Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Байганети

  • 24 ян. 2006, 14:38 ч.
  • Преглеждания  20 515  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 665
 Знае ли някой как точно се правят , ще съм много благодарна за рецептата

Реклама
# 1
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Режеш продуктите (сирене, шунка, пиле, кашкавал) на едри кубчета. За да не ти се разтече кашкавала, нарежи го на кубчета и го бутни в камерата да стегне.

Всяко парченце се овалва в брашно и после в така наречената паста Патафри.

паста Патафри

1/2 бутилка бира, 3 яйца, 100 гр. брашно, сол.
Белтъците се отделят от жълтиците.
Жълтиците се разбиват с бирата, добавя се брашното до получаване на еднородна смес. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с предишната смес. Прибавя се сол на вкус.

Хапките се пържат в силно нагорещено олио.

Дано съм ти била полезна.

Последна редакция: чт, 26 яну 2006, 13:28 от Миленика

# 2
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
От какво?
Аз най - харесвам от сирене .
Ако са от сирене, преди да го нарежеш на парченца, го изкисни за 1 час в студена вода . После се реже на кубчета ,овалваш ги в брашно и потапяш в следната смес:
Разбиваш 1 - 2 яйца с 6 - 7 л. брашно , да стане почти като тесто и съвсем леко го разреждаш с бира. Сместа трябва да е много гъста , за да остане по сиренето при пърженето. Желателно е да пържеш в маслена баня - фритьоза или фритюрник .
Байганетите от шунка или кашкавал се правят пак по същия начин  ,като при последните е желателно кашкавалените хапки да постоят за 10-ина минути в ледена вода - да се стегне кашкавала и като се намокри да може по тях да полепне брашно.

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 665
 Благодаря за рецептите  записах си ги смятам утре да ги пробвам

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
После се реже на кубчета ,овалваш ги в брашно и потапяш в следната смес:......

Пролетина, забравих за брашното Stop Преди да ги потопиш в сместа, овалваш хапките в брашно.

В едно заведение до подлеза на театъра (Медуза ли беше, Морска медуза ли, забравих), предлагаха такива хапки (байганети с кашкавал, но в менюто ги предлагаха като хрупкави пкашкавалени хапки), сервитьорката каза че се правят по същия начин като байганетите, само че вместо да се овалят в брашно се овалват в картофено пююре (на прах), после в сместа и накрая пак в картофено пюре.
Пробвах в къщи да ги направя със сирене и кашкавал, но пак си станаха като байганети (леко се различаваха на вкус). Може сервитьорката да не ми е споделила цялата тайна на рецептата. Sick

# 5
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
 Laughing
Миленика, аз пък забравих да кажа , че в сместа се слага малко сол.... ooooh!
Ако трябва да ги приготвя Пролетина, по 2-3 пъти трябва да посети форума и да ни чете допълненията.... Embarassed

# 6
  • Бургас
  • Мнения: 665
 Благодаря за уточненията това с картофеното пюре е добра идея , вкусно ми звучи, трябва да пробвам някой ден

# 7
  • USA,IL
  • Мнения: 85
Режеш продуктите (сирене, шунка, пиле, кашкавал) на едри кубчета. За да не ти се разтече кашкавала, нарежи го на кубчета и го бутни в камерата да стегне.

Всяко парченце се овалва така наречената паста Патафри.

паста Патафри

1/2 бутилка бутилка, 3 яйца, 100 гр. брашно, сол.
Белтъците се отделят от жълтиците.
Жълтиците се разбиват с бирата, добавя се брашното до получаване на еднородна смес. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с предишната смес. Прибавя се сол на вкус.

Хапките се пържат в силно нагорещено олио.

Дано съм ти била полезна.
[/quote/
Izviniavai no s kakvo e palna butilkata?

# 8
  • Испания
  • Мнения: 1 327
с бира...

# 9
  • Бургас
  • Мнения: 3 553

............... точно Laughing
ама, че съм .....Embarassed

П.П. Коригирах горния пост.

Последна редакция: чт, 26 яну 2006, 13:33 от Миленика

# 10
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
И аз да ти дам една идея. Както са ти казали момичетата по-горе, за пърженето ти е нужна паста Патафри, идеята ми е за пълнежа. Настъргано сирене и кашкавал и подправки оформяшги като топчета или по-дебели пръчици, после овалваш в брашно, в пастата и пържиш. Много вкусно става. В този дух, можеш да исползваш въображението си и да опиташ и други неща.

# 11
  • Испания
  • Мнения: 1 327

............... точно Laughing
ама, че съм .....Embarassed

П.П. Коригирах горния пост.

що бе?  Joy беше толкова готино!
  bouquet

# 12
  • Мнения: 1 087
момичета, снощи правих байганети със сирене, станаха страхотни eat
Благодаря за рецептата  bouquet
ама към накрая много почнаха да залепват по кошницата на фритьорника Sad, що така newsm78

# 13
  • Правец
  • Мнения: 2 040
Да не би олиото да е останало малко ... Аз ги правя в тенджера с много олио вътре, да има място направо да си плуват  Grinning и си ги вадя с решет. лъжица  ...

# 14
  • Мнения: 5 828
Момичета- благодаря за рецептите!Правих ги със сирене, кашкавал, шунка - стават страхотни!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт