Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 20
Синът ми е на 16 години и веднъж или два пъти месечно има обилно нощно изпотяване. Сменя по 1-2 чисто мокри тениски ,а понякога и слиповете дори. Направихме изследвания на ПКК, ДКК ,кръвна захар ,СУЕ, хормони на щитовидната жлеза и всичко е напълно нормално. Няма никакви оплаквания. Здраво ,право дете ,тренира всеки ден. Много съм притеснена. Имал ли е някой подобен случай. Лекарите вдигат ръце, сигурно сънувал нещо и подобни .  Sad

# 1
  • Мнения: 4
Забеляза ли ли сте нещо в поведението на момчето? Имам предвид някакви притеснения, разсеяност, избягване на контакти с непознати...

# 2
  • Мнения: 20
Не. Всичко е нормално. Спокойно и уравновесено дете.

# 3
  • Мнения: 4
Попитах ви защото често този симптом е признак на психични проблеми. Още повече, че в тази възраст децата са изключително чувствителни. И все пак сигурно има някаква причина за това изпотяване. Съвета ми е да продължите да се консултирате със специалисти. Не оставяйте нещата така.

# 4
  • Мнения: 20
Да и аз смятам да продължа с изследванията ,но не знам при какъв специалист да отида. Бяхме при ендокринолог само. Благодаря ви!

# 5
  • Мнения: 194
Според мен това е нормално, хормоните на детето ви буквално бушуват и понякога идват в повече.
Поговорете с него, може нещо да го тревожи, може пък да е по-чувствителен и някои безобидни случки през деня да са го натоварили и това да е причина да спи неспокойно.
Все пак това не е всяка нощ, вгледайте се в проблема, но може и да няма такъв, а синът ви да види, че сте неспокойна и да приеме нещата за не толкова нормални и от нищото и той да се притесни и емоционално да приеме изпотяването си за проблем и да се чувства некомфортно от нещо нормално като изпотяването. Погледнете нещата и от другата страна.
На мен ми се е случвало, понеже майка ми е доста притеснителна, нещо дребно да го прави на проблем, след което да обърква и мен  и да се тревожа и вглеждам в много дребни неща Simple Smile
Все пак е нормално всички родители се притесняват, но дано всичко е наред и е просто от хормоните Simple Smile

# 6
  • Мнения: 194
Дано сте ме разбрали правилно в предния ми пост, малко объркано се изказах.
Другото, което ме навежда на мисълта, че в същност се надявам да няма проблем...
Все пак предполагам, че на 16 години той спи в отделна стая и вие няма как да знаете дали е спал през нощта Simple Smile На тази възраст може би физически се изморява и това води до изпотяване, ако ме разбирате Wink Все пак ... едва ли ще ви каже, ако е това, което си мисля.
Разбира се, не искам да омаловажавам притеснението Ви, просто се замислете за различните тези.
Всичко хубаво!

# 7
  • Мнения: 4
Да и аз смятам да продължа с изследванията ,но не знам при какъв специалист да отида. Бяхме при ендокринолог само. Благодаря ви!

Ако резултатите от ендрокринолога са били добри, може би трябва да го заведете при психолог. Някои хора се стряскат при подобна мисъл, но не трябва да изключвате и наличието на проблеми, за които вие дори и не подозирате.

# 8
  • Мнения: 20
Ходихме и на хематолог ,правихме снимка на бял дроб, биохимични изследвания и всичко беше нормално. Този месец изобщо не се е изпотявал. Той е високо здраво момче ,спортува всяка вечер бокс. Не взима никакви добавки или стимулатори. Вече си мисля ,че наистина може да е свързано със сексуалното развитие, някакви нощни фантазии  Embarassed Знам ли? newsm78 Rolling Eyes Дано да е това.

Общи условия

Активация на акаунт