-НВХ рецепти

  • 334 944
  • 405
  •   1
Отговори
# 390
  • UK
  • Мнения: 5 837
Здравейте
Издирвам си рецепта за кето торта 😶
Някакви предложения?
Благодаря ви

# 391
  • Пловдив
  • Мнения: 884
Скоро правих Сладкиш със сини сливи - рецепта в сайта plovdivweek
Като заместих брашното с кокосово и кокосови трици а захарта със стевия на прах
Стана супер - препоръчвам
Слагай повечко плод и крема сирене / аз другия път ще завиша дозите на тези две неща

# 392
  • Мнения: 519
Кисели краставички (туршия с ферментация,  нестерилизирани)
Единственото интересно в тази рецепта е маринатата, с която се заливат.
17 части вода, една част морска сол и една част истински винен оцет 6% (аз ползвам този на винпром Велико Търново, защото съм сигурна в него).
Или казано с плости думи - на 1.7 литра вода 100 гр морска сол и 100 гр оцет.
Краставичките се накисват за няколко часа в студена вода, измиват се, надупчват се с вилица и се редят в буркани. Подправки - по ваш вкус. Аз слагам семе от копър.
Маринатата се кипва и веднага се заливат с нея бурканите до горе. Слагат се капачките (на винт или пластмасови за буркани Омния и трилитровите).
Това е всичко- Чака се от 20 до 40 и повече дни да ферментират в завсимост от температурата в помещението.
Специално за корнишоните няма проблеми, ако е топло - много пъти съм ги правила и през август.
Като застудее по същата рецепта правя и смесена сурова туршия - сега още е топло за нея.

Режимен "кетчуп"
Голям хен съм на собствено направения кетчуп. Но с това нишесте и захар просто няма как да се яде...
Снощи направих експеримент с приемлив резултат.
Сокът от 1 кг консервни домати - доста го посгъстих. Сложих подправките в един филтър за чай, докато вреше сока, за да не се чудя как да ги махам после. Оцетът е ясен. Вместо захар сложих около 3-4 гр от сладкарската стевия - май прекалих с нея.
Към края за сгъстяване сложих една лъжица с малък връх ленено брашно (ме е с най-неутрален вкус).
Не е така гладък като този с нишестето, но вкусът му е съвсем приличен.

# 393
  • Мнения: 519
Продължавам с рецептите за консерви.
Лютеница:
5 кг червена капия
3 кг консервни домати
морска сол на вкус
зехтин екстра вържин на вкус

по желание - прясно смлени подправки (аз слагам малко микс пипер(черен, бял, зелен и розов) и повече кимион. Може и магданоз и (или) бял (гръцки) риган. Най добре пробвайте с малко от готовата лютеница кои подправки ще ви допаднат.
Ако обичате люто - малко люти чушки.

Технологията:
Чушките се опичат, избелват и отцеждат.
Доматите - в завимимост от вкуса ви се смилат (с люспите или без тях), или се ползва само доматения сок без люспи и семки.
В по- голяма тенджера се изваряват доматите до сгъстяване.
Опечените, обелени и изцедени чушки се смилат (отново по желание с месомелачка, като остават на малки парченца) или с блендер или пасатор до пълно хомогенизиране.
Изсипват се при сгъстените домати и евевтуално се варят още малко до получаване на желаната гъстота.
Прибавя се сол на вкус, зехтин на вкус -- при непрекъснато бъркане на слаб котлон, докато зехтинът попие.
Заедно със солта се добавят и подправките и смлените на ситно и хомогенизирани люти чушки.
Пробва се на вкус, и ако всички добавки ни харесат, се стерилизира 40 минути (след кипване на водата).
Има и резервен вариант, ако нямате условия да стерилизирате, или не ви се занимава с това - замразявате бурканите във фризизера (не в горна камера, а при температурата на фризера - около минус 18).

# 394
  • София
  • Мнения: 232
Кето сиренки

Продукти:
4 яйца
250гр. Крема сирене
130гр Cирене
50гр. Кашкавал
25гр. Масло
Сода бикарбонат

Начин на приготвяне:
Разделяте белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват на хубав сняг с няколко капки лимон и щипка сол. Крема сиренето се разбива с 4 жълтъка, добавяте сода ( за да ви е по-лесно е добре крема сиренето да е било на стайна температура 30-40мин.). Добавяте към сместа разбитите на сняг белтъци и обърквате добре, като внимавате сместа да стои пухкава и да не смачкате белтъците. Добавяте сиренето, маслото и подправки (аз сложих чубрица). Бъркате добре сместа и я разпределяте във формички за мъфини като на отгоре поръсвате с настърган кашкавал. Пека на предварително загрята на 180градуса фурна.
При мен се получиха 10 сиренки от тази смес. Приблизителни макроси за 1 сиренка (зависи какви продукти се използвали):
Kaлории: 157
В – 1,1гр
М – 13,3гр
П – 8гр
Станаха изключително вкусни и са много подходящи за закуска. Simple Smile

# 395
  • Пловдив
  • Мнения: 884
Кисели краставички (туршия с ферментация,  нестерилизирани)
Единственото интересно в тази рецепта е маринатата, с която се заливат.
17 части вода, една част морска сол и една част истински винен оцет 6% (аз ползвам този на винпром Велико Търново, защото съм сигурна в него).
Или казано с плости думи - на 1.7 литра вода 100 гр морска сол и 100 гр оцет.
Краставичките се накисват за няколко часа в студена вода, измиват се, надупчват се с вилица и се редят в буркани. Подправки - по ваш вкус. Аз слагам семе от копър.
Маринатата се кипва и веднага се заливат с нея бурканите до горе. Слагат се капачките (на винт или пластмасови за буркани Омния и трилитровите).
Това е всичко- Чака се от 20 до 40 и повече дни да ферментират в завсимост от температурата в помещението.
Специално за корнишоните няма проблеми, ако е топло - много пъти съм ги правила и през август.
Като застудее по същата рецепта правя и смесена сурова туршия - сега още е топло за нея.

Режимен "кетчуп"
Голям хен съм на собствено направения кетчуп. Но с това нишесте и захар просто няма как да се яде...
Снощи направих експеримент с приемлив резултат.
Сокът от 1 кг консервни домати - доста го посгъстих. Сложих подправките в един филтър за чай, докато вреше сока, за да не се чудя как да ги махам после. Оцетът е ясен. Вместо захар сложих около 3-4 гр от сладкарската стевия - май прекалих с нея.
Към края за сгъстяване сложих една лъжица с малък връх ленено брашно (ме е с най-неутрален вкус).
Не е така гладък като този с нишестето, но вкусът му е съвсем приличен.


аз не разбрах марината за колко КГ краставички е

# 396
  • Мнения: 519
аз не разбрах марината за колко КГ краставички е
Няма марината за килограми краставици, мери се.
Напълват се бурканите с краставиците, измерва се колко вода поемат (пълни до горе) и се смята колка марината ще е нужна.
За това съм написала 17 части вода, една част сол и една част винен оцет.
А това с литрите съм го дала за пример, за да не се обърка някой в сметките.

# 397
  • Мнения: 13 915
В момента правя туршия само с морска сол и вода.
На 1 л вода се слагат 30-40 гр. морска сол. Водата и солта се кипват, за да се разтопи солта, изчаква се да стане топла(а не вряла) и се заливат бурканите. Няколко дни бурканите се разклащат и може да стоят на слънце, за да стане по- бързо. После се прибира в хладилник. Готовата чорба е пълна с полезни бактерии за червата.

Последна редакция: пн, 15 окт 2018, 22:30 от mariat

# 398
  • Мнения: 55
Някой ползва ли slow cooker (уред за бавно готвене)? Какво приготвяте най-често в него?

# 399
  • Мнения: 13 915
Мръфки.

# 400
  • Мнения: 55
Мръвки с какво?

# 401
  • Мнения: 13 915
С нищо. Гарнитурата отделно- салата, задушени зеленчуци, кьопоолу....
Там правя и костен бульон, а за Бъдни вечер сарми. Капамата също там я готвя.

# 402
  • Мнения: 3 288
В него варя бульон, веднъж седмично или на две седмици.
Иначе е подходящ за готвене на големи парчета месо, аз най-често правя Pulled Pork.
За яхнии също е подходящ. Месо, зеленчуци на едро и подправки (аз не слагам вода).
Има тема в готварския подфорум, там има добри идеи.

# 403
  • Мнения: 3 876
Разкошно къри става в него. Всички продукти за къритата се слагат вътре и се забравят за 3-4 часа...

# 404
  • Мнения: 3 519
Кокосови бонбони с две съставки
https://www.gabrielatsulin.com/2018/11/blog-post_28.html

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт