Как се прави сурова туршия?

  • 53 150
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 616
Най-хубавата туршия, която някога съм ял, е била с шира (сокът от стъпкано грозде), но не става дума за туршия от грозде. Simple Smile За съжаление майка ми и баба ми ги няма вече на този свят и няма как да ги питам, а гугъл не дава никакви резултати. Ако някой знае рецепта за туршия с шира, моля да сподели. Simple Smile bowuu chef

# 16
  • София
  • Мнения: 22 687
Хубава тема!  bouquet
Много обичам туршия, особено суровата туршия я обожавам, но е много солена и това е причината да не я приготвям и да не я консумирам.

# 17
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
за втори път слагам корнишони в сол и вода и стават меки. на вкус са супер, точно като от бидон, но са меки.  newsm78

не претаквам, но ги държа и в хладиника (10-15 дена) newsm78

искам хрупкави, как да ги направя? Thinking

# 18
  • Мнения: 15
Привет, аз не правя туршия и нямам опит. Една жена, от която редовно купувам зеленчуци ми сподели нейната рецепта, без да я питам, така че я поствам тук, дано на някого е полезна. А тя е: три равни части вода, оцет и сол.

Общи условия

Активация на акаунт