Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 ян. 2006, 15:54 ч.

БиоАктив Хром

 • 2 011
 • 4
 •   1
Отговори
 • Все на втория етаж
 • Мнения: 5 839
Някой пил ли го е? Една позната била отслабнала доста с него. Аз сега си купих, пие се по една таблетка дневно. Търсих повече инфо за него с гугъла, но нищо не излиза. Убива апетита за сладко. Но на мен явно не ми действа, че ям като прасе сладко.

# 1
 • Мнения: 1 737
може би са нужни няколко дни, за да се натрупа в организма. на мен от него сладко изобщо не ми се яде, но пък апетит за други неща си имам и не съм свалила нищо. Sad

# 2
 • София
 • Мнения: 3 326
Конкретният продукт не го открих, но ето какво намерих по темата "хром":

Хромът е вещество, необходимо за произвеждането на хормона инсулин в човешкото тяло. Съдържа се в хранителните продукти. Най-добрият източник на хром е бирената мая. Богати на хром са и царевицата, пшеничните зародиши и трици, ябълките, доматите, картофите и цвеклото. Хромът се включва и в състава на някои препарати, имащи за цел подпомагане както покачването на мускулна маса, така и топенето на мазнини и именно затова се включва в състава и на препаратите за "заякване", и на тези за "изчистване". Когато се приема в достатъчни количества, той увеличава анаболния ефект на инсулина, като значително повишава скоростта на усвояване на глюкозата. Освен това хромът значително намалява холестерола в кръвта и понижава риска от атеросклероза (втвърдяване на кръвоносните съдове, предизвикано от холестерола). Той подпомага и процеса на изгаряне на мазнини. Според последните изследвания хромът дори забавя процеса на стареенето.


Изследванията показват, че дозата от 0,05 до 0,3 мг. на ден е нормална. За трениращи интензивно културисти дозата може да достигне и до 0,8 мг. Дози от 0,5 мг нагоре е най-добре да се разпределят на няколко приема, за да се постигне по-добра усвояемосt.


Когато се приема в посочените горе дози, хромът не е токсичен. Но тъй като регулира глюкозния метаболизъм, диабетиците трябва да са особено внимателни към него. Ако имате проблеми с кръвната захар, най-добре се посъветвайте с лекар, преди да започнете употребата на хром. И не превишавайте споменатите дози - в по-големи количества хромът става токсичен и може да причини тежки отравяния.


Обикновено хромът се включва в препаратите под формата на две химични съединения: хром пиколинат и хром никотинат. Понеже е необходим в много малки количества, той се включва в състава на някои комплексни препарати за маса или за релеф. По-често той се употребява в препаратите за топене на мазнините. Препаратите са на таблетки или в течен вид, за орална употреба. Такива препарати, който могат да се открият у нас, са "Chromium Picolinate" на "Universal" (САЩ) и "Triostar" (течен) на фирмата "Nutrend". Ще намерите подобни препарати в центровете за спортни и диетични храни в страната, в повечето фитнес-зали и в някои аптеки.


В една аптека ми казаха, че има хранителна добавка "Хром диет". Нямаха я в момента, за да видя какво представлява и да ви опиша опаковката. Но ще продължа да търся. Истината е в контролирането на глюкозния метаболизъм.

# 3
 • Мнения: 666
Някой пил ли го е? Една позната била отслабнала доста с него. Аз сега си купих, пие се по една таблетка дневно. Търсих повече инфо за него с гугъла, но нищо не излиза. Убива апетита за сладко. Но на мен явно не ми действа, че ям като прасе сладко.
Oт къде го купи?

# 4
 • Мнения: 205
и мен една позната ме зариби ама се бил изчепал в търговската мрежа,,,пак ще го потърся Confused

Общи условия

Активация на акаунт