Био Бебешко олио за овкусяване “Holle”

  • 3 188
  • 10
  •   1
Отговори
  • Plovdiv, Bulgaria
  • Мнения: 145
Здравейте,някой ползвал ли е от това олио.Смятам да взема и да пробвам,но искам преди това да видя вашите мнения.

# 1
  • Мнения: 15 379
Мнение не мога да дам, но в съдържанието има рапица и това би ме спряло, защото след толкова изчетено не зная на кого да вярвам.
Купи си чист биозехтин и овкусявай с него.

# 2
  • Мнения: 28
В Германия се препоръчва зеленчуковите пюрета и плодови каши да съдържат мазнина, като една от най-препоръчваните е олио от рапица (заради високото съдържание на омега 3). С моите деца добавях рафинирано рапицово олио (нативното може да бъде замърсено, а и има доста интензивен вкус) към всички пюрета. И в готовите пюрета на Hipp или Nestle се съдържа такова, така че не виждам проблеми.
Ползвах подобен продукт на този на Holle (http://www.alnatura.de/de/beikostoel) и съм доволна.
За зехтин не мога да кажа нищо, тъй като не беше сред препоръчаните видове мазнина и не съм ползвала за бебетата.

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 14:51 от Faultier

# 3
  • Мнения: 27 524
Не бих давала рапица на бебе, нито бих купувала и за нас.
Най-хубавите и качествени мазнини са зехтина и олиото от арган. За бебетата - само зехтин. Камелия обаче не го иска и й давам олио от орехови ядки.
Не бих предлага рапица, защото не вярвам, че нещо е толкова хубаво и ползено, че да вървят и коли с него  Wink, нещо, което претърпява толкова много химически преработки и последно - това е една от най-евтините мазнини, въпреки мнението за обратното. Затова се слага и в пюретата, а не защото е толкова хубаво  Wink

# 4
  • Мнения: 28
Е, в Германия не им пука явно за здравето на децата, та гледат да минат по-тънко, като слагат от най-евтиното олио  Grinning  
Това в рамките на шегата. Всеки си има глава на раменете и може да прочете кои мазнини са полезни и да реши за себе си. Както и дали да се довери на една Bio-марка или не. Споделям тъй като съм ползвала и ползвам такова олио за децата. Ползваме и за готвене също. Засега сме живи и здрави.
Да добавя само, че олиото в бебешката храна се добавя не толкова за вкус (вкусът му е доста неутрален), колкото защото съдържа важни за растежа и развитието вещества.

# 5
  • Мнения: 27 524
Faultier, не разбирам намеците ти  Hug т.е. разбирам ги, но не намирам резонната обосновка  Simple Smile

Да, разбира се, че всеки може да прочете сам. И абсолютно никъде няма нито едно негативно мнение или въпросителна спрямо зехтина. Което не може да се каже за рапичното олио. Не съм го писала или измислила аз, само препредавам. Факт е, че за рапицата негативните мнения, и то обосновани, са много. За зехтина - нито едно. Защо тогава да рискувам, като мога да се доверя на нещо сигурно  Simple Smile

Био марка - безспорно Хип са на ниво, сравнение с някои други. Безспорно домашните пюрета с милион пъти по-добри от всякаквите консервирани бурканчета, забъркани с тонове в някой казан нейде по света  Simple Smile

Разбира се, че олиото се добавя не за вкус. И разбира се, че зехтинът държи първенство. Арганът даже повече от него, но май не е подходящ за бебета над 6м, още не съм проучила. Давам орехово олио, защото дъщеря ми не иска зехтин. Рапицата е последното, което бих предложила.

Не се обиждай за нещо немско. И те, като други, си имат своите недостатъци. Както казваш - важното е ние да имаме глава на раменете си и да преценяваме  Hug

# 6
  • Италия
  • Мнения: 490
Това, което аз знам за олиото от рапица е, че то /по-точно съставките му/ не могат да бъдат изхвърлени в последствие от организма и така те се натрупват около бъбреците, черния дроб, щитовидната жлеза и сърцето. Това за мен е достатъчно голяма причина да стоя далеч от този вид мазнина. Днес точно по този повод обърнах специално внимание на всичките марки бебешки пюрета, които продават в супера при нас - със слънчогледово олио са. Очевидно за италианците това е оптималния вариант от към цена и качество /имайки предвид цената на зехтина/.

# 7
  • Мнения: 28
Ами разни страни -  разни порядки явно. Всички немски пюрета (Hipp, Alete, Babylove...), които съм давала, са с рапица. Та къде е истината, всеки ще прецени за себе си.

Каквото и да е олиото, аз бих давала био-продукт (какъвто е и продукта, за който пита zlare), за да съм сигурна, че количеството "добавки" е възможно най-малко. Особено за нерафинираните мазнини съм чела, че могат да съдържат разни пестициди, тежки метали и т.н., които при рафинирането иначе биват филтрирани.

# 8
  • Мнения: 27 524
Ами разни страни -  разни порядки явно.

Така е, в Гърция например да кажеш на някой да ползва слънчогледово олио или рапица или каквото и да е различно от зехтин, ще се смее сигурно  hahaha

Тук ми препоръчват зехтин, слънчогледово или царевично.  Simple Smile

# 9
  • Мнения: 1 897
В Германия се препоръчва зеленчуковите пюрета и плодови каши да съдържат мазнина, като една от най-препоръчваните е олио от рапица (заради високото съдържание на омега 3).

То и маргарина съдържа омега 3,но нито детето ми,нито ние консумираме маргарин.
Предпочитам омега 3 от рибеното масло и от орехите.

Всъщност рапицата съдържа омега 6,също като зехтина и слънчогледовото олиото,а рапичната мазнина е най-евтиният вариант на омега 6.

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 18:00 от Sunshine Mom

# 10
  • Plovdiv, Bulgaria
  • Мнения: 145
Благодаря ви!!!!!Няма да го купувам.Ще си купя качествен зехтин и това е!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт