Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
  • Мнения: 2 208
Слушай сега , ако количеството е голямо се слага кисело и прясно мляко в буталка около 5, 6 кг и се бие , като прясното е топло, маслото излиза отгоре. Иначе с буркан, се събира каймака и от двете и аз доливам топло прясно, а не вода . Разклащам буркана около 15 мин и отгоре става масло. То не стои дълго и няма нужда да го мия и меся, защото е 2 лъжици почти веднага го изяждахме. А само да прецедиш каймак , това не е масло, маслото става с разклащане на буркана , а не само с тензух. Поне аз така мисля Hug

# 46
  • Sunshine state
  • Мнения: 4 199
Ще пробвам и твоя вариант.Аз вода не доливам,а просто отцеждам течността от размразения каймак.То седи на люспи после.Значи към отделения каймак добавяш топло мляко и клатиш,така ли?

# 47
  • Мнения: 26
Не зная за вас момичета, но аз от години не съм виждала масло, което да прилича на истинско, домашна, като това на баба. И не съм срещала, в който и да е магазин такова, в което да няма n-брой Е-та. Аз не съм стигнала до захранване с масло, но като стигна до там, не зная какво точно ще правя Sad Много жалко, че някои добри храни, с които са хранили нас като малки, вече напълно липсват за нашите деца. И все пак сега имаме по-голямо разнообразие Simple Smile

Когато захранвах синът ми, бях събрала от домашно мляко каймак и го мушнах в камерата. Слагах по една люспичка от него. След това разбрах, че на малки деца не трябвало да се дават млечни продукти от крава. Ми маслото какво е? Или аз съм идиот или маслото се прави точно от каймака на млякото. Както и да е. Реших, че аз съм идиот и купих Президент. Наистина много хубаво и ароматно масло. После се замислих, така ли мирише наистина млякото  newsm78 Как да е, стигнах до извода, че наистина съм идиот и нищо не разбирам. Пък каймака от млякото си го яма сама.
Сега теглих една на Президента, че цената му стана трепач и минах на Пилос от ЛИдл, като разлика почти не намирам в маслата.
[/quote]
Може да се дават млечни продукти в това число и масло след определен месец.Попарата освен с масло и обезсолено сирене или извара,няма с какво друго да я направиш.
Аз взимам краве масло,но имам и отделен каймак в една кутийка във фризера.Още малко да се натрупа и ще се пробвам да направя масълце. Simple Smile
[/quote]

# 48
  • София
  • Мнения: 694
Ами аз досега само Президент купувам.И съм доволна.
А иначе бих пробвала някакво домашно масло, от проверен производител.Но от тези, които не продават по магазините, а са само на доставки.

# 49
  • Мнения: 1 033
Като чета, чета и все повече се отчайвам че не остана нищо истинско за ядене...тези нашите деца и техните след това незнам какви организми ще имат  #Crazy newsm78

# 50
  • Мнения: 903
Като чета, чета и все повече се отчайвам че не остана нищо истинско за ядене...тези нашите деца и техните след това незнам какви организми ще имат  #Crazy newsm78
Напротив, струва ми се че тенденцията се обръща вече и за децата ще има вече по-скъпи, но натурални продукти. Все повече хора внимават с какво се хранят  и производителите ще се преориентират. Проблемът е, че промишлено не може да се произвеждат качествени истински храни. Изводът е, че бъдещето е в дребните производители. Малко розово бъдеще, но защо не.

# 51
  • Мнения: 142
Като чета, чета и все повече се отчайвам че не остана нищо истинско за ядене...тези нашите деца и техните след това незнам какви организми ще имат  #Crazy newsm78
Напротив, струва ми се че тенденцията се обръща вече и за децата ще има вече по-скъпи, но натурални продукти. Все повече хора внимават с какво се хранят  и производителите ще се преориентират. Проблемът е, че промишлено не може да се произвеждат качествени истински храни. Изводът е, че бъдещето е в дребните производители. Малко розово бъдеще, но защо не.

Не съм съгласна! Как можеше до преди 30 - 40 години? Вече не може заради проклетото ГМО, нали се сещате, че се кръстосва с норламните растения? След години почти всико ще е ГМО, така си мисля поне...Няма да остане нищо "чисто".... Дано да греша, де.... Иначе ние се преориентирахме към БИО - то. Поне за дъщеря ми. Съмнявам се, че в детската кухян, дори и частна внимават чак толкова много какви точно продукти се купуват за приготвяне на ястията.
Иначе да се оплача, нали съм карък. Открих гъгрици в БИО ориза на Крина.... #Cussing out Купен от СБА #2gunfire

# 52
  • Мнения: 15 379
Върни им ориза, дано пазиш касовата бележка.

# 53
  • Варна
  • Мнения: 2 162
Купувам само на ДЕКАМЕРАРА,1/2кг. 3-3,50лв.,черна,влажна и много ароматна,не слади достатъчно,но за кафето става,а и в десерти слагам от нея

Тази е специално за сладкиши.

# 54
  • Sofia
  • Мнения: 12 687
Но не за всички,защото сместа доста потъмнява,все едно е с канела или какао...

# 55
  • София
  • Мнения: 410
 Мен ме притесни, че се пакетира в РБ. Нямам никакво доверие в почтенността на "нашите" Simple Smile.  Конкректно за  ДЕКАМЕРАРА, но и за всичко останало.

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 11:09 от Слънчев ден с превалявания

# 56
  • София
  • Мнения: 2 867
И мен ме притеснява пакетирането в толкова стандартна фирма на био продукти.
Наличието на гъгрици е нормално нещо, за което трябва да си отваряме очите, но не и да недоволстваме.
Ако смятаме, че липсата на гъгрици прави  пакета боб качествен, значи напълно сме се изродили....
Неразваляемите и незаразимите продукти са обгазени, омазани, радиоактивни и какво ли още не!

Храната трябва да се разваля и заразява. Но най-важното е да покълва и то не някое ГМО.


Тук много пъти се недоволства, че някаква храна се е развалила. Аз пък ако купя развалена, после я връщам и все от тая фирма си купувам, но си отварям очите на четири за действителния срок и начина на съхранение.

Например преди години хлябът на Добруджански хляб се разваляше. НАй-бързо във веригите, защото го държаха на слънце, после конденз и скоро ставаше мухъл. Но се разваляше! И това ме радваше.
После спря да се разваля, при отваряне се усеща  отровната миризма за бактерии, плесени, мухъли и ЧОВЕК. Оттогава не купувам никакви хлябове ВИТА на Добруджански хляб.

# 57
  • Мнения: 142
И мен ме притеснява пакетирането в толкова стандартна фирма на био продукти.
Наличието на гъгрици е нормално нещо, за което трябва да си отваряме очите, но не и да недоволстваме.
Ако смятаме, че липсата на гъгрици прави  пакета боб качествен, значи напълно сме се изродили....
Неразваляемите и незаразимите продукти са обгазени, омазани, радиоактивни и какво ли още не!

Храната трябва да се разваля и заразява. Но най-важното е да покълва и то не някое ГМО.


Тук много пъти се недоволства, че някаква храна се е развалила. Аз пък ако купя развалена, после я връщам и все от тая фирма си купувам, но си отварям очите на четири за действителния срок и начина на съхранение.

Например преди години хлябът на Добруджански хляб се разваляше. НАй-бързо във веригите, защото го държаха на слънце, после конденз и скоро ставаше мухъл. Но се разваляше! И това ме радваше.
После спря да се разваля, при отваряне се усеща  отровната миризма за бактерии, плесени, мухъли и ЧОВЕК. Оттогава не купувам никакви хлябове ВИТА на Добруджански хляб.
Аз пък искам да ти кажа, като човек, изкарал летата си в Добруджата, че хлябът, който се прави тук, се произвежда от фуражна пшеница. Цялото зърно, хубаво и качествено, заминава през порт Балчик към навсякъде другаде, но не и към нашите мелници! По цяла нощ камионите бръмчаха из селото и караха прекрасната ни пшеница към Балчик....Ако си спомняш, преди години хлябът НЕ МУХЛЯСВАШЕ! Майка ми го събираше в тава и го оставяше да се изсуши. Относно гъгриците - наличието на гъгрици определено не е нормално нещо. Това означава, че партидата е заразена, замърсена, че не е съхраняван правилно.
Честно казано тук сме се събрали нормални и интелигентни хора и на всеки му е ясно, че ако на едно мляко всичко му е на ред, то няма да е втасало още по време на срока си на годност.

Честно.... Наистина не знам кой набор си, но аз не си спомням някога да сме се радвали на червеи в боба. а това, че доказвали, че бил био, еко и нам си кфо още ни е пределно ясно, но и означава, че именно НЕ Е КАЧЕСТВЕН. Нещо повече! Означава, че нито е, нито, че не е качествен. И ако на теб ти харесва да ядеш ориз с гъгрици, мога да ти дам моя  Wink
А, да, и още нещо. След 10 години нищо БИО няма да има вече. Не се кОси толкова...Баба ми и дядо ми се оплакват, че реколтата им е редовно унищожена. Дядо ми се съмнява, че е заради прелитащите самолети.....Сами си правете изводите има ли почва БИО земеделието у нас ако комшията ви има градина с ГМО ягоди....примерно...

# 58
  • Sunshine state
  • Мнения: 4 199
След 10 години нищо БИО няма да има вече. Не се кОси толкова...Баба ми и дядо ми се оплакват, че реколтата им е редовно унищожена. Дядо ми се съмнява, че е заради прелитащите самолети.....Сами си правете изводите има ли почва БИО земеделието у нас ако комшията ви има градина с ГМО ягоди....примерно...
С това съм съгласна.Отдавна не смятам,че БИО-то е абсолютно чисто-има подпочвени води,вятър,дъжд,които определено не са био. Rolling Eyes

# 59
  • Мнения: 12 163
Coco Mademiselle , и аз не знам на колко години си, но да смяташ, че БИО означава абсолютно чиста продукция е наивно.Особено в 21 век.
Изискването за БИО, най-общо казано, е да не се използват директно агресивни химии върху продуктите, донякъде почвата да е пречистена, като поне 3 години преди това на нея също не са използвани агресивни торове.
Което е все пак нещо, на фона на масовата продукция, която освен отровите от почвата, водата и въздуха поема и всички отрови на химическата обработка.

Относно развалянето на храна....
Кисело мляко, което стои 3 месеца на стайна температура около 25 градуса и нищо му няма, за мен не е храна.
Истинската , жива храна не може да трае с години, без да се развали.
Не знам гъгриците на какво са признак, но интересно защо, в соята НИКОГА няма?    Laughing
Дали пък не е , защото е ГМО, и животинките не я щат?

Общи условия

Активация на акаунт