Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 ян. 2006, 19:42 ч.

С каква каша да започна

  • 1 798
  • 15
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 529
Ние сме на кърма, но не е достатъчно и се дохранваме. Освен това много повръща. Затова решихме с педито да започнем захранването по-рано (от 4,5 месеца) въпреки че аз съм привърженик на късното захранване. Реших, че като заменим обедното хранене с пюре и следобедното с каша, кърмата ще ми стига тъкмо за останалите хранения (аз се цедя и давам, защото отказва да суче, но това е друга тема) и освен това ще преборим повръщането с по-твърдата храна. ТА извитете, че съм толкова подробна, но с каква каша да започнем, каква ще ми препоръчате?

# 1
  • CA- AB
  • Мнения: 2 959
Аз започнах с оризова по 1-2 лъжички вечерно, а след това минах на ечемичена.

# 2
  • София
  • Мнения: 2 271
Ориз или ориз+царевица!

# 3
  • София
  • Мнения: 12 382
Оризовата се води най-хипоалергенна и нежна към стомахчето.

# 4
  • там някъде
  • Мнения: 2 242
Първо за повръщането – по-добре е педито да не се прави на професор по всичкология ми да ви прати при специалист. Един преглед с ехограф моментално ще установи има ли проблем или не. Защото ако има ГЕР захранването само ще утежни положението (това ми го е казвал детски гастроентеролог)

За кашата: Най-добрият вариант е домашната оризова каша  Wink Има оризова каша от серията БИО на ХИП или някоя друга, но ти препоръчвам да е без добавки, консерванти, захар и всякакви други дивотии. Чети опаковката Wink.
Аз захраних с оризова, после правих каша от елда и след около 1,5м вкарах каша от царевица.

# 5
  • на върха
  • Мнения: 6 462
За кашата: Най-добрият вариант е домашната оризова каша  Wink ...
Може ли да ме светнеш как се прави въпросната домашна оризова каша.

Другият ми въпрос е към тези почнали с оризова, как са се спасили от запека? По ред причини ние също почнахме с каша от 2 дни, но се запекохме.

# 6
  • Мнения: 6 142
За кашата: Най-добрият вариант е домашната оризова каша  Wink ...
Може ли да ме светнеш как се прави въпросната домашна оризова каша.

Другият ми въпрос е към тези почнали с оризова, как са се спасили от запека? По ред причини ние също почнахме с каша от 2 дни, но се запекохме.
Лулуто, домашната каша не е рафинирана като купешката и ние не сме имали запек от нея. В закованата тема е описан единия начин - измива се кафявия ориз, изсушава се на много слаба фурна, после се смила на брашно (с кафемелачка, робот, блендер) и от това брашно се прави кашата. Възвира се вода, сипва се на тънка струйка по малко от брашното и с разбъркване - докато стане. Може да се покрие с капак и на слаб огън. Към 8ия месец аз почнах да слагам и малко студенопресован зехтин. Добавяла съм и плодове и зеленчуци, след като захраних с тях.
На мен ми беше по-лесно да сваря ориза и тогава да го пасирам, защото ние отрано почнахме да ядем едри частици. Така че пасирането продължи кратко, а след това само намачквах или едно бръмване с блендера - и готово.

Схемата за захранване, която аз използвах, препоръчваше захранване с ориз, после долавяне на разхлабващ плод, точно с тази цел. Сигурно си я виждала, аз я пусках като тема преди време. При нас имаше добър ефект.

# 7
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
  • Мнения: 6 019
Оризова каша и после плод. Моя най-обичаше кайсия и сливи, а и най-добре му действаха.

# 8
  • там някъде
  • Мнения: 2 242
sladka hapka е написала и двата варианта на приготвяне, но само да допълня към по сложния (първият) че след като се смели на брашно може да се остави да престои във вода. Например от предишната вечер слагаш няколко супени лъжици във вода и на сутринта вариш. Идеята е да омекне ориза и по-малко да се вари Wink. Този вариант на приготвяне си е голяма разправия, но е оптимален – даваш един от най-полезните продукти при минимална загуба на вещества и витамини.

Ние също не сме имали проблем със запек – взимам кафяв ориз от диетичните и си го варя в по-големи количества (стигаше ми за цяла седмица).

Ето ти и други теми за кафявият ориз
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=36836.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=50593.msg932995#msg932995
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=15785.0

# 9
  • София
  • Мнения: 2 141
Схемата за захранване, която аз използвах, препоръчваше захранване с ориз, после долавяне на разхлабващ плод, точно с тази цел. Сигурно си я виждала, аз я пусках като тема преди време. При нас имаше добър ефект.

Аз се водя по тази схема Grinning, благодаря на Сладка Хапка, че я беше пуснала.
След оризовата каша дадох пюре от круша и нещата се нормализираха  Grinning

# 10
  • София
  • Мнения: 137
sladka hapka дали може да посочиш кога си пуснала темата, да я видя и аз че това захранване ми и тъмна Индия, а беба не дава секунда спокойствие да се разровя из темите, с цицата беше къде къде по лесно -няма как да сбъркаш ако не е едната е другата...Да попитам и плодовете които се прибавят после в кашата:
1.Трябва ли да са сварени и колко се слага?
2.Трябва ли между даването само на каша и каша с плод да се правят 1-2 дена почивка, ако бебето не е захранено с плода?
3.Може ли в кашата да се разбърка зеленчуково пюре?
4.Кога се добавя кърмата ако имаме и колко вода ,оризово брашно се слагат за да стане примерно 3-4 лъжици за да се зап. захранването, или може да се свари повече и да се съхранява в хладилник, колко време може?
5.Откъде купувате елда и тя по същия начин ли се приготвя?
Цели 5 глупави въпроса на които е огтоваряно хилядя пъти сигурно но моля още веднъж!

# 11
  • София
  • Мнения: 137
GALL78 забравих да напишя, че и ние повръщаме като за световно, а при колкото доктори ходихме всеки с различно мнение от другите, сега пием Мутилиум ,но ефекта не е кой знае какъв та от зор и аз се реших да зап. със захранването. Чакам още седмица да навършим 5м. , но се сетих и др. въпрос -може ли 1-2 дена да се дава каша по 1-2 лъжички и на 3ти ден да се сложи плод, или стомахчето не е свикнало още с кашата?

# 12
  • В детски очи и мъжко сърце!
  • Мнения: 1 006
Както са ти написали и другите - най-добре е да  започнеш с оризова ( при мен нямаше пхроблем със запичането, аз обаче я приготвях с кърма)........НО, задължително поискай да изследват детенце, ако има проблем само ще го отложите така и ще замаскирате (ако има) признаците за проблем!
Дано да се оправите бързо!

# 13
  • София
  • Мнения: 2 141
Zvet81, Това е схемата.

# 14
  • София
  • Мнения: 137
Сърдечни благодарности, сега я прочитам, а ако възникнат въпроси то се знае -пак към вас ще се обърна.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт