Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
Преди малко бях до магазина и една жена,тарсеше мляко за крем карамел и на мен ми се преяде като чух.Ако може някой да ми помогне,моляви направете го.Незная как да си направя,а толкова ми се яде.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

# 1
  • Мнения: 2 534
Аз скоро питах за рецепта и вече няколко пъти си приготвях .


В един литър мляко разбивам шест яйца , чаша захар и една ванилия. Аз го правя със студено мляко , но по-добре е да се стопли .
В тефлоновия тиган изсипвам една чаша захар , до получаването на карамела .
Карамела трябва веднага да се изсипе в чашите , защото се стяга .
Отгоре се изсипва сместа и формите се нареждат в тавичка . Налива се вода в голямата тава и всъщност майсторлъка е в това тази вода да не завира , за да не се получат шупли . Пече се около час .
Може и карамела да се изсипе в една йена и отгоре сместа , да стане един голям крем карамел , ако нямаш форми или не ти се занимава .

# 2
jenia vulova.Искренно ти благодаря.  bouquetтова е за теб.
БЛАГОДАРЯ smile3501

# 3
  • София
  • Мнения: 883
Аз го правя в голяма огнеупорна купа. За сместта - 10 яйца, 1л прясно мляко, 1ч.ч. захар.
В купата изсипвам захар/слагам около 3/4 чаша, защото много обичам сока после/ и вода, колкото да се намокри. Слагам на максимално в микровълновата да стане светъл карамел. Трябва да се следи внимателно, защото много бързо загаря и после горчи. Няколко пъти вадя купата и разливам карамела, за да е равномерно оцветен, защото понякога става по-кафяв от едната страна. ВНИМАНИЕ! Карамела и съда стават много горещи!!! Като добие желания цвят го изваждам и разливам по стените на съда. После сипвам отгоре сместта и слагам в тава с вода да се пече на около 150 градуса. Следя да не завира водата в тавата, за да не стават мехурчета в крема, като доливам по малко студена вода.
Пека, докато се сгъсти крема.
Добър апетит!

# 4
  • Мнения: 458
Аз купувам готовия крем карамел на Др Йоткер - страхотен е и бързо става

# 5
  • Мнения: 1 393
Ако искаш (или ако някой друг иска), аз мога да ви дам страхотна рецепта за крем брюле, което поне според мен е даже по-вкусно от крем карамел.  Simple Smile

# 6
  • Варна
  • Мнения: 889
Аз искам!!! Веднъж съм яла крем брюле и беше страхотен!

# 7
  • София
  • Мнения: 3 271
Ако искаш (или ако някой друг иска), аз мога да ви дам страхотна рецепта за крем брюле, което поне според мен е даже по-вкусно от крем карамел.  Simple Smile

Искаме, искаме  newsm03
Много го обичам само, че винаги съм се чудела в домашни условия как се прави препечената захар отгоре newsm78 newsm78 newsm78

Казвай бързо newsm17 smile3521

# 8
Ако искаш (или ако някой друг иска), аз мога да ви дам страхотна рецепта за крем брюле, което поне според мен е даже по-вкусно от крем карамел.  Simple Smile

Mного ще ти бъда благодарна ако го направиш(да напишеш рецептата).
Благодаря ти предварително.  bouquet  bouquet  bouquet

# 9
  • Мнения: 1 393
Цитат
Mного ще ти бъда благодарна ако го направиш(да напишеш рецептата).
Благодаря ти предварително.  bouquet  bouquet  bouquet

Вече пуснах отделна тема с рецептата.  Simple Smile

# 10
  • Мнения: 158
Е то и моята рецепта за крем карамел ама аз слагам и кроасани за да стане торта 
7 яица
1л мляко (топло)
1ч.ч захар която прибавям към млякото за да се стопи
1 ванилия
3 бр..кроасани смаки без значение
1ч.ч захар за карамелилизирането
 В форамата за кекс нарязвам кроасаните нареждам ги и отгоре ги заливам с карамелилизираната захар оставям малко да се втърди и ги заливам със сместа от млекото и яицата .Поставям формата в тава в която съм сипала вода  и пека на умерена фурна както се пиче обикновения крем карамел. След като се опече в друга тава обръщам формата за да се изсипе полученният крем карамел (както се изсипва кекс) .

# 11
  • София
  • Мнения: 2 002
Аз също правя крем карамел по стандартната рецепта с 6 яйца и литър мляко, но един път гледах, че Ути го направи само с жълтъци. Веднъж, след като правих една торта, в която се слагат само белтъци, чудейки се какво да правя жълтъците, пробвах да направя карамела по рецептата на Ути. Много ми хареса. Става по-плътен и по-вкусен.

# 12
Благодаря ви на вички за рецептата.Откакто ми я казахте през ден правя в къщи крем карамел.

# 13
  • Мнения: 974
Ето ти и едно предложение от мен Grinning
Най-обикновени сарми от кисело зеле като във всяка слагаш по една слива. На сливите нищо не се прави допълнително, слагаш си ги както са с костилката. Иначе рецептата за сармите е традиционната ориз+подправки+месо(кайма)+гъби(ако обичате).
Това са любимите ми сарми стават страхотни  bouquet


 Joy ама съм овца  hahaha обърках темата ooooh!
Сори Tin4eto

# 14
Няма нищо несе притеснявай.Случва се. Grinning

# 15
Да  ви се похваля.Вече правя най готиният крем карамел,благодарение на вашите пецепти.Благодаря ви на всички.  bouquet

# 16
  • Мнения: 386
Моята рецепта е : 7-8 яйца
                               250 гр.захар
                               1л.мляко
                                2 пр.ванилия
Предварително си правя карамел от около 1/2 ч.ч. захар с малко водичка.
След това разбивам хубаво млечно яйчната смес,но много хубаво сипва се върху карамела,аз лично го правя във тавичка,а не във форми.Пека го на слаба температура,на водна баня,като тайната на рецептата е водата да не заври.
Ако видя че водата е пред завиране добавям  студена вода или лед от фризера.   Peace

# 17
  • при любимите ми хора
  • Мнения: 149
a само в тия металните купи4ки ли става да се прави крем-карамела,или може и и обикновени(порцеланови)...или 6те ги пукна...  ooooh! никога не съм правила а сега ми доиде музата,не искам да взривя дома Mr. Green

# 18
  • Мнения: 694
Има специални огнеупорни купички-ако нямаш от тях или пък от онези шолички за крем карамел-металните-може в тавичка.Не съм сигурна но мисля ,че може и в тефлонова форма за мъфини-за силиконовата не съм сигурна.
За да стане крем къръмела добър аз задължително топя захарта купичка по купичка и веднага докато е на котлона сипвм от готовата смес.Играчка е ,но така не се налага да се топи карамела от дъното.

# 19
  • Мнения: 15 381
Леле, само аз ли съм мързеланата, която го прави в тава? newsm78 :
Всъщност, едната ми баба го правеше така. Разтапяше захарта на дъното на тавичката направо във фурната, изсипваше сместа отгоре и печеше. Вярно, няма кой знае какъв вид и става тънък и съответно много сладък, (много шуплест и всяка шупла - пълна с карамел Wink), но ние точно затова го обожаваме такъв. И аз го правя така, когато бързам и не ми се играе с купички. Лошото е, че се изяжда още горещ на един път. Mr. Green

# 20
  • Мнения: 5 852
И аз го правя в тава ,но задължително с кроасани.Откакто пробвах форумската рецепта за Сладкиш  с кроасани, не искат само крем-карамел.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт