Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 ян. 2006, 19:47 ч.

Кой е писал покана за САЩ?

 • 4 348
 • 29
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 478
Значи... прочетох старата информациа тук във форума, но реших пак да питам в случай че има някой правил покана по-наскоро. Случая при нас е че каня член на семейството, който вече е с един отказ от преди 2 години. Промените от тогава са, че взех гражданство и очаквам бебе. Та моля ви кажете какво точно писахте в поканата, какви други документи приготвихте, какво приготвиха вашите семейства от БГ да представят в посолството.Въобще всичко, което се сетите ще ми бъде от полза. На зор сме за детегледачка и искаме да каним едната баба, имаме 3 месеца до тогава. Има ли нещо, на което не биха казали "не" в това посолство за което аз незнам, в смисъл достатъчно добре причина за да не ти откажат виза? Чакам предложенията ви момичета и предварително благодаря. Hug

# 1
 • Мнения: 233
Доколкото знам, попълването на Affidavit of support (нотариално заверен) е документ, на който трудно казват "не" :

http://uscis.gov/graphics/howdoi/affsupp.htm

Имам 2-3 вида примерни покани, но след като вече сте изпращали такава, едва ли ще представлява интерес. Ако желаеш ще ги изпратя на ЛС.

Успех!

# 2
 • Мнения: 384
Доколкото знам, попълването на Affidavit of support (нотариално заверен) е документ, на който трудно казват "не" :

http://uscis.gov/graphics/howdoi/affsupp.htm

Имам 2-3 вида примерни покани, но след като вече сте изпращали такава, едва ли ще представлява интерес. Ако желаеш ще ги изпратя на ЛС.

Успех!


За съжаление на affidavit of support казват НE много лесно.Няма никакво значение дали е affidavit of support или покана писана на ръка, а важно е да докажеш че не си потенциален емигрант за тях. Сега на въпроса за промяната в статуса на missZ. Не искам да те отчайвам, но това няма никакво значение за посолтвото.Майка ми я връщаха 3 пъти. Важносто е да има доказателство за имоти и връзки с БГ, които да я накарат да се върне и не на последно място да случи на служител, който се е наспал, нахранил и така нататък. Успех ти желая!

# 3
 • Мнения: 233
Все пак има значение какво ще се попълни като цифри в Affidavit of support, а не просто така:-))).
Това е документ, с който декларираш собствените си доходи /на семейството/ пред властите, при това нот. заверено. Това никак не е малко, за да докажеш, че човека когото каниш няма намерение да имигрира и няма "да легне на гърба на държавата".
Това е смисъла на Affidavit of support. Ти декларираш, че осигуряваш абсолютно всичко на този човек за престоя му в САЩ. Това е доста отговорно за попълващия и не случайно се попълва само за много близък човек.

А при даване на виза /или отказ/ обикновено се  чете какво е написано в съответния документ /покана/.

Последна редакция: пн, 23 яну 2006, 20:47 от Anelka

# 4
 • Мнения: 49
Аз изпращах за майка ми и приятеля й (дойдоха заедно) и свекър и свекърва ми (по отделно). На всички дадоха визи без проблем, на майка ми - за 5 години. Тъй като майка ми дойде за раждането, пратих копие от снимката от ехографа с визитка на доктора, affidavit of support за 6м. престой, писмо от работата с длъжността и заплатата ми. Не съм писала писмо свободен текст. Чувала съм, че една от причините да не пускат е за ГЛЕДАНЕ на внуче - считат че баба дошла отвън взема работата на ясла или детегледачка в Щатите (б.с. ако питаш мен). На интервюто да казват, че идват за раждането, а не да гледат детето. Майка ми като отишла на интервюто, и се паднало някакво младо момче, което само казало "Я, тук има бебе!", питало я с кого ще пътува, и й казало да дойде по-късно да си получи визата  Sunglasses А, ако не говорят английски, дай им твоя телефон, ако имиграционните имат въпроси да ти се обадят, защото иамхме проблеми първия път майка ми като идва. На втория път, те я питали нещо, тя само им бутнала листчето с телефона ми, те ми се обадиха, тасе разбрахме бързо и лесно. Успех!

# 5
 • Мнения: 810
missZ, идвали са родителите ни и братя,сестри без проблем.
Пишем съвсем семпла покана- Каним близките си да ни гостуват. Документи, които прикрепяме за статуса ни, заплати, банкова извадка. Не пиши, че ги викаш за бейбиситване /което се разбира като работа и то си е работа/, а че искаш просто да ти гостуват. Това е. Ние за сега за щастие не сме имали проблеми. Но на едни приятели не пускат възрастните родители, никои не разбира защо, но сигурно има някаква причина.

Според мен не е нужно да се пресилват нещата и горепосоченото ти е достатъчно. Служителят преценява на база на твоите и съпругът ти документи. Ако вие поемате разноските по пътуването не е нужно и родителите да представят документи за имущества и т.н. неща.

Успех!

# 6
 • Мнения: 4 630
А каква е била причината за отказа от преди 2 години? И съществува ли още тя или вече не е пречка? Ако вече я няма би трябвало да й дадат виза на бъдещата баба Grinning

# 7
 • Мнения: 3 478
Значи това че вече имам гражданство ми е ясно че няма никаква гаранция за виза на семейството. Ще си каже човек, като си гражданин имаш повече права уж ама нъцки. Интересно ми е като казвате да не казвам че каня с цел гледане на дете. Виж не се бях сетила, че може така да го погледнат. И тук ми излиза тогава другия проблем. Понеже искам да каня майка ми и сестра ми ( да се редуват), майка за раждането, после сестра ми за гледането. Ами дали е добра идея да ги каня и двете за раждането? Няма ли да им се  намали шанса така, ако ги поканя заедно. И двете са женени и не каня съпрузите, но това пак не значи нищо за посолството.И двете имат предостатъчно да покажат че имат там в БГ и имоти и работа. За съжаление не беше достатъчно първия път. Бамби,  само защото аз бях дошла на туристическа виза и  отказаха, затова се притеснявам да не и направят същия номер. Поради тази причина сестра ми хич и не пробва, за да не си хаби патроните напразно.

Иначе афидейвида само на нотариус ли го заверявам и от къде го взехте-от имигрантското ли се поръчва?

Анелка, ще съм много благодарна ако можеш да ми изпратиш тези примерни покани, всичко ще ми е от полза.

# 8
 • Мнения: 4 459
Не е нужно да каниш майка ти и сестра ти едновремено. Може да ги редуваш. тъкмо така ще покажете че наистина е само за да видят бебето. Майка ти идва за раждането а сестра ти после да го види Wink
Въпреки че то с тия визи е точно както казва Krassi - служителя да е на кеф деня в който отиваш иначе и най - изрядните документи може да са недостатъчни.

Аз имам същите терзания сега, но съм от другата страна - чакам си поканата от брат ми че да отидем с децата за месец.
Като питах в посолството какво точно да приготвя за децата оная ми вика: ами.... каквото пише в декларацията а другото като съгласие от бащата, бележка от градината и т.н. зависело от консула, ако реши да поиска. Ама лошото е че за интервюто трябва да представиш всичко което ти поискат иначе гориш. А как да стане като и те самите незнаят какво точно искат  newsm78

Това ти го казвам за да изпратиш колкото се може повече неща и вашите да си ги носят, че ако им ги поискат да са готови.

А за доказателството че ще се върнеш - да държат на това, - имот, банкова сметка, работа.....

Успех с визите и раждането

# 9
 • Boston, MA
 • Мнения: 3 060
MissZ, аз поканих брат ми да дойде за сватбата ни през септември, като бях 90% сигурна, че няма да му дадат виза (млад, студент, без имоти, ясно ти е), но по незнайни причини му дадоха, и то двегодишна многократна виза. Чак сега ще си ходи (не е правил кой знае какво, просто удължи гостито). Simple Smile  По повода на какъв служител ще попадне - на него му казали "Колко хубаво, на сватба. Честито!". Аз също впоследствие станах гражданин и ще каня бабите, но още не съм писала покани - според мен никакво споменаване на гледането на деца. На американците, както знаеш, бабите да гледат деца не им е в културата и го смятат за някакъв бизнес едва ли не, т.е. не отговаря на изискването за неемигрантска виза.

Канила съм и приятели, досега все успешно (ама и никой не е злоупотребявал, не знам дали това има значение). Само по един начин процедирам - пращам покана със свободен текст, прилагам писмо от работодателя, в която пише годишната ми заплата, и копие от зелената карта (вече от документа за натурализация). Нищо не съм заверявала никъде.

Според мен поотделно ги покани - да дойдат на гости, да видят детето. Вие нямате отпуски достатъчно, за да се приберете до България, затова така е по-удобно (обясни им малко).

Пиши искаш ли текста на поканата - ще ти я пусна на лични. Успех! И на нас ни предстои, така че, дръж ни в течение!

 

# 10
 • Мнения: 233
Иначе афидейвида само на нотариус ли го заверявам и от къде го взехте-от имигрантското ли се поръчва?

Анелка, ще съм много благодарна ако можеш да ми изпратиш тези примерни покани, всичко ще ми е от полза.


Успях да намеря формата в pdf-формат:

http://uscis.gov/graphics/formsfee/forms/files/i-134.pdf

Може да се изтегли от горния линк и да се попълни на ръка. Естествено с достоверна информация. След това заверка от нотариус и пускане по факса до БГ.

Още веднъж прочети всички дадени мнения по темата, прецени кой вариант е най-добър за теб и действай.

Ще ти изпратя примерните покани на ЛС.

Успех!

# 11
 • Мнения: 3 478
Киара, много си права, знам че трябва да са на голям кеф, за да вземеш виза. И за тези документи дето се представят е ужас. Вече не помня какво имаше майка ми, ама беше какво ли не и и казаха, че не било достатъчно. На въпроса какво още и те не могли да отговорят, ама не стигало това, което има и това е Shocked Абе, нямам думи, ама ние си ги знаем как действат.

Бурка, твоя брат ми се струва е попаднал на същия служител дето Роти писа за него. Наистина голям късмет. Много ще съм благодарна на текста на поканата ако не ти е проблем.

Анелка, мерси за линка.

# 12
 • Мнения: 384
Все пак има значение какво ще се попълни като цифри в Affidavit of support, а не просто така:-))).
Това е документ, с който декларираш собствените си доходи /на семейството/ пред властите, при това нот. заверено. Това никак не е малко, за да докажеш, че човека когото каниш няма намерение да имигрира и няма "да легне на гърба на държавата".
Това е смисъла на Affidavit of support. Ти декларираш, че осигуряваш абсолютно всичко на този човек за престоя му в САЩ. Това е доста отговорно за попълващия и не случайно се попълва само за много близък човек.

А при даване на виза /или отказ/ обикновено се  чете какво е написано в съответния документ /покана/.

ю


Няма никакво значение това,не ти е минало през главата и затова така си мислиш. Доходът ми е достатъчно висок така че да издържам повече от един човек,който каня, но в посолтвото това НЕ го интересува.

# 13
 • Мнения: 233
Все пак има значение какво ще се попълни като цифри в Affidavit of support, а не просто така:-))).
Това е документ, с който декларираш собствените си доходи /на семейството/ пред властите, при това нот. заверено. Това никак не е малко, за да докажеш, че човека когото каниш няма намерение да имигрира и няма "да легне на гърба на държавата".
Това е смисъла на Affidavit of support. Ти декларираш, че осигуряваш абсолютно всичко на този човек за престоя му в САЩ. Това е доста отговорно за попълващия и не случайно се попълва само за много близък човек.

А при даване на виза /или отказ/ обикновено се  чете какво е написано в съответния документ /покана/.

ю

 


Няма никакво значение това,не ти е минало през главата и затова така си мислиш. Доходът ми е достатъчно висок така че да издържам повече от един човек,който каня, но в посолтвото това НЕ го интересува.


 Naughty

Такова крайно изказване звучи меко казано НЕСЕРИОЗНО, така че без коментар.............

Последна редакция: пн, 23 яну 2006, 22:46 от Anelka

# 14
 • Мнения: 4 630
Бамби,  само защото аз бях дошла на туристическа виза и  отказаха, затова се притеснявам да не и направят същия номер. Поради тази причина сестра ми хич и не пробва, за да не си хаби патроните напразно.

Значи причината поради, която са й отказали първият път все още съществува и  е много верочтно да й откажат повторно  Sad Знаеш тук колко внимават за потенциални емигранти. Съгласна съм с Анелка за "афидейвида"  - би оказало положително влияние, ако го приложиш към поканата.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт