Смес за гофрети

  • 32 776
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 534
Досега използвах готова смес за палачинки .
Странно , ама се получаваха .
Сега обаче искам да си направя сама .
Първият ми опит беше повече от неуспешен , затова ми трябва вашата помощ .

# 1
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2325.0

Аз ги правя така, стават по-бързо , пък и не изисква мн. продукти.

Белгийски гофрети
===============
2 яйца
450 мл прясно мляко
1 с.л. захар
1 бакпулвер
2 ч.ч. (едната ч. е 250 мл) брашно
125 мл разстопено масло

Това е рецептата, която върви с моя гофретник. Белгийски се водят. След изпичането ги мажа със сладко от ягоди, каисии и друго..


Успех !

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 4 575
Аз съм пробвала тези и са изпитани, особено втората, която е по-икономична:

Белгийски гофрети

ПРОДУКТИ:
4 1/2 ч.ч. брашно
4 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 с.л. канела
2 с.л. бакпулвер
2 с.л. ром
340 г. несолено, размекнато масло

ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете всички сухи компоненти в голяма купа. Добавете яйцата, рома и размекнатото масло и добре разбийте. Постепенно добавяйте като разбивате брашното. Оставете тестото да престои за около 2 час, без да покривате съда, на стайна температура. След това печете в гофретник с намазани с мазнина плочи. Освен за закуска охладени, могат да се съхраняват и консумират като сладки.


Гофрети

ПРОДУКТИ:
250 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 яйца
120 г захар
125 г. масло,
1 ч.ч. прясно мляко
щипка сол
1 с. л. лимонов сок


ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте с миксер яйцата със захарта и лимоновия сок до побеляване. Добавете размекнатото масло, като разбивате, след това млякото и след него пресятото, заедно с бакпулвера брашно.
Гофретника трябва да е много добре загрят и плочите да се намазват с масло преди иззпичането на всяка гофрета.
Готовите гофрети се поднасят веднага.

# 3
  • Мнения: 3 251
И аз ги приготвям по рецептата пусната от Флаш .
Но внимавай много с правенето им : Тук има случка покрай приготвянето на гофрети ! Sick

# 4
  • София
  • Мнения: 587

Гофрети със сметана

Продукти:

6 яйца (Стават много хубави и с 4-5 )
5 с.л. кристална захар
1/2 ч. чаша сметана
1 с.л. ром
150г брашно
1/4 ч. л. сода
настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:

Разбийте на гъста пяна яйцата със захарта.
Прибавете сметаната и рома, след което -малко по малко пресятото със содата брашно.
Изсипете и лимоновата кора.
Изпечете веднага гофретите.

# 5
  • София
  • Мнения: 587
Гофрети по хамбурски

Продукти:

125г маргарин
3 ч.л. захар
сол
пакетче ванилена захар
2 с.л. ром
3 яйца
250г брашно
1/4 ч.л. сода
1,7 л прясно мляко
125 мл вода

Начин на приготвяне:


Смесете продуктите по реда, в който са дадени.
Оставете ги да постоят така десетина минути и след това изпечете гофрети.
Поднесете ги, поръсени с пудра захар,сладко шоколад и т.н.

# 6
  • София
  • Мнения: 587
Гофрети без яйца

Продукти:

200 г брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
1 чаша студена вода
щипка сол
2 с. л. разтопено краве масло
1/4 л сметана
1-2 с.л. захар
кората на 1/2 лимон

Начин на приготвяне:


Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера.
Прибавете водата, солта и маслото.
Разбийте сметаната и я добавете към тестото.
Изпечете веднага гофретите.

Общи условия

Активация на акаунт