Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 2 120
Девойки, докато нямаше форум, четох нещо за аспирина. Помагал да не се съсирва кръвта и съответно допринасял за имплантирането и развитието на плодчето.
Та се питам дали е вярно, защото винаги са ми казвали, ако правя опити за бебе да не пия аспирин.
Знам, че цигарите съсирват кръвта и това пречи на имплантацията, защото в матката трябва да има постоянен приток на кръв, но ако е вярно за аспирина, не е ли добре да пием по един хап на ден?
Моля пишете, ако знаете нещо повече или сте чували.

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 8 383
винаги са ми казвали, ако правя опити за бебе да не пия аспирин.

Аз по-скоро това съм чувала Rolling Eyes
Я дай статията насам, ако може разбира се Wink
Може да я копираш направо.

# 2
 • Мнения: 2 120
Аспирин

Самостоятелно прилагане на ниски дози аспирин (80 mg или 1 детски аспирин) се препоръчва при лечение на повтарящи се загуби на плода, асоциирани с антифосфолипидни антитела. Резултатите от клиничните проучвания обаче, показват, че сам аспиринът е на половина ефективен спрямо други лечения, включващи хепарин и глюкокортикоиди. При две проучвания, жени, получаващи само аспирин или хепарин плюс аспирин за лечение на повтарящи се загуби на плода, асоциирани с антифосфолипидни антитела, схемата аспирин плюс хепарин, е показала сигнификантно по-добър изход на бременността, спрямо само аспирин (честота на живите раждания 80% спрямо 44%).

Причината за използване на ниски дози аспирин по време на бременност при жени с антифосфолипидни антитела е да се понижи формирането на кръвни коагулуми в плацентарните съдове. Механизмите, чрез които аспиринът предпазва от кръвосъсирване са на базата на неговите анти-простагландин и анти-простациклин ефекти и инхибиране на тромбоцитната адхезия и агрегация.

Това е статията, но открих още една, тя опровергава казаното тук. Ето и нея

 "Прясно изледване на калифорнийски учени, обхванало 1 055 жени, потвърди предположението, че някои обезболяващи лекарства могат да предизвикат спонтанен аборт. Според резултатите от изследването, публикувано в "Бритиш медикъл джърнъл", рискът е много голям - до 80 %.

Опасни за бъдещите майки са нестероидните противовъзпалителни средства - като аспиринът, ибупрофенът, фенилбутазонът, напроксенът и други. Те потискат мастните киселини, благодарение на които зародишът се закрепва в матката. Рискът е най-голям, когато лекарствата се приемат около зачеването или продължително време - над седмица.

Бременните жени обаче могат да пият парацетамол, без да се страхуват, че ще загубят бебето си, твърдят изследователите. Задължително преди приема на каквото и да медикаментозно средство се консултирайте с Вашия лекар. (бел. ред.)

Какво мислите-кога е полезно и кога вредно да се пие?

# 3
 • София
 • Мнения: 1 067
В "Зачатие" и БГ-Мамма четох че с аспирин лекуват Антифосфолипиден синдром.

Ето копирам най-важното: Една от причините за усложненията, възникващи в ранните етапи на бременността е в нарушенията в системата на съсирване на кръвта. Поради различни причини кръвта на човека се сгъстява и започва да тече по съдовете с намалена скорост. Възниква по-голям риск за образуване на тромбози. Те, на свой ред, могат да запушат съдовете и да доведат до тежки последствия.
Заради нарушение съсирването на кръвта в матката на някои жени плодното яйце не може да оцелее. При други следват безкрайни аборти в ранни срокове. В трети възникват нарушения в плацентата. И плода, който не получава достатъчно кислород, се ражда слаб, болен и в крайна сметка загива.

За самото лечение с аспирина не знам как става, предполагам че лекарите са наясно с това.
  

# 4
 • Стара Загора
 • Мнения: 7 029
Какво мислите-кога е полезно и кога вредно да се пие?
викам дружно да се натряскаме с аспирин.
На глава никой да не пие....Весето за теб направо е забранено

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 8 383
Весето за теб направо е забранено
smile3501

# 6
 • Мнения: 2 120
Херич, ами защо тогава ги пишат тези работи за кръвосъсирването?
Не знам какво им става на лекарите -- винаги съм знаела, че аспиринът е от забранените лекарства за бременност, но тези новости ми взеха акъла.

# 7
 • Стара Загора
 • Мнения: 7 029
Не съм компетентна по въпроса...само знам, че не трябва да се самоназначава. Имам познати на които след имонологични изследвания пиха аспирини сега чакат бебетата си...но това не е за всеки...така разсъждавам аз...незнам...
От мнения...от съвети..от това да пием или не вече ми писна Blush
Ако след изследвания ти се изпише добре....аз съм следвала икономика, не медицина Crazy
Та от всичките думи дето ги написах тук съм на мнение, че помага в определение случаи...и то изписано от лекар.

# 8
 • Мнения: 2 123
Дари, по принцип аспиринът е противопоказен при бременни жени. При жени с доказан проблем понякога се предписва - кръворазреждащо /както при тези с опасност от образуване н атромби или хора изкарали инсулт/. Терапията започва месеци преди забременяването.
Ще напомня също и бабешката рецепта - ако н еискаш д азабременееш - 1 аспирин след полов акт във влагалището - променя киселинността и убива сперматозоидите.

# 9
 • Мнения: 7 718
На мен ми е изписан всекидневно аспирин в малки дози с цел подпомагането на забременяването от лекар от клиника по стерилитет.
Моля не си самоназначавайте аспирин, говорете с лекуващия си лекар.

# 10
 • Мнения: 980
Ей така се облеЩих Shocked
Ми да ви кажа не zнам. Но една приятелка пиеШе аспирин, zа да си предиzвика цикъла да текне по_рано, zа де не й се раzваля морската почивка. newsm78 Затова аz бия спирачка и даже кат сам болна, не пия Щом съм в ЛФ.

# 11
 • Мнения: 1 029
На мен ми е изписан всекидневно аспирин в малки дози с цел подпомагането на забременяването от лекар от клиника по стерилитет.
Моля не си самоназначавайте аспирин, говорете с лекуващия си лекар.
Това е абсолютно вярно.Питайте лекаря си.

# 12
 • София
 • Мнения: 5 275
Нека да внеса яснота по въпроса за аспирина.
Дара, отговорът на твоя въпрос се крие в самата статия, която си цитирала.
УСтановено е, че жени, които страдат от т.н. антифосфолипиден синдром или от различни генетично обусловени форми на тромбофилия (повишена съсирваемост на кръвта), много често се наблюдават спонтанни аборти поради запушване на хорионните въси и кръвоносните съдове на ембриона, които са много тънички.

на такива жени много помага лечение с НИСКИ ДОЗИ аспирин - по една четвърт таблетка дневно, плюс инжекции с хепарин.

в такива ниски дози, аспиринът не е вреден за ембриона в ранна бременност.
въпреки това, аспирин се назначава като терапия САМО ПРИ ПОКАЗАНИЯ И ТО ОТ ЛЕКАР!

ти нито имаш антифосфолипиден синдром, нито тромбофилия, нали? значи, аспиринът не е за тебе...

мисля, че това отговаря на всички въпроси и чуденки Simple Smile

# 13
 • Мнения: 2 120
Благодаря ти, нямам такива неща, ама си мислех, че ако пийвам по един хап може и да стане по-лесно. Глупости на таркалета естествено, но нали знаеш за удавника и сламката.
От отговорът ти стана ясно всичко --НЕ СЕ ПИЕ АСПИРИН БЕЗ ЛЕКАР ДА ГО Е ПРЕДПИСАЛ.

# 14
зравеи мамче лично аз съм използвала асперина за да не забременея само че не го пиеш а си го пъхаш отдоло  това е съвсем вярно от личен опит го знам и помага а това за цигари те съвсем не ти пречат можеш да си пушиш колкото си искаш но когато забременееш ги спри по добре е за бебчето което очакваш:)

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт