Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 2 249
Мили момичета,
чета ви редовно макар и да не се разписвам в темите ви-знам ,че сте много информирани и винаги помагате затова....ще си позволя да ви изтормозя с въпроса ,който ме притеснява-ползвах търсачката ама не открих много Sad
та...по същество:
по принцип никога не съм имала редовен цикъл-тоест случвало се е и да ми прескочи 2-3 месеца-сега обаче от 2 месеца правим опити за бебе и като тръгнах по доктори-се оказа проблем-изписаха ми клостилбегит за стимулация на овулацията ама вече 2 месеца нямам уволация въпреки това
изследвах си хормоните -в нормата са
посъветвайте ме какво друго да направя? да отида и при друг специалист ли?
лекарката каза,че трябва да вдигна дозата но това можело да предизвика кисти на яйчниците Shocked-да го правя ли?
дайте ми съвет моля ви!!! Praynig
  bouquet

# 1
 • Мнения: 3 012
Здравей,
какво значи "да го правя ли"?

Естесствено, че ще го направиш, да рисковано е, но всяка една процедура е рискована. Но пък има и голяма вероятност да даде резулат. Щом нямаш овулация със сегашната доза Клостил, трябва да ти се увеличи. А дозата ти каква е? Аз бих го направила! А и щом си имаш лекар да те наблюдава и съветва, не виждам проблем. Питай момичетата, които са правили Ин витро, при някои от тях също е имало проблеми с хиперстимулация, но са и бременни вече. Така, че.......

# 2
 • Мнения: 1 612
Според мен трябва да се консултираш и с още един лекар. Ако твоят не е специалист по стерилитет най-добре потърси такъв.
А за липсата на ову не мога да коментирам. Явно има проблем и трябва да се лекува.

# 3
 • Мнения: 3 012
Аз не разбрах, твоята лекар специалист ли е тази област. Защото аз преди ходих при една дето ме лекуваше /тъп4еше с какви ли не боклуци/ както си знае тя. И накрая като ми изписа Парлодел - лекарство за повишен пролактин, а моя е в граници се усъмних. Така, че важно е лекарят да е специалист.

# 4
 • Враца
 • Мнения: 4 534
А преди това направихте ли снимка на тръбите и спермограма?
И как се разбра, че нямаш овулация?
И искаш да кажеш, че след като опитвате от 2 месеца са те започнали със стимулация? А хормонални изследвания или някакво заключение защо нямаш овулация?

# 5
 • Мнения: 2 249
А преди това направихте ли снимка на тръбите и спермограма?
И как се разбра, че нямаш овулация?
И искаш да кажеш, че след като опитвате от 2 месеца са те започнали със стимулация? А хормонални изследвания или някакво заключение защо нямаш овулация?
хормоните са ми наред уж,спермограма също-за липсата разбрах като ме гледа на 10 ден от цикъла-каза че няма доминантен фуликул newsm78 и двата пъти-
чудя се дали да пия още един цикъл тва лекарство или да посетя и друг лекар-препоръчайте ми някой

# 6
 • Враца
 • Мнения: 4 534
Само тогава ли те гледа и колко дълъг ти беше цикъла?
Не разбрах за снимката?
А преди за започнете да бебеправите колко ти беше дълъг цикъла и как се пазихте, в смисъл с противозачатъчни ли?

# 7
 • Мнения: 2 249
Само тогава ли те гледа и колко дълъг ти беше цикъла?
Не разбрах за снимката?
А преди за започнете да бебеправите колко ти беше дълъг цикъла и как се пазихте, в смисъл с противозачатъчни ли?


не-не съм пила противозачатъчни-пазехме се с метода"всичко вънка" Embarassed Wink
не ми е правена снимка
според лекарката като ме гледа на 10 ден ми каза,че не се вижда отделен фуликул ,което означава че тоя месец няма да имам овулация вероятно Crazy
точно това се чудя-какви други изследвания да си направя преди да се нагултвам с лекарства и да си правя зорлем кисти newsm78-като знам ,че всеки лекар казва различно ooooh!

# 8
 • Враца
 • Мнения: 4 534
Първо снимка на тръби се прави задължително преди стимулация, затова и те попитах.
Аз имах проблеми с овуулацията, не съм стигала доцстимулация, защото се откри проблемът и го лекувам.
Понеж епиша в разни американски форуми и там съм срещала момичета, които със стимулация имат късна овулация, тоест ако не са те гледали след този 10 ден е възможно според мен да е имало по-късна овулация.
Лично мое мнение е, че е малко прибързано да те стимулират на втория месец от опитите и то без снимка на тръбите.
Може би идеята да смениш лекарката не е лоша.

# 9
 • Мнения: 957
И аз бих те посъветвала първо да смениш гинеколога и да искаш от следващия да ти направи хормонални изследвания, снимка на тръби и всичко, което е необходимо, освен това
да си водиш графика на базалната температура, да си купиш тестове за овулация. Въпреки, че и двете не са 100% надежни средства, помагат за ориентация.  Не знам колко струват в България.
Първият месец, когато започнах да си правя тест за овулация изразходих доста тестове, защото нямах представа кога овулирам. Оказа се ановулаторен цикъл. После след като започнах лечение (висок пролактин) имах 2 месеца по ред положителни тестове.

# 10
 • Мнения: 2 249
много ви благодаря момичета Hug  bouquet
сега остава да реша при кой специалист да отида???

# 11
 • Мнения: 7 718
Колко ти беше дозата на клостилбегита?
Отиди в клиника по стерилитет.

# 12
 • Мнения: 502
Здравей Мерилин,
Аз също имах подобен проблем, но и поликистоза. Нямах цикъл 4 месеца. Изписаха ми Клостилбеги и Дуфастон, започнах да си меря БТ. Първите два месеца нямах овулация, но цикълът ми беше точно на 28 дни. Което преди никога не ми се беше случвало. На третия месец, имах ову и забремениях. Пиех по 2 таблетки на ден от 2-рия ден след идването на М, в продължение на 5 дни. Моя доктор беше казал, че ако и на третия месец нямам ову, ще увели дозата, но не се наложи.
Консултирай се и с някой друг специалис, по въпроса.
Успех  Hug

# 13
 • Мнения: 229
 С риск да бъда заклеймена и да ми се изсипят доста обиди върху главата ти пиша това тук. Това е част от книгата на Лидия Ковачева, която е помогнала на много хора.
 

СТЕРИЛИТЕТ ПРИ ЖЕНИТЕ.
Усилията, които полага традиционната медицина, дават незадоволителни резултати. Но с прилагането на нашата омекотена природосъобразна и абсолютно безвредна система се постигнаха резултати.
Стерилитетът при жените се повлия много добре. При жени, които с години не са могли да забременеят по различни причини, се постигнаха поразителни резултати - повлияха се 95% от тях. При трудности за износване със спонтанни аборти само за броени дни се възстановява нормалното състояние. При тежко износване на плода с повръщане състоянието се нормализира също за късо време и с лекота.
За по-голяма яснота цитирам
СЛУЧАЙ 8
Виолета Т., 30-годишна, омъжена от четири години, без да може да забременее. Проведохме курс на гладуване еднократно - само 14 дни, след което тя веднага забременя. Износването и раждането на детето бяха нормални. Но когато хубавото къдрокосо мулатче (бащата беше негър) навърши 3 годинки, семейството пожела да си роди още едно дете, а тя отново не можеше за забременее. Наново се спря храненето и се проведоха нови 14 дни глад. Приятната изненада дойде още с първия преглед - жената отново беше бременна. Вече в шестия месец без каквито и да било неприятности бременността протича нормално.
Със следващия случай искам да се разбере, че шаблони не съществуват нито в състоянието на тези жени, нито в начина им на лечение.
СЛУЧАЙ 9
Петя Д., програмистка, на 32 години, със затруднения в забременяването. Когато тя дойде при мен, аз видях една измъчена и отчаяна жена с подпухнал и болнав вид. Но нека по-добре самата тя разкаже за себе си:                                                               .
„Омъжих се преди 10 години. След като две години не можах да забременея, започнах да се лекувам от
стерилитет. Изследваха ме много добри лекари-специа-листи в Пловдив и София. Оказа се, че яйчниците ми са кистозно увеличени, втвърдени и липсва овула-ция. Много месеци пиех силни лекарства, за да бъдат стимулирани, но не се постигна никакъв ефект. Освен това от направените няколко цветни снимки се установи, че двете ми тръби са съвсем, непроходими, със запушвания. Така минаха 7 години с ходене по мъките, в напразни надежди, че някое от лекарствата ще ми помогне да родя мечтаното детенце. Накрая лекарите ме посъветваха да си осиновя дете, защото трябвало да стане чудо, за да забременея.
И чудото стана след срещата ми с Лидия Ковачева преди 3 години. Тя спря всичките ми лекарства и ме увери, че с нейния плодово-чаен гладолечебен режим ще се възстанови работата на яйчниците.
Аз започнах без бавене и стриктно спазвах дадените ми препоръки. За 4 месеца направих 4 гладувания по 10 дни с правилното 10-дневно захранване и препоръчаната форма на хранене в интервалите. Следващите месеци правех по-къси гладувания със спазване на същото хранене и начин на живот. През това време напълно се преобразих - станах нов човек. На деветия месец след срещата ми с тази велика жена аз забременях! Лекарят, който установи бременността ми, не можеше да повярва, че е станало чудото с моите яйчници и тръби.
Моята дъщеричка Кристин се роди нормално. Тя вече е на две години - здраво и весело дете. За цял живот ще сме благодарни на скъпата ни Лидия Ковачева.
С много обич: Петя."
Но трудностите на жените при желание за дете се получават често не при забременяване, а при износването на плода - спонтанните аборти станаха сериозен проблем на медицината. Но нека по-добре да се конкретизирам с поредния
СЛУЧАЙ 10
Боряна В., 28-годишна. Тя нямаше трудности при забременяването - трудностите бяха с износването на плода. Още на първия месец се появи кръвотечение. При прегледа се констатира, че плодът е ниско и не добре закрепен. Проведени бяха само шест дни гладу-ване и кръвотечението спря, а плодът зае нормалното си положение. Но след месец отново се появи кръвотечение и бе констатирано отлепване на част от плацентата и голям хематом. Единственото средство, което можеше да спаси тежкото положение, пак се оказа гладът. Наново бяха проведени 13 дни. Кръвотечението спря, хематомът се разнесе, плацентата се върна на мястото си. Това, което поправи природата с гладуването, не можеше да бъде извършено с никакви лекарствени средства.
Бременността докрай мина без тревоги. Раждането беше нормално и на бял свят се появи едно хубаво и здраво момченце, което вече е на 8 месеца.
При мъжете също се постигат резултати при лекуване на импотентност и възпаления на простатната жлеза, които често стават причина за увеличаване на стерилните семейства.

# 14
 • Мнения: 7 718
Гладуването е опасно, може да промени цикъла, да няма овулация, на промени хормоналният баланс.
Не се препоръчва за жени, правещи опити за забременяване.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт