Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 окт. 2004, 15:14 ч.

Телешко варено

  • 51 395
  • 14
  •   1
Отговори
  • Руей
  • Мнения: 1 017
Някой знае ли рецепта за тази супа, аз знам че се слага освен телешкото(естествено Simple Smile ) и картофи, моркови, целина ама точно как става не знам. И как се прави това яйце на влакна да бъде пък хич не ми е ясно Embarassed .
Хайде помагайте Laughing

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 3 565
Аз лично варя месото първо / ако го вариш в обикновенна тенжера трябва да е по-продължително време/. После обезкостявам, накъсвам месото, режа моркови, зеле, картофи, лук, целина и слагам да се вари във водата в която е вряло месото. После прибавям и самото месо, слагам нещо зелено- магданоз или целина и сервирам с един жълтък вътре в чинията. Но вареното трябва да е вряло като слагаш жълтъка.

# 2
  • Руей
  • Мнения: 1 017
По един жълтък във всяка чиния- така ли?
И белтък не се слага?

# 3
  • София
  • Мнения: 1 655
Яйце на влакна гледах в някое кулинарно предаване направиха като разбиха яйцето (не си спомням дали цялото или само жълтъка) и го пуснаха в готвещата се манджа през цедка. Така тече на конци и ако манджата е достатъчно загрята стяга яйцето веднага.

# 4
  • Barcelona, Spain
  • Мнения: 2 052
Приготвям по същия начин само че без картофи, с едно малко парченце дафинов лист в тенджерата.

# 5
Slaga se i 4eren piper na zarna,a sa6to i bulion

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 3 565
Цитат на: Nadin
По един жълтък във всяка чиния- така ли?
И белтък не се слага?

Ами аз слагам на който иска, аз лично обичам и така си го хапвам, който не обича си го яде бистричко Wink
За черният пипер забравих, наистина се слага на зърна Embarassed

# 7
Оригиналната рецепта:
Вариш месото - Джолан!!!! във водата се слага ако имаш корен от магданоз, или самия магданоз, глава лук, корен от целина.
След сваряването прецеждаш бульона, хвърляш магданоза и корените, накъваш месото и слагаш морков, картоф на 1б4 нарязан и няколко глави малки лук. Можеш да сложиш още нарязана целина ІкоренаІ , а листата нарязани на ситно се слагат на края.
Сол и черен пипер на вкус, кой колкото хапесва.
Може да предложиш и настърган хрян в оцет, след като си сервирала.

Зеле и други подобни не се слагат в телешко варено.

Добър апетит! Sunglasses

# 8
Цитат на: Grami
Оригиналната рецепта:
Вариш месото - Джолан!!!! във водата се слага ако имаш корен от магданоз, или самия магданоз, глава лук, корен от целина.
След сваряването прецеждаш бульона, хвърляш магданоза и корените, накъваш месото и слагаш морков, картоф на 1б4 нарязан и няколко глави малки лук. Можеш да сложиш още нарязана целина ІкоренаІ , а листата нарязани на ситно се слагат на края.
Сол и черен пипер на вкус, кой колкото хапесва.
Може да предложиш и настърган хрян в оцет, след като си сервирала.

Зеле и други подобни не се слагат в телешко варено.


Tova 164 iskah da napisha napjzano na chetvurtinki Simple Smile))

Prostete mi!

Добър апетит! Sunglasses

# 9
  • София
  • Мнения: 148
Аз го правя така - много е лесно и вкусно, а за яйцето - въобще не знаех, че се слага Shocked , ще пробвам следващия път Grinning

Телешко варено
 
Продукти:
1 кг телешко месо
1 кг картофи, нарязани на големи парчета
1 глава лук,
3-4 моркова, нарязани на едри шайби
1 пиперка, нарязана на ситно
целина
магданоз
10 зърна черен пипер
сол на вкус
 
Приготвяне:
Нарежете месото на парчета. Сложете да заври в тенджерата под налягане, заедно с 2 л. вода. Остранявайте пяната с решетъчна лъжица. След като бульона се изчисти сложете всички продукти - нарязаните на едро картофи(ако са по-дребни ги сложете цели), нарязаните на едро моркови ,лука, пиперката, целината, магданоза, солта и черния пипер. Затворете тенджерата, слоете на силен огън. След като заври, намалете и варете 40 минути.
Готовото ястие поднесете с бучка масло и ситно нарязан магданоз.

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 11 771
Цитат на: Grami
........Зеле и други подобни не се слагат в телешко варено.

  202uu

Аз го правя подобно .
Месото ( Джолан !!! , разбира се  Grinning )  сварявам за 20 минути .
След това , го накъсвам на хапки.
Запържвам за кратко на силен огън морковите ( на колелца ) , за да пуснат цвят , добавям лук / и него с морковите запържвам за малко /, картофи ( на едро) , целина ( и корен и листа ) и черен пипер на зърна , разбира се месото и бульона му, сол . Варя още 25 минути .

След като сервирам , по желание добавяме само оцет .
Много уважаваме и това ястие  Grinning !

Добър апетит  Sunglasses !

# 11
  • Руей
  • Мнения: 1 017
MMMMс упер, много ви благодаря за рецептите, утре ще спретна едно телешко и после ще разказвам Laughing

# 12
Ето и моята рецепта готвена многократно и винаги добрe посрещана(преписвам ти я директно от рецептурника)!
ТЕЛЕШКО-ВАРЕНО
Телешки джолан (тел гърди, тел.месо разфасовано)
кромид лук
моркови
прясно зеле
целина
пащърнак (това не го използвам)
картофи
червени домати (аз слагам дом. пюре)
хрян
магданоз
черен пипер на зърна
оцет
сол
 Месото се нарязва на порции, измива се, залива със студена вода и на силен огън да кипне. Посоляваш и отпенваш. Прибавяш едро нарязани моркови, целина, пащърнак, магданозени корени и дребно нарязания лук. Варенето продължава на тих огън, докато месото полуомекне. Прибавяш ситно нарязано зеле, едронарязани картофи и след като кипне - доматите и черния пипер. Може да оцветиш бульона, като запържиш настърган морков в масло. Поръсваш и дребно нарязан магданоз.
 Хрянът се настъргва, залива се с оцет и се поднася в отделна чашка.
 Да Ви е сладко! Grinning

# 13
Цитат на: ata
Ето и моята рецепта готвена многократно и винаги добрe посрещана(преписвам ти я директно от рецептурника)!
ТЕЛЕШКО-ВАРЕНО
Телешки джолан (тел гърди, тел.месо разфасовано)
кромид лук
моркови
прясно зеле
целина
пащърнак (това не го използвам)
картофи
червени домати (аз слагам дом. пюре)
хрян
магданоз
черен пипер на зърна
оцет
сол
 Месото се нарязва на порции, измива се, залива със студена вода и на силен огън да кипне. Посоляваш и отпенваш. Прибавяш едро нарязани моркови, целина, пащърнак, магданозени корени и дребно нарязания лук. Варенето продължава на тих огън, докато месото полуомекне. Прибавяш ситно нарязано зеле, едронарязани картофи и след като кипне - доматите и черния пипер. Може да оцветиш бульона, като запържиш настърган морков в масло. Поръсваш и дребно нарязан магданоз.
 Хрянът се настъргва, залива се с оцет и се поднася в отделна чашка.
 Да Ви е сладко! Grinning


Това повече на гулаш ми прилича  Embarassed  Stuck Out Tongue
на човек чак да му се прияде........... Laughing

# 14
  • Руей
  • Мнения: 1 017
Момичета само да ви кажа,че телешкото стана много хубаво  Simple Smile
Благодаря ви за  рецептите Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт