Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 33
Росица Колева - аборт или в краен случай секцио - това прави тя  #Cussing out
 
Изключително съм доволна от б-ца Токуда и специалистите там, но за жалост "всяко стадо има мърша" и това се оказва д-р РОСИЦА КОЛЕВА - акушер-гинеколог
Прилагам снимката й -
и към оценките от потребителите за нея - http://www.doktorite.com/

На кратко - последователно в 5г.с. и 6г.с. след дълго взиране в ехографа ми каза, че в плодния сак няма ембирон (кухо яйце) и по ГРУБ начин заяви, че тая бременност няма шансове и трябва АБОРТ. След като се възпротивих цъкна с език "добре айде, ела другата седмица пак да видим". Само 3 дни по-късно в клиника Щерев видяха от раз ембрион и сърдечна дейност, която ми пуснаха да чуя, за да не се тревожа. Няма да казвам какво преживях в тези дни. Shocked

Скоро говорих с майка, която също е посетила Колева с проблем. С близнаци в 21г.с. и 2см. разкритие. Отново решението било  - АБОРТ. А думите "отивай си в МД и там да ти правят аборт". Тя отива в МД и там докторът казва - лягай тука и ще лежиш. Така до 31г.с., когато ражда близнаците си, които са живи и здрави и сега прохождат.

Останалите, които познавам да са минали при нея и все пак не ги е абортирала, са били рязани секцио за раждането.

Ако има други жени с опит при нея, моля да го споделят тук и/или да гласуват на сайта по-горе.

# 1
 • Мнения: 167
Хм....аз съм се насочила към нея за раждане. Вярно че е малко грубичка и хич не е словоохотлива, но доколкото ми е известно като ехографист е добра.
Тя ми откри извънматочна преди време, и ме оперира, като решението беше взето след като изчака още 2-3 доктори да дойдат и да се произнесат.....т.е. решението не се взе с лека ръка. В темите за Токуда има доста хора, които са доволни от нея

# 2
 • София
 • Мнения: 2 169
аз имам двете си деца благодарение на нея и смятам,че е една от най-кадърните!С баткото имах много проблемна бременност,с 2 аборта съм преди това,но тя успя да я докара до край.
Първият аборт тя видя проблема,но той беше потвърден от още 2-ма лекари и нямам никакво съмнение,че е бил нужен.
С последната бременност и при мен в тези седмици се виждаше само сак без ембрионална структура,но не ми е споменавала аборт ,извика ме следващата седмица и го видяхме.

# 3
 • Мнения: 33
Момичета, много се радвам, че все пак има и доволни хора от нея Peace, защото в противен случай щях да недоумявам какво прави в тази болница... Като гледам оценките й в докторите.ком обаче се оказва, че има доста недоволни.

# 4
 • Мнения: 102
Моето мнение е,че др. Колева просто си работи за имидж и си отсява пациентки без особени проблеми или предпоставки за подобни на които да направи секцио - чиста работа.... Когато срещне трудност или случай, с който би могло да възникне проблем тя цитирам :"Ами при Димитрова в МД..." или " А не знам търсете си лекар, аз съм заета". Отношението определено е попила от доц. Димитрова - нейната учителка.

Въпреки всичко написано от мен смятам ,че Др. Колева е добър лекар за добрите и безпроблемни пациентки.


# 5
 • Мнения: 219
Моето мнение е,че др. Колева просто си работи за имидж и си отсява пациентки без особени проблеми или предпоставки за подобни на които да направи секцио - чиста работа.... Когато срещне трудност или случай, с който би могло да възникне проблем тя цитирам :"Ами при Димитрова в МД..." или " А не знам търсете си лекар, аз съм заета". Отношението определено е попила от доц. Димитрова - нейната учителка.

Въпреки всичко написано от мен смятам ,че Др. Колева е добър лекар за добрите и безпроблемни пациентки.Хубаво си го казала- за Димитрова чух от момичета, с които се засякох в Токуда, че била доста груба--

Шуши, а ти пусна ли някаква жалба до ръководството на болницата примерно?
Иначе, докторката си има много пациенти и според мен ще продължава да си има....

пс Аз родих нормално при нея, на моменти се чувствах сякаш съм един балък, който се занимава с напъни и болки вместо да се остави да бъде срязан. ---и срязването почти ми беше вързано в кърпа, но все пак нещата завършиха естествено.
Накрая, съвсем нормално, й бях много благодарна, все пак нищо лошо не ми е направила. Даже на един преглед с бебето ме разпозна някак си, стиснахме си ръцете, поговорихме...

# 6
 • София
 • Мнения: 2 169
според мен пък е точно обратното- тя е специалист по проблемна бременност и точно от такива се интересува повече.Аз бях с проблемно забременяване,с 2 аборта - единият късен с близнаци,3-та бременност с прееклампсия и гестационен диабет и не ме е препращала никъде.Следеше ме на 2 седмици с доплер,пускаше ми всеки месец сумати изследвания и не съм плащала за нищо.Просто добре ,че беше тя.

# 7
 • Мнения: 102
според мен пък е точно обратното- тя е специалист по проблемна бременност и точно от такива се интересува повече.Аз бях с проблемно забременяване,с 2 аборта - единият късен с близнаци,3-та бременност с прееклампсия и гестационен диабет и не ме е препращала никъде.Следеше ме на 2 седмици с доплер,пускаше ми всеки месец сумати изследвания и не съм плащала за нищо.Просто добре ,че беше тя.

Самата аз бях със съмнение за проблемна бременност и тя буквално ме изгони и не пожела повече да се занимава с мен. Запознах се с една жена с плацента превия при която когато е видяла,че няма шанс да се вдигне т.е. тотална превия е и след като 7 месеца я е наблюдавала й била казала ами отивай си някъде да раждаш,ако оцелее въобще бебето.
Със сигурност е добър лекар ,но просто неиска да рискува не дай боже да се случи нещо и да й излезе негативно име  newsm78 гледа си да й е чист имиджа и само добро за нея да се говори.

# 8
 • Мнения: 33
Кремкремена, не съм пуснала жалба (вероятно трябваше), но се оплаках на моя лекар, при който се следя там - Д. Илиев.
Аз минах при Колева само защото той беше отпуска, а вероятно и тя е видяла това в компютъра и затова така ме е претупала и пропъдила, но това не е професионално и не я опрадвада. Каквото и име да пази не може да убива на хората децата ей така, защото не е на кеф или защото тая майка не й се вижда симпатична.

А иначе - Не разбирам логика от сорта "тя е груба, ама е професионалист" - професионализмът включва и отношението към пациентите, а също така и да не ги подбираш по това дали са лесни/трудни, симпатични/антипатични, идващи от друг лекар и т.н.

# 9
 • Мнения: 1 668
Шуши, за такива неща от токуда завеждат дела за клевета и уронване на престижа и подобни неща. Имам много да разправям какво направиха/ненаправиха с детето ми там и как едвам оцеля благодарение на намесата на друга болница, но ще чакам да завърши проверката на медицински одит/НЗОК. Внимавай, тези въобще не се шегуват. Фабриката за пари работи само и единствено на добрите отзиви. Лошите се преследват.
Ако имаш документ, в който тази въпросната ти е поставила диагнозата кухо яйце и те е препратила за прекъсване на бременността веднага изпрати проверка. Медицински одит се нарича звеното, което разследва от медицинска гледна точка дали един случай е наред или не. НЗОК преглеждат само документално нещата. Предполагам обаче, че ти го е казала лично тази и документите са си "оформени както трябва". Т.е. нямаш документ, който да потвърждава думите и, че си за аборт.

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 330
Богиня, ще следя темата с интерес и моля те огато си готова и желаеш разкажи за случилото се  Praynig
Родих дъщеря си по Коледа 2010 година в Токуда и ни напомпаха с изследвания, престои, и изкараха мен виновна за всичко, по Коледа стават чудеса, но и на Коледа на много лекари не им се бачка и това е...

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 330
А понеже ги познавам повечето за престоя ни от 14 дни там, та Колева беше много мила с мен, но и по време на раждането и деня преди това, когато ме наливаха с оксцитоцин и нищо не се получаваше, не спираше да повтаря как съм дебела, как '' всичко ще завърши със секцио'' и т.н. не много приятни неща за мен. Родих нормално с няколко вътрешни не знам колко и един външен шев благодарение на д-р Кръстанова за която има ужасни истории, но на мен помогна изключително много, а и благодарение на нея кърмих дъщеря си 9 месеца!

П.П. Колева ми прави фетална морфология в 20 г.с. и не видя че единият бъбрек е с един сантиметър по-малък от другия / имах нормална бременност без никакви оплаквания, болки и каквото и да е/ . Аз съм си виновна, че не отидох при Марков или във Фемина, щях да избегна много от неприятните моменти 3 дни след раждането, или поне щяхме да сме подготвени за това оето евентуално ни очаква! при нея не бих отишла за нищо на света, нека й е чисто и добро името!

# 12
 • Мнения: 33
Богиня, разбира се, че нямам документ Simple Smile Всичко беше избълвано в лицето ми, но нали в крайна сметка се разбрахме "айде ела пак другата седмица", така че решението с аборта беше отложено Wink Тя тогава каза на акушерката "пиши - плоден сак еди-си-колко мм." - така че хем да не пише 1 жив ембрион - както обикновено пишат, но и хем да не пише, че е празен сак. Тя много добре знае как да документира нещата, за да не са доказуеми, обаче в същото време и тя няма как да докаже обратното. И тя няма документ, в който пише, че е видяла ембрион или че НЕ ми е казала за аборт Wink Как ще ме съдят - моята дума срещу нейната. А и по форумите всеки може да пише каквото си иска. Теб ако те съдят, то е защото си предприела легални мерки и действат в самозащите сигурно. Не знам.
Освен това аз доста хваля болницата и лекаря, при който ходя, така че изобщо не могат да кажат, че им уронвам престижа. Само на тая мизерница й го уронвам, защото това е най-малкото, което мога да й причиня. #Cussing out

Monikqe, за ФМ и аз съм чувала, че претупва и нищо не казва Sad съжалявам, че така ти се е случило - ето затова трябва да се пишат нещата във форумите, за да знае човек да се пази! Нека ме съдят - ако съм спасила няколко живота, не ми дреме дали ме съдят!
Кръстанова е много приятна и аз останах с хубаво мнение по време на престоя ми там, но не съм чела какво пише за нея, защото не съм й пациент.

# 13
 • Мнения: 1 668
Написах ти нещата с най-добри чувства.
Иначе мен не ме съдят. Аз в понеделник ще входирам молбата си в медицински одит, на която имам право. Ак те констатират нарушенията, които са извършени и имам писмено потвърждение за лекарската грешка ще публикувам историята и ще заведа дело. Разбира се, имам своите съмнения, че вълк вълка око не вади и ще покрият случая, но не мога да подходя по друг начин. При нас става дума за поредица от грешки, които едва не убиха дъщеря ми. Не ща да вървя по съдилищата само защото съм решила да разкажа "моята версия.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт