Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Sofia
  • Мнения: 12 687
Купувам само на ДЕКАМЕРАРА,1/2кг. 3-3,50лв.,черна,влажна и много ароматна,не слади достатъчно,но за кафето става,а и в десерти слагам от нея
В черният списък е българската кафява захар

# 16
  • Мнения: 2 208
А може ли да споделиш от къде я купуваш Praynig
П.П. намерих я в нета , ами и за нея имам подозрения , благодаря все пак , че сподели Hug

# 17
  • София
  • Мнения: 410
Цитат
полуготови нитрати
Нитритите при термична обработка и дори в не толкова топла среда се превръщат в нитрати.  А всички колбаси ги имат. Малко английски хумор, няма такъв термин. 
  Захарта я има в Метро и в Билла. Ползвам само нея.

# 18
  • Мнения: 527
Картинка в първия пост е страшна!

За хималайската сол—  и на нас ни прави впечатление, че не соли достатъчно.

# 19
  • Sofia
  • Мнения: 12 687
А може ли да споделиш от къде я купуваш Praynig
П.П. намерих я в нета , ами и за нея имам подозрения , благодаря все пак , че сподели Hug
На много места я откривам,в големите вериги,в диетичните магазини,дори в кварталния плод и зеленчук...Произход от остров Мавриций,но я пакетират в Бургас.Ще ти пиша на ЛС,да не правим реклама

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 20:14 от Doli

# 20
  • Sunshine state
  • Мнения: 4 199
Благодаря за новата тема. Усещам,че ще я напълним бързо,бързо. Confused Rolling Eyes

# 21
  • Мнения: 142
Запис! Аз говорех за солта на "Здраве за вас". Чиста проба менте. Иначе бих си купувала НЕбългарска, от БИО магазин, където могат да ми покажат и сертификат.
За съжаление с колбасите май прекаляваме, че и на малката даваме рядко, по - скоро тънките кренвирши на Лидл. Ние така или иначе други колбаси не купуваме.
П.П Внимавайте със сухарите, че гледам, масово имат палмова мазнина (тези на Cici Bebe). А както знаем, тя е вредна. Избягвайте и всичко, което има памуково олио!!(пак същата марка сухари)
Не знам дали сте забелязвали, че в пюретата на Малечко има една съставка Е 1421 май беше..модифицирано нишесте....Какво прави това модифицирано нишесте в бебе;ка храна....не ми е ясно, май и в Овкото го има.

# 22
  • Мнения: 2 208
Колбаси не купувам вече , хляб си правя домашен на хлебопекарна , друг е въпроса за брашното , което ползвам - то разбира се е от магазина, но какво да се прави Sad. Месото, което ползваме е домашно и млякото е домашно, сиренето и кашкавала не , зеленчуци купуваме само  лятото са домашни. Та с една дума да е жива и здрава свекърва ми , която ги произвежда жената , че иначе много боклуци да сме изяли.

# 23
  • София
  • Мнения: 410
Цитат
друг е въпроса за брашното , което ползвам
Преди 2 години си купих това  https://www.schnitzer.eu/index.asp?katalog=1000000000&deepli … talog&rubrik=и реших въпроса с брашното. Сега си купувам само жито.

# 24
  • Sofia
  • Мнения: 12 687
Скъпа машинка....а как мели,фино ли излиза брашното...Мой познат си купил,/друг модел/,но като ми обяснява каква е, си я представям малко първобитна и не излиза фино,няколко пъти трябва да го мели,била с два камъка,сипва се по малко жито и бавно,бавно се смила,ръчна е,а твоята каква е

# 25
  • София
  • Мнения: 410
 Електрическа. В никакъв случай не е евтина, но си заслужава всяка стотинка. Има и разходи по доставката, защото приемат само валутни преводи и доставят с  DHL. На нея смилам не само жито. Всичко освен коноп - прекалено е мазен и я блокира. Има различни степени на смилане. Ползвам най-фината и си е нормално брашно. Но житото, което купувам има и трици тук-таме и хляба е от възможно най-пълнозърнестия Laughing

# 26
  • Мнения: 2 208
Знам за купеното брашно- има подобрители и набухватели, като го пресея със ситно сито ми се е случвало да видя на дъното му кристалчета , бих си купила такава машина , но ако е ръчна нямам време и нерви, иначе цената много не ме притеснява, да скъпа е но става дума за здравето ни . И аз моля да споделиш Слънчев ден Praynig Ето нещо и за брашното на мен ми беше интересно http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=330.0

# 27
# 28
  • София
  • Мнения: 410
Цитат
,била с два камъка
Точно това е най-важното от машинката - единственият начин да се запази зародиша на зърното.

# 29
  • Мнения: 15 379
Никакви колбаси от години не купувам. Още в миналата тема писах, че месото за готвене го варя до готовност, изхвърлям водата и го измивам.

Кисна във вода, като предварително съм измила старателно всички зелении, репички, луци и пр.

Не мога да си го представя какво е на вкус премитото месо,а и манджите с него също  ooooh!

Доли, а аз не мога да си представя да изям кълката на пилето и всичките антибиотици, токсини и хормони.
Рядко готвя с месо и то заради детето, вкусно става и без бульона.

Общи условия

Активация на акаунт