Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 ноем. 2012, 10:37 ч.

Тормоз в детска градина

 • 12 381
 • 80
 •   1
Отговори
 • Мнения: 18
Здравейте мили мами,искам да ви попитам дали някоя от вас е подавала жалба срещу учителките в групата в детската градинаи ако "да" имало ли е последствия за детето .Ако темата интересува някой ще разкажа случаите на физическа насилие над детето ми.

# 1
 • Varna
 • Мнения: 2 140
Жалба не съм подавала, но се оплаках, като разбрах, че мацката го е удряла по главата, защото той седял на пейката и не играел с останалите. Беше нов в групата. Изхвърча от работа....и други се бяха оплаквали преди това. Това разбрах по късно. Но се учудих, че я разкараха.....То какво да се учудвам де..... Децата докато играеха на двора, тя облегната на оградата смучи ДЖигарата и сЪ сваля с гаджето си.... Laughing Въобще що ли е учила за детска учителка newsm78

# 2
 • София
 • Мнения: 9 437
те заради нея са забранили пушенето в градините и около тях  Wink

ако над детето ти е употребено физическо насилие и си сигурна, че детето не си измисля - официална жалба до директорката с копие до инспектората  Peace и не забравяй да вземеш входящ номер - и от директорката, и от инспектората

# 3
 • Мнения: 15 379
Не стигнах до жалба.
Първо говорих с учителката - резултат нямаше.
Отидох при директора за личен разговор - това даде 100% резултат.

# 4
 • Мнения: 18
Аз вече съм подала жалбата на съответните места, но не съм пускала детето в детската градина все още , а сега от понеделник 19.11.2012 ще отиде за пръв път след жалбата и много се притеснявам да не ми го тормозят, а ето и самата жалба:
До Директора на

ЖАЛБА
от
.................................


Уважаема г-жо .........    Обръщам се към Вас по повод физически травми на детето ми Й.............., посещаващ филиал към ...............”, намиращ се на бул. „....................” №14 с учителки : г-жа Ш. и г-жа М., а те се състоят в следното:
    На 31.11.2012г. на детето ми Й........................... му бе пробита бузата с пластмасов мотор. При въпросът ми какво се е случило, г-жа Ш. започва да ми обяснява, че тя нищо не е видяла и че децата (в групата) й били разказвали различни варианти, и тя не знае на кого да вярва как се е случил инцидента. Детето е заведено в „Пирогов” и прегледано от неврохирург. Бузата бе успешно залепена. След инцидента, аз като родител пожелах да разбера как се е разиграла трагедията, но бях отново тактично отклонена от от учителката г-жа Ш., че не била видяла как се е случил инцидентът. Тогава не подадох жалба.

    На 10.05.2012г. взимам детето от детска градина и забелязвам, че то е със огромна синина на бузата, след което позвънявам веднага в градината , за да попитам какво се е случило отново. Телефонът ми вдига г-жа М.и на въпросът ми какво се случва отново с Й............, тя ме пита дали съм сигурна, че не съм им го завела с тази синина.

    Малко след този случай със синината на бузата, но не мога да дам конкретна дата, прибирам детето със синина на окото, и тъй като виждам нараняването веднага, съответно веднага питам г-жа Ш.  какво се е случило, тя ми отговаря, че не е видяла нищо и че сигурно детето се е ударило в таблата на леглото, тъй като „много се бил въртял”.
    На 07.11.2012г. в 13ч. без 15 мин. В службата ми звъни г-жа Ш. да ми каже, че с Й........... отново се е случил инцидент, след което вместо да ми обясни какво точно се е случило и как, тя каза, че не е видяла нищо и даде телефона на г-жа .М. , за да говори тя с мен  (при положение че на смяна е била г-жа Ш. ) не разбрах защо говоря с г-жа М.. Аз веднага напуснах работното си място и в 13ч. и 20 мин взех детето от градината с видима травма на дясно око с разцепен клепач, рана под окото и синина на носа. Тъй като по време на взимането на детето, учителките са отишли на събрание, аз попитах помощник-възпитателката Милена какво се е случило и тя каза , че нито тя, нито г-жа Ш. са видели да се случва някакъв инцидент с . Й и започна да ми обяснява, че детето им било казало, че е паднал от люлката в градинката, след това им бил казал, че се е ударил в ръба на масата, с две думи са започнали да обработват детето, за да го объркат и то да не може реално да обясни какво се е случило.

    Същия ден на 07.11.2012г. в 14ч. и 30 мин., аз посещавам заедно с детето централата на ................., търся директорката, но нея я няма и аз моля да разговарям със заместник-директора, която беше така любезна да ни приеме и изслуша.

   На 08.11.2012г. сутринта детето е прегледано от офталмолог в спешен очен кабинет на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ” и той установява травмата на окото. Детето не посещава детската градина на 07.11.2012 и на 08.11.2012 поради болки в окото и затруднено виждане.
От казаното до тук, аз като родител съм длъжна да предприема някакви мерки спрямо безхаберието на служителките във филиал ...........................”.

Прилагам следните документи:
1.   Преглед от неврохирург в „Пирогов”
2.   Преглед от офталмолог в „Царица Йоанна-ИСУЛ”
Настоящата жалба връчвам на Директора на 87 ЦДГ „Буката” с копие до община Триадица и Столичен инспекторат на образованието.Гр. София
09.11.2012г.
С уважение:

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 09:16 от tea_77

# 5
 • Бургас
 • Мнения: 5 599
tea_77, редактирай си поста, имаш прекалено лична информация в него - адрес, телефон, имена. Peace Това може само да ти навреди.
И успех в борбата!  Hug

# 6
 • София
 • Мнения: 401
Съжалявам, че детенцето ти е било потърпевшо толкова пъти Sad. Не мисля,че оттук натам,след като официално си завела жалбата, някой ще посмее да се държи зле с детето. Надявам се да има строги санкции-това е недопустимо!!!

# 7
 • София
 • Мнения: 9 437
отиди и говори с директорката, питай я какво се прави по жалбата ти и също така нея я попитай, ако пуснеш детето в понеделник на детска, гарантира ли ти, че инцидентите с него ще спрат.  Peace

# 8
 • Мнения: 115
Направо настръхнах като ти четях писмото,много си изтърпяла,много.А за детето ти не знам,думи нямам,горкото,какво е преживяло.Сигурно е доста травмирано.То дали ще иска въобще да стъпи в градината?Не виждам от какво се страхуваш,то по-голям тормоз от това което е преживяло има ли?Какви са тези учители,какво е това чудо!Хич не ги мисли,тормоз до последно.А при тях повече няма да си пусна детето каквото и да става,достатъчно е понесло.Това не е нещо инцидентно,при такава повторяемост си плачат направо за уволнение.Детенцето ти буйно ли е,има ли възможност само да се наранява-да на внимава,да бяга бързо,да е много дейно,знам ли?Или има вариант някой да го бие?Идея си нямам,но каквото и да е доста болка е преживяло детето ти и най-малкото те са длъжни да гледат и  да знаят какво се случва.
На първо време може да поискаш преместване в друга група.

# 9
 • Мнения: 931
Дори и да е буйно детето учителките и детската градина носят отговорност за здравето и безопасността на поверените им деца.

# 10
 • Бургас
 • Мнения: 5 599
Дори и да е буйно детето учителките и детската градина носят отговорност за здравето и безопасността на поверените им деца.

Toчно!
Големия ми син си пукна главата в детската градина преди почти 2 години. Обадиха ми се веднага. Толкова притеснени бяха всички, въпреки че вината не беше тяхна, обясняваха, извиняваха се. Сина ми вървял назад, спънал се и си ударил главата в ръба на масата. Този номер, с ходенето заднишком и в къщи го правеше, въпреки хилядите ми предупреждения, че може да стане беля. Тя взе, че стана точно в градината. Но в нашия случай и през ум не ми мина да ги обвинявам.
Инциденти се случват, дори и когато децата са с нас. Но, като се случат в градина/ясла учителките трябва да могат поне адекватно обяснение да дадат на родителя. Особено, когато не става въпрос за лека драскотина.
А и в случая толкова "инциденти" и за нито един да не знаят как е станал. Stop
Теа, вече си предприела действия. Пожелавам ти успех и сили да доведеш нещата до край.

# 11
 • Мнения: 645
Това е абсолютно безобразие. Много, много, много силно се надявам вината да е в детето и само да се контузило Praynig . Защото ако не е, ако детето наистина е било тормозено от учителка, то просто нямам какво да кажа. Изумявам се, че е възможно да има такива хора и то да им поверяваме живота на децата си. Пожелавам ти успех и скорошно изясняване на тези инциденти. Дано няма някаква психическа травма за детето и да не изпитва страх при стъпване в детската. И да ти кажа предполагам, че вече ще го гледат като писано яйце, за да не се нарани и да им търсиш отговорност. Все пак и мен щеше да ме е страх да пусна детето си. Представям си какво ти и как ще се чувстваш всеки един ден, когато малкото е на градина.  Hug  Ръцете да им изсъхнат направо, ако е вярно!

Аз веднъж подслушах, без да си искам, в нашата ясла. Тъкмо я бях завела сутринта. Една от леличките гледаше новините  и се развика по някое от децата(подозирам моето) "веднага сядай и млъквай да ти не спукам бузите". Подкосиха ми се краката, но си замълчах и не влезнах. Знам, че понякога се изисква строгост, но там не е мястото за гледане на ТВ. Не смея да направя забележка  заради детето.

# 12
 • София
 • Мнения: 1 098
Ужас.Пожелавам ти успех в борбата.И аз мисля ,че никой няма да смее да му направи нещо

# 13
 • Мнения: 18
Здравейте на всички които дадохте мненията си, вчера 15.11.2012г директорката ми се обади да ме покани на среща в градината за нейния отговор по жалбата ми.Тъй като не можах да отида на място тя ми каза с две думи , че и двете госпожи са наказани с предупреждение и парична санкция, а днес трябва да отида да прочета обясненията на учителката точно какво се е случило с детето ми на този ден.Директорката ми каза по телефона ,че е шокирана как така учителката й е написала два листа обяснения за инцидента , а на мен нищо не ми казват . Ще пиша пак за развоя на събитията и уффф.................детето от понеделник пак е на детска градина и ужасно ме е страх.
П.С. Още при подаване на жалбата директорката предложи да го премести в централата, но моето дете не пожела. А за това дали е буйно отговора ми категорично е НЕ. Напротив той е много мило и състрадателно дете, за това се учудвам толкова много .

# 14
 • Мнения: 1 444
Премести детето, нищо, че сега не иска. Подавала съм жалба, директорката ми съдейства и госпожата беше наказана, но преместих и детето. И моята дъщеря се страхуваше да се премести и не искаше, но само на втората седмица от преместването започна да ме пита "Защо не го направихме по-рано?"

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт