Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте! За пръв път влизам във форума и въобще се регистрирам в БГ-Мама.  Видях някъде в заглавните страници задавани въпроси към специалист акушер-гинеколог и отговори. Аз съм от Бургас и бих искала да се обърна по-точно към специалист по генетика. Възможно ли  е това да стане в интернет? Предварително благодаря!!

# 1
 • Враца
 • Мнения: 4 534
По принцип знам, че доц. Кременски отговаря на въпроси по мейла, сега дали въпросът ти е от неговата компетенция не знам.
Ето линк към една тема в дир.бг, където то пише, а има и него ви координати, дано са ти полезни
Молекулна медицина и генетични изследвания

# 2
Много благодаря, ще изчакам да мине един месец и ще е обадя на телефоните, писах на пощата, дано ми отговори!!!!

# 3
 • Враца
 • Мнения: 4 534
Радвам се, че ти е било полезно. Доцентът получава много писма, така, че ти трябва малко търпение, отговаря на всички.
Успех!

# 4
Виждам, че доц. Кременски дава консултации във форум в DIR.bg но при все добрата ми нет-осведоменост и стаж ..., не мога да му изпратя бележка, той така е казал на една жена, да му изпрати бележка и ще и отговори, но не става при мен. Дава ми все грешки, а се страхувам пък да не са се изпратили и да не му досадя, така, че ще чакам отговор на пощата и ако го няма до една седмица ще се обадя по тел. Тук всички сте много добронамерени и наистина помагате! Благодаря! Имам и други въпроси, но сега гледам къде да задам един от тях...

# 5
 • Враца
 • Мнения: 4 534
За да изпращаш бележки в дир. бг трябва да имаш регистрация и да си влязла с профила си.
Каква точно грешка ти дава?

# 6
Да, регистрирах се, но като отида на неговия ник и от там влизам в Изпрати бележка и после излизат две полета, в които автоматично във второто го има написано името му, след това, както тук въвеждам текста и изпращам и после излиза надпис, че не е намерено такова мнение, какво мнение се търси, не знам, пробвах и от моето поле, от изпрати бележка, там от моя бележник, обаче във полето отляво избирам името му, аз съм го вкарала името му в бележника ми, но пак не става и в крайна сметка като си вляза в бележките и има две линии с изпратен и иполучени бележки, които обаче са празни и , това трябва да означава, че нищо не е изпратило.

# 7
 • Враца
 • Мнения: 4 534
Ами на мен не ми се е случвало това с бележките, но можеше да пишеш на дир. бг и да им обясниш какъв е проблемът.
Но съм сигурна, че и на мейл ще ти отговори доцентът. На мен ми отговори много изчерпателно и бързо.

Много ти е общ въпроса за генетичните изследвания, по принцип и в Плевен правят такива, аз лично там правих генетични изследвания след повтарящ се спонтанен аборт, ако искаш мога да ти дам телефона и там,за да разговаряш с лекаря.

# 8
Писал ми е, представи си, изпратили са се и двете бележки, ужас, и не ми е дало верен сигнал, че са се изпратили. За съжаление казва, че се нуждая от генетични изследвания и трябва да отида при него в София. Много съм ти благодарна за напътствията!!!

# 9
 • Враца
 • Мнения: 4 534
Много се радвам, че си получила отговор. По-горе бях допълнила отговора и с информация за генетични изследвания в Плевен.

П.С и аз съм бургазлийка, как няма да помогна на съгражданка. Е и на другите помагам.
Поздрави на морето

# 10
Той въпросът ми не е общ, ами до сега си мислех, че след като имам едно дете и съм забременявала 4 пъти няма съмнение, че мога да се възпроизвеждам и смятах, че може да се отдаде на случайността поредният аборт, но доцентът казва друго. Там трудно ли става приемането, в Майчин дом, ти защо ходи в Плевен?

# 11
 • Мнения: 637
Можеш да попиташ доц. Кременски дали има начин да направите генетичните изследвания без да пътуваш до София. Във Варна има генетична лаборатория, няма ли начин да ти вземат кръв там и да се изпрати до София? За моите пациенти съм говорила с генетичната лаборатория в София, дават кръв тук, в Пловдив, някои от анализите се правят на място, а част от кръвта се изпраща до София и после ми връщат резултата по пощата.

# 12
 • Враца
 • Мнения: 4 534
Ами аз правих генетичните изследвания в Плевен, защото едновременно с това правих и имунологични такива пак в Плевен и затова реших с едно пътуване да направи всикчите изследвания, отделно ми казаха, че в Плевен правят повече изследвания отколкото в София и затова решихме там да отидем.
Ако става въпрос за няколко спонтанни аборта мисля, че не е лошо и да говориш  и с имунолог

Последна редакция: ср, 01 фев 2006, 14:28 от Ва

# 13
ще питам дали мога да пратя кръвта.  Meli ти, след като си медицинско лице би ли ми казала с две думи какво ще се търси в тези генетични изследвания. Не се ли правят когато не се стига до забременяване, за да се установи съвместимост или пък ако има хромозомни грешки, то те могат ли да се оправят-естествено, че не , остава да пробваме докато все още мога или какво?

# 14
 • Мнения: 637
Независимо, че има забременяване, пак се търсят генетични причини, както и имунологични, и при двамата партньори. При мъжа се търсят хромозомни аномалии в броя и сруктурата на хромозомите, също и микроделеции на Y - хромозомата. При жената също са търсят хромозомни промени, дали е носител на генни мутации за фактори, които пречат на износването, дали има някакъв вид антитела (тези, които могат да се изследват, са над 20) и т.н. Не бъди песимист, някои от промените могат да се оправят с лечение.  Simple Smile

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт