Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
Да  ви се похваля.Вече правя най готиният крем карамел,благодарение на вашите пецепти.Благодаря ви на всички.  bouquet

# 16
  • Мнения: 386
Моята рецепта е : 7-8 яйца
                               250 гр.захар
                               1л.мляко
                                2 пр.ванилия
Предварително си правя карамел от около 1/2 ч.ч. захар с малко водичка.
След това разбивам хубаво млечно яйчната смес,но много хубаво сипва се върху карамела,аз лично го правя във тавичка,а не във форми.Пека го на слаба температура,на водна баня,като тайната на рецептата е водата да не заври.
Ако видя че водата е пред завиране добавям  студена вода или лед от фризера.   Peace

# 17
  • при любимите ми хора
  • Мнения: 149
a само в тия металните купи4ки ли става да се прави крем-карамела,или може и и обикновени(порцеланови)...или 6те ги пукна...  ooooh! никога не съм правила а сега ми доиде музата,не искам да взривя дома Mr. Green

# 18
  • Мнения: 694
Има специални огнеупорни купички-ако нямаш от тях или пък от онези шолички за крем карамел-металните-може в тавичка.Не съм сигурна но мисля ,че може и в тефлонова форма за мъфини-за силиконовата не съм сигурна.
За да стане крем къръмела добър аз задължително топя захарта купичка по купичка и веднага докато е на котлона сипвм от готовата смес.Играчка е ,но така не се налага да се топи карамела от дъното.

# 19
  • Мнения: 15 362
Леле, само аз ли съм мързеланата, която го прави в тава? newsm78 :
Всъщност, едната ми баба го правеше така. Разтапяше захарта на дъното на тавичката направо във фурната, изсипваше сместа отгоре и печеше. Вярно, няма кой знае какъв вид и става тънък и съответно много сладък, (много шуплест и всяка шупла - пълна с карамел Wink), но ние точно затова го обожаваме такъв. И аз го правя така, когато бързам и не ми се играе с купички. Лошото е, че се изяжда още горещ на един път. Mr. Green

# 20
  • Мнения: 5 852
И аз го правя в тава ,но задължително с кроасани.Откакто пробвах форумската рецепта за Сладкиш  с кроасани, не искат само крем-карамел.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт