Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте!
Предстой ми раждане около 16 февруари. Интересувам се какви средства се отпускат за новородено и откъде. Някои ми казват 200 лв. за новородено, други ми казват тези + още 200 лв. награда. Но никой не може да ме упъти колко и откъде. Знам, че мястото на тази тема не е тук, но неможах да открия нищо друго. Ще се радвам да ме насочите дори и към нормативни документи (правилници, закони, наредби и др.).

# 1
  • Мнения: 2 171
Когато вземеш акта за раждане на бебо /около 20 дни след раждането/ от общината в която живееш, трябва също да вземеш и декларация за семейно положение. С тази декларация и оригиналния акт отиваш в Социални грижи във вашия район и подаваш Молба за отпускане на еднократна помощ при раждане. Молбата се взема на място от тях. Трябва да им оставиш оригиналния акт за раждане за 1 месец, така че предварително си направи копия. След 1 месец ще ти изплатят 200 лв или в пощата или по картова сметка, това е по твое желание. След това трябва да си вземеш оригинала на акта от Социалните. Ако ще вземаш и детски е добре да си подготвена със служебни бележки за доходите на теб и на съпруга ти за предходните 6 месеца, за да свършиш цялата работа на веднъж и да не се редиш два пъти по опашки. Надявам се да бях полезна.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт