Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 16
Здравейте,

Мъжът ми има мечта да живее отвъд околовръстното. Насочил се е към с. Железница, но и другите изброени места ме интересуват. Моля, ако някой живее там да сподели впечтленията си как е за семейство с деца на 1.5 г възраст.

Как са детските градини, основното училище?
Къде ходите на детска градина, училище?
Има ли лекари по тези места или задължително до града трябдва да се ходи?
Какви са възможностите за спорт, танци, музика, рисуване езици за децата?
Опасно ли е да играят сами навън?

Краде ли се, каква е престъпността?

Преобладават ли постоянно живеещите там?

Как е пътуането до града зимата?

Ако имате мнения и съвети по други въпроси, които не са ми хрумнали моля споделяйте.

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 16:30 от bubuto1

# 1
  • Magrathea
  • Мнения: 2 771
Гледам, че няма отговори, мога да ти отговоря за Княжево поне като ориентир.
Детска градина-една. Нищо особено. Едва предпоследната година директорката реши, че в градината ще има допълнителни занимания като английски и танци.
За училището-то пак е едно-дори не съм го гледала като вариант. Дъщеря ми е втори клас в училище в центъра. Преди всяка организация за допълнителни занимания отнемаше много ресурси и време. Сега е по-лесно. Но пък пътя е много, дори и с кола. Сутрин тръгвахме рано, вечер се прибирахме късно, което допълнително я натоварваше. Зимата пътя също е много зле, въпреки, че живея на улица, по която минава градски транспорт и принципно се чисти. Съседи от други улици разказваха за мината зима, че се е случвало да правят обиколки на квартала няколко пъти, защото не могат да завият от непочистените коловози.
На лекар случихме много-невероятен човек, но това вече не е от квартала, въпреки, че е в Княжево.
За игра навън определено е по-спокойно отколкото в центъра. Не я оставям сама все още, но обикаля улиците с колело, докато аз също обикалям с малкия.
Повечето са постоянно живеещи. Имало е случаи на кражби преди години.
Но животът е доста спокоен, като на село. Всички се познават, всички се поздравяват, тишина, спокойствие. И най-вече може да имаш собствено кътче земя - дворче, в което да презареждаш.
Когато се роди малкия ми беше чудесно. Когато се замислих за градина и училище и за него, установихме, че всичко ще стане много по-трудно. Да не кажа невъзможно. Затова преди няколко месеца си взехме и малък апартамент в центъра до метрото. Е удобството си е удобство. Няма нужда да палиш кола ако ти трябва аптека или денонощен магазин. Няма нужда да ставаш по тъмно, за да стигнеш навреме. Дъщеря ми стига за 7-8 минути на училище. Има градинка пълна с деца до нас, не се налага да обикаляме улиците и да търсим някого, ако всички са заети. Въпреки това, прибирайки се в Княжево почти всяка събота и неделя- винаги ме обвзема чувство на спокойстие. Но определено и в центъра се чувствам добре. Така че моето мнение е - в по-далечнитеквартали докато са малки децата, после лично на мен не ми носеше комфорт. Надявам се да съм помогнала

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт