Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 авг. 2012, 15:09 ч.

ИЗМАМА!!!! Агенция за недвижими имоти лъже клиентите

 • 8 648
 • 17
 •   1
Отговори
 • Мнения: 0
Здравейте,
искам да споделя какво се случва на пазара за недвижими имоти, където чевидно 90 % продажбите на жилища са през агенции за недвижими имоти.
През май 2012 харесахме апартамент в София и решихме да го купим. Обадихме се в агенция ХОУМ ФАСИЛИТИ МЕНИДЖМЪНТ / HOME FASILITI MANAGEMENT, която предлагаше съответния имот /той всъшност се предлагаше от още доста други агенции и ние го бяхме гледали с друга агенция, която каза, че собственичката не иска среща за коментар на цената/. Съответно г-жа Валентина Иванова Динева ХОУМ ФАСИЛИТИ МЕНИДЖМЪНТ / HOME FASILITI MANAGEMENT, която се представи за адвокат  и брокер в агенцията ни свърза със собственика на апартамента, договорихме цена на имота, разбрахме се за такси и други евентуални разходи по покупко - продажбата, стиснахме си ръцете и подписахме предварителен договор с продавача. В срока записан в договора преведохме капаро от 3300 евро и зачакахме да получим документите от продавача, като съответно разчитахме, че така представящата се за адвокат г-жа Валентина Динева ще си свърши работата и ще ни предостави удостоверение за тежести без тежести, или поне се надявахме, че е проверила имота, преди да ни подготви договор, с които дължим 3300 евро капаро. Няколко дни след като преведохме сумата тя ни предостави удостоверение за тежести с наложена възбрана, но тъй като апартамента бил придобит от съдия изпълнител нямало проблем според нея. В банката обаче, тъй като ние теглим ипотечен кредит за апартамента, казаха че това че е придобит от съдия изпълнител не означава,че не трябва да се вдига възбраната. Започна се едно разправяне с продавача, но се вдигна в крайна сметка. И така решихме, че всичко вече е наред.....но уви. В постановлението за възлагане на имота ясно е написано, че той не е собственост на частно лице, а на фирмата на продавача, кеото "адвокат" Динева беше ропуснала при изготвянето на предварителния договор. И съответно банката изиска документ от окръжен съд, че фирмата не е в производство по несъстоятелност и не се води дело за образуване на такова срещу нея. И тук вече ударихме на камък. Оказа се че в момента се води дело срещу тази фирма. Юриста на банката и други адвокати, с които се консултирахме казаха, че няма как да се сключи тази сделка, а кредита беше отказан по вина на продавача. Сега обаче въпросната измамна агенция ХОУМ ФАСИЛИТИ МЕНИДЖМЪНТ / HOME FASILITI MANAGEMENT и представителката и Валентина Иванова Динева, представяща се за адвокат бойкотираха, Според тях те са си свършили работата, т.е. техните задължения са били да ни свържат с купувача, а не да ни проверят имота и собствеността му /забравих да кажа, че освен тези 3300 евро платихме 400 евро на агенцията, т.е. авансово за услугата свързване на купувач - продавач, а и още 450 евро на продавача допълнително, като подписахме и анекс, но вече м/у фирмата и нас/.

Сега седим и си чакаме да ни върнат парите, поне капарото като за начало, а агенцията е дим да ме няма Sad. Нито вопъл нито стон от тях.

Искам да ви кажа, че в БГ няма никакви закони за агенциите за недвижими имоти, те по никакъв начин не ви защитават интересите, а гледат, ако могат да ви набутат и да вземат каквото могат от Вас.

И внимавайте много с  въпросната г-жа Валентина Динева, фирмата и е от няколко месеца, а ако както твърди тя е адвокат от 15 години, едва ли щеше да си заложи името за 400 евро!!!!

В момента вървим към дело със собственика на апартамента, а мисля да не оставям и лъжливата брокерка безнаказана. Не е само въпрос на пари, въпреки, че не сме ги намерили на улицата, а и въпрос на морал. Не смятам, че е нормално да се обаждаш и да искаш пари, а да не си вършиш работата. Нормално щеше да е ХОУМ ФАСИЛИТИ МЕНИДЖМЪНТ / HOME FASILITI MANAGEMENT да защити интересите на клиента си, т.е. нашите,а не да се покрие и да не се интересува какво се случва.

Искам да предупредя всички, които искат да си купят жилище: Внимавайте при избора на фирмата посредник и не давайте пари без да видите, че всички документи са наред!!!!Никой не гарантира, че ще ви се върнат. .

 #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out


# 1
 • София
 • Мнения: 1 100
Искрено ви съчувствам.А защо не изтипосате случая в някоя телевизия,за да не пострадат и други хора.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 2 150
агенцията ни свърза със собственика на апартамента,
.......... той не е собственост на частно лице, а на фирмата на продавача, кеото "адвокат" Динева беше ропуснала при изготвянето на предварителния договор.
......... Според тях те са си свършили работата, т.е. техните задължения са били да ни свържат с купувача, а не да ни проверят имота и собствеността му

Е, те не са Ви свързали със собственика!/ЕТ ли е фирмата?/ Какво пише в договора? Имот....., собственост на....
На какво основание правехте тези плащания?
Ами търчи при адвокат и завеждай дело за измама от физ.лице Валентина Иванова Динева, понеже фирмата, която е регистрирана през 2012г е ООД с капитал 50лв и отговаря до тази сума!


 
Дано всички плащания са документирани!

ДИСЦИПЛИНАРЕН СЪД
ПРИ СОФИЙСКА АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ
О Б Я В Л Е Н И Е ОТ 06.02.2012г.

32.ВАЛЕНТИНА  ИВАНОВА ДИНЕВА  newsm78
http://sak.lex.bg/news.html&pn=0&id=506

Всеки може да провери тази информация тук: http://www.icadastre.bg/index.aspx?ReturnUrl=%2f
" 2 ТЪРСЕНЕ
Тук можете да търсите информация за поземлени имоти, сгради и самостоятелни обекти в тях, данни за собствеността, собствениците и вещните права и ограничения върху тях."

Последна редакция: сб, 25 авг 2012, 15:13 от PAV1

# 3
 • Мнения: 0
Здравейте, видях, че въпросната "адвокатка" има доста наказания и май въобще не става за такава, както е ясно и че не става и за брокер на недвижими имоти. Към момента се опитвам да си взема по голямата сума от продавача, дори успяхме да подпишем споразумение пред нотариус. Говорих с Валентина Динева, но тя си твърди, че си е свършила работата. Така че ако не ми върне доброволно парите в рамките на десетина дена май ще и се наложи да влезне в съда, но не като адвокат. Наглостта и няма край. Учудвам се как може да има толкова нагли хора. Разбрах, че има и др. излъгани от нея, дано всички в крайна сметка имаме положителна развръзка, а на тази госпожа трябва да и се забрани въобще да работи с хора.
http://www.bar-register.bg/public/Iform.aspx - тук можете да видите инфо за Валентина Динева.

# 4
 • Варна
 • Мнения: 2 150
Всеки може да провери тази информация тук: http://www.icadastre.bg/index.aspx?ReturnUrl=%2f
" 2 ТЪРСЕНЕ
Тук можете да търсите информация за поземлени имоти, сгради и самостоятелни обекти в тях, данни за собствеността, собствениците и вещните права и ограничения върху тях."# 5
 • Мнения: 0
Здравейте,
благодаря много за информацията, която ми давате. Честно казано знаех, че може да се прави справка, но проблема идва от там, че въпросната Валентина Динева, която се явяваше в ролята на брокер за недвижими имоти  трябваше да направи справка, за имота, собствеността, как е придобит и т.н. А тя всъшност не направи нищо такова. Тя дори не вписа в предварителния договор, че се склучва между мен и юридическо лице, коеот ме навява на мисълта, че или е имала представа за какво става въпрос или просто не си е свършила работата /а може би не е знаела и тя какво трябва да се впише в предварителен договор/. Знам ли вече Sad.
Днес за пореден път се убедих, че тази жена няма чисто човешки морални и каквито и да било отношения към хората. Реших да и с ебадя за последно за да се разберем като хората. След като и се извиних, че и се обаждам след работно време и тя мило ми каза, че нямало проблем, я попитах, като няма да има сделка и сме стигнали до нотариално заверено споразумение със собствениците ще ми върне ли парите с оглед на това, че няма сделка и реално тя нищо не е свършила. Тя отново категорично отказа. Аз и заявих, че тогава ще си търся правата по съдебен път, като и споменах и че знам , че е била лишена от права, била е наказвана и че има и др. измамени от нея. В този момент тя даде телефона на някакъв мъж, предполагам приятеля и и той започна да ме обижда Sad. Била съм мърша /извинявам се за израза, но в момента още всичко ми трепери като се сещам/, тормозела съм ги и др. такива. Заплаши ме, че ще се обади в полицията, че сме ги тормозели, като през цялото време ме обиждаше и заплашваше.
Не мога да разбера от къде има у хората толкова злоба и защо им е да правят това?  Sad Sad Sad Sad Sad
Не могат ли да си работят нормално, каква им е целта. Не е ли по - добре един доволен клиент от сто недоволни Sad До къде може да стигне човешката злоба и простотия, тя просто няма граници.
И пак искам да кажа на всички: Не работете с Хоумс фасилити мениджмънт, те са измамници, и по - точно Валентина Динева /за други  във фирмата не мога да коментирам, все пак съм имала отношение само с нея/. Не стига, че лъжат хората, взимат им парите и после ги оставят да се оправят сами, а и отношението им е аругантно и недопустимо.

 Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry

# 6
 • Варна
 • Мнения: 2 150
PLamenka Hristova,
Не и звъни повече по телефона.
Консултирай се с адвокат и евентуално нотариална покана.  newsm78

"Забавено изпълнение. Частично изпълнение. Лошо изпълнение"
http://www.lawsbg.com/lectures/75-obligacionno-pravo/428-zabaven … o-izpulnenie.html

Ето образец, който да приложиш за твоя случай:
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?p=135897

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 22:34 от PAV1

# 7
 • Мнения: 0
Благодаря ти Pav1,
и аз така реших. Няма да звъня повече, няма смисъл да се опитвам да комуникирам с хора, на които не им е известно как се случва това нормално.
Ще се консултирам с адвокат, всъщност ние сме коментирали с адвоката, с който работим и по това да си върна и сумата от продавача. Казаха ми че не е невъзможно, можем да си върнем сумата по съдебен ред, но ще е по трудно, тъй като има един малък проблем, нямаме договор, а само фактура за плащането Sad. Но все пак има вариант и няма да се откажа. Дори и всички пари да дадем за адвокати и др. разходи за тези разправии няма да се откажа. Просто не мога да приема, че тези хора ще продължат спокойно да си лъжат хората. Чудех се в КЗП дали да не подам жалба, освен да се видя и с адвокат?

# 8
 • Варна
 • Мнения: 2 150
има един малък проблем, нямаме договор, а само фактура за плащането
Във фактурата трябва да  е вписано основанието, евентуално като услуга по договор....
Тя дори не вписа в предварителния договор, че се склучва между мен и юридическо лице,

В този случай договорът е нищожен, което е основанието за връщането на сумата като първоначално започни с нотариалната покана.
/ не съм юрист, но дано се включат такива съфорумки/
УСПЕХ!

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 10:09 от PAV1

# 9
 • Мнения: 0
Сега прочетох и развитието на темата тук v bg-mama. Не ги оставяй правят въпрос за 5 лева, вземи си парите. Мен също ме обиждаха, дори заплашваха и 3-ти лица с полиция, мен също ме заплашваха с полиция. Оклеветиха ме пред други хора. Като казах на Валентина Динева че са прекалили тя ми каза, че са си изпуснали нервите. Заплахите са заради стойност - 10 лв.

# 10
 • Мнения: 0
А при мен става въпрос за 400 евро  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 11
 • Мнения: 0
Въпросният г-н, който си позволи да ме заплашва се казва Иван Гърбешков. Просто да знаете, че той в екип с Валентина Динева са доста нагли същества.

# 12
 • Мнения: 0
Визитна картичка
http://izmami-ot-home-facility-management.blogspot.com/

Споделяйте тази снимка активно в Интернет и Facebook като използвате бутоните под публикацията за да предпазите възможно повече хора, тъй като те разпространяват лепенки по звънците на входовете и зарибяват за професионален домоуправител

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 13:45 от emilsko

# 13
 • Мнения: 0
Здравейте,
да се похваля Simple Smile Получих си парите от продавачката, но сега си чакам от "брокерката".
Е тя е достатъчно нагла така, че там ще се води война май  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Simple Smile, но няма да я оставя ей така да си мотае хората. Да не говорим, че въпросната "адвокатка" Валентина Динева вече е изгонена от Хоум Фасилити Мениджмънт и сега си е направил две нови фирмички -  "ТИЙМ ПРОПЪРТИ 2012" ООД , в която е съдружник, явно пак ще завлече някой и другата фирма     "МБС Мобайл" ЕООД .

# 14
 • Мнения: 19
Наехме жилище чрез фирма "Тимекс-94" ООД преди две години. Говорихме със собственика, че сме затруднени с плащането в края на май и не можем да му дадем дългосрочни гаранции, че ще стоим в апартамента. Той искаше да идват хора за огледи, ние се съгласихме, като уговорката беше ако някой го хареса, да подпишем тогава едномесечно предизвестие за прекратяване. През целия юни идваха всякакви брокери, които бяха изпратени от Вела Тотева от "Тимекс-94" ООД. Идваха по всяко време, включително и събота и водеха и други брокери, като ни ги представяха за клиенти. Нямаше кандидати и се разбрахме, че продължаваме така и юли и ако има кандидат ще подпишем предизвестие от август, като даже казахме, че сме съгласни и до септември да останем, ако няма кандидати. Това, за да сме коректни. Цялата предходна седмица при положение, че детето ми бе болно, идваха брокери по всяко време. На 2 юли тази жена се обади и каза, че имаме 10 дни да се изнесем, защото има кандидати! С дете сме на година и четири месеца. освен това излъга собственика, че съм казала, че ще напуснем и съответно той ни каза да си събираме багажа.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт