Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Muenchen
 • Мнения: 561
Четох в библиотеката за свободното хранене и определено ми допадна,има логика.Аз родих в "Майчин дом" на 19.10.2005 и там хранех Мартин на 3 часа.Когато ни изписаха и си избрах педи тя също ми каза,че трябва да го храня на 3 часа.Първият месец го хранех някой път на 2,друг път на 2.5 и рядко на 3 часа.Сега сме на 3 месеца и му давах кърма на 3 часа,но след като четох за свободното хранене реших да пробвам и да му давам по начесто.От два три дни сме на свободно хранене и той се храни на около 2 часа.Няма лошо,но си задавам въпроса дали не го прехранвам.Имам чувството,че и на 1 час да му давам пак ще яде.А той суче по 10 мин. и повече.
Дайте ми съвет как да го храня?До какава възраст е свободното хранене?Ние сме само на кърма и в края на третият месец той тежеше 7100гр.,като сме изписани от болницата 3290гр.
Не е ли все пак добре за в бъдеще да се оформи някакъв режим на хранене и кога?

# 1
 • София, Младост 2
 • Мнения: 8 298
Повечето от нас практикуват така - кърменето си е на поискване за цялото време,докато се кърми.А се спазват някакви часове (по-скоро ориентировъчни,отколкото твърди),когато се захрани бебето с твърди храни - значи някъде около 6-месечната възраст.

# 2
 • Мнения: 2 220
То само ще ти покаже до кога. Аз докато синът ми не навърши 6 месеца, го хранех целодневно. Не можех да мръдна никъде без него, защото той огладняваше понякога дори през час. И аз така се питак до кога, ама в един момент той сам си направи 3-часова пауза, а понякога и повече. И пак го храня когато поиска, но е и по режим - но той сам си го направи! Такова нещо като прехранване мисля, че не може да има за малко бебе.

# 3
 • Мнения: 3 447
Повечето от нас практикуват така - кърменето си е на поискване за цялото време,докато се кърми.А се спазват някакви часове (по-скоро ориентировъчни,отколкото твърди),когато се захрани бебето с твърди храни - значи някъде около 6-месечната възраст.
И аз така - има си определени часове за трите "твърди" хранения, а за кърменето - на поискване. И все пак не е безразборно, той си е определил някакъв приблизителен режим, +- половин час, да кажем.

# 4
 • Мнения: 4 242
Вече 15 месеца сме на "безразборно" хранене, като изключвам закуската, обеда и вечерята които са в определени часове.
Никога няма да забравя колко свободна бях цели 6 месеца, докато не бях захранила, без никакви ангажименти. Party

# 5
 • София
 • Мнения: 16 234
Кърменето винаги ми е било на поискване.Твърдите храни ги застопорих около годинката, преди това и те бяха доста вариращи, защото нямахме установен режим на сън.Сега е направо като войник, да чукам на дърво Mr. GreenКоето пак потвърждава истината, че всяко нещо с времето си Peace

# 6
 • Мнения: 21 577
нито кърменето, нито твърдите храни, нито спането са в установен режим
предполагам, че след година ще са по-'устойчиви'

# 7
 • Мнения: 2 524
От както захраних си влезе сама в "график"  - да яде всеки ден по едно и също време. Иначе всеки ден различно и наистина е ужасно - не можеш  да планираш нищо предварително!

# 8
 • в шоки-land
 • Мнения: 3 763
от около половин месец имаме "нещо" като режим, който сам си го направи.....преди това - когато и колкото си поиска е папал.....и винаги той е бил водещата фигура Laughing....

# 9
 • София
 • Мнения: 2 002
При нас ту се установява някакъв режим, ту караме на волна програма. Общо взето режима се нарушава, когато пробиват зъбките. Процеса е доста мъчителен за бебка, много е нервна, трудно заспива и я кърмя често. При това отказва и твърдата храна и има дни когато е изцало на кърма.

# 10
 • Мнения: 1 072
Детенцето само ще си направи графика. Както са ти казаи, опитай после твърдата храна да я даваш в определен час, а кърменето когато поиска. Не може да го прехраниш само с кърма, няма да преяжда. Ако не иска, ще спре да суче. Освен това, след като се наяде, детенце може дълго да суче, но без да яде (гълта), просто вече като биберон за успокоение.

# 11
 • София
 • Мнения: 3 785
До 6 месец бяхме само на кърма и се кърмехме денонощно на поискване.Сучеше по 6-7 пъти на ден и 4-5 пъти през нощта.
След като се захранихме по-стабилно и заместихме 3 дневни хранения/към 7 месец и половина/ по желание на бебо спряхме да се кърмим през деня.Просто ми отказваше цица и се дърпаше.
Сега сме на кърма сутрин и вечер,твърда храна праз деня и през нощта си поцокваме няколко пъти Grinning Денем хапва в определени часове,с изключение на сутрешното кърмене,което не е ясно точно в колко часа е,но някъде към 5-6 Mr. Green.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт