Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 5
Не знам за къде ми е темата, малко ми е объркано и се извинявам ако не е за тук Simple Smile Искаме да кръщаваме малкия малчуган, даже имаме час за събота в Света Мина- за 13.00ч. (със заплащане от 60лв. и аз естествено си мисля че само нас ще кръщават)...обаче се прибира мъжът ми и ми разказва как там кръщавали групово по много деца. Търсих из нета инфо, обаче не ми излизат нови мнения, само от 2009-2011 година. Та въпросът ми е, мами, дали някоя скоро е правила кръщене там и дали все още процедират така "групово", защото все пак срещу заплащане от 60лв. да потопят в един казан 10 деца и гостите да няма къде да влязат няма как да стане...а не искам да си развалям празника, все ще намеря някой свободен час в квартална църквичка, ако наистина седят така нещата. Благодаря предварително, ако някоя от вас знае!

Последна редакция: нд, 15 сеп 2013, 23:23 от Мун

# 1
 • Мнения: 3
Не знам дали ще ти бъде от полза мнението ми, но последния път, когато ходих там имаше кръщене и беше само на едно детенце и бяха само гостите му. Simple Smile

# 2
 • BG
 • Мнения: 2 449
В неделя кръстихме детето си, а в петък преди това бях кръстница. Имайки предвид ритуала, не мога да си представя как ще се кръщава повече от един човек. Абсурд! Вероятно са имали предвид, че ги кръщават на конвейр едно след друго. Ако е доста предпочитана църква..?

# 3
 • Мнения: 5
всяко мнение е от полза и благодаря, за което! Benisima, в действителност става въпрос за общо кръщене, а не в бързината едно след друго. Докато четох из нета и аз седях и се блещех пред монитора- застават в две колони майките и кръстниците и попа минавал през двойките и по този начин протичал ритуалът....хахахах, и аз съм кръстница и наистина ми е доста абсурдно това цялото как би станало, но се надявам и да не рабирам! Simple Smile

# 4
 • Мнения: 0
Един въпрос - какъв мотив имате, за да кръстите детето си? Не че любопитствам,но ми е интересно мнението на човек,който пише "Света Мина"!

По темата - ако държите на името на  светеца, дъщеря ми е кръстена в малката църква " Свети Мина" в квартал "Слатина",без панаири, тълпи и най- важното - не беше ритуал на конвейер!

# 5
 • Мнения: 24
Цитат
Benisima, в действителност става въпрос за общо кръщене,
Възможно е да е имало такова по желание на кръщаваните. Вашето кръщение ще си е само на вашето дете, не се безпокойте.

Свети Мина е бил мъж.

# 6
 • София, Брюксел
 • Мнения: 4 230
Цитат
Benisima, в действителност става въпрос за общо кръщене,
Възможно е да е имало такова по желание на кръщаваните. Вашето кръщение ще си е само на вашето дете, не се безпокойте.

Свети Мина е бил мъж.

Присъствала съм на кръщене в Свети Мина през 2006 г. и наистина беше общо за около 10 души, като почнеш от такива на по 30 г. до малки бебета и повярвай ми не беше по желание на кръщаваните, а си е такава практиката. На мен не ми хареса изобщо, няма нищо тържествено. Ритуалът се състоеше в една стая, където се натъпкахме всички гости на кръщаваните, няма нито църковна атмосфера, нито нищо. Не знам дали и сега е такава практиката, но е хубаво като сте запазвали час да разпитате какво как се прави.

На нас ни предстои кръщение скоро в "Света троица", в самата църква искам да е ритуалът, а не в отделна стаичка. Пак е 60 лв. и т.н. Синът ми е кръстен там и атмосферата на самия ритуал беше много хубава, наистина усещаш духовното (той о попът тогава се постара за това).

# 7
 • Мнения: 24
Цитат
и наистина беше общо за около 10 души, като почнеш от такива на по 30 г. до малки бебета и повярвай ми не беше по желание на кръщаваните, а си е такава практиката.

Това не е добра практика. В такъв случай най-добре да се обадят и да се разберат с отеца. Сега има нов свещеник, да се надяваме да са преустановили груповите кръщения, когато не са по избор на кръщаваните.

# 8
 • Мнения: 1 298
Бях на кръщене преди 2 години там. Беше страшно. Адска жега в нещо като столова (не ги кръщаваха  самата черква), 10 деца, крещят, пищят, роднини, младо цигане по тениска и с ланец пее църковните химни. Честно, по-ужасно кръщене не мога да си представя. Внимавай. Ако беше моето дете, направо щях да го счета за провал...

PS. Ако става въпрос за известното крайсофийско манастирче...

# 9
 • София
 • Мнения: 678
дъщеря ми е кръстена в малката църква " Свети Мина" в квартал "Слатина",без панаири, тълпи и най- важното - не беше ритуал на конвейер!

Mist, този храм не го ли отварят само за храмовия празник?

apple123, моля те оправи заглавието  Peace  

# 10
 • Мнения: 0
дъщеря ми е кръстена в малката църква " Свети Мина" в квартал "Слатина",без панаири, тълпи и най- важното - не беше ритуал на конвейер!

Mist, този храм не го ли отварят само за храмовия празник?

apple123, моля те оправи заглавието  Peace  

Информацията ми може да е остаряла, но мисля,че храмът е отворен всяка неделя и на големи празници(поне така беше преди няколко години). Със сигурност е затворено през седмицата.

# 11
 • out of space
 • Мнения: 7 753
Майката на кръщелницата ми избра този Манастир....
Аз не бих.
Действително залата прилича много повече на столова, от колкото на място за кръщене.

Не знам до колко е вярно това за груповото кръщаване, при нас нямаше такова нещо.

# 12
 • София
 • Мнения: 1 561
Кръщавахме племеницата в този манастир... с още 10-15 деца.
Безобразие.
Навалица, лакти, викове, ревове. Нищо общо със Светото Тайнство Кръщение.
Мога да напиша и повече, но ще е нецензурно.

# 13
 • Мнения: 17 546
Бях кръстница там през 2010-та. Кръстиха 6 или 7 деца накуп, не в църквата, а в едно остъклено помещение под голямата манастирска сграда. Роднините на всички се бяха натъпкали в малката заличка. Приличаше повече на зала за граждански ритуал отколкото църковно кръщене. Беше пълна лудница, 5 от 7 деца ревяха едновременно, около тях се суетят по 5 човека да ги успокояват, по един стол място за дрешките и обличане на децата след ритуала. Попа претупа всичко, за да спрат ревовете,... изобщо - ужасно! Всички родители съжаляваха, защото явно никой не беше уведомен, че ще е такъв хаос и по този начин.
В кварталната църква беше кръщенето на двамата ми синове и съпруга ми(заедно) и ритуалът беше хубав и продължителен, та чак твърде дълъг!
На такива места обикновено е лудница и от това, че не могат да поемат такъв график със записвания, а държат на печалбата, се получават недоправени и неприятни неща.
Ако държите да сте там ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се уговорете как точно ще бъде извършено кръщенето, иначе ще ви поставят пред свършен факт.

# 14
 • Мнения: 187
Големия ми син е кръстен там август 2010.Имаше около 10 деца,пак там  тази зала,кръщаваха ги едно след друго.Тогава струваше 30лв.
Доволна съм,с изключение на това ,че тогава ни разбиха колата ,но кръщенето ми хареса.
Сега се чудим къде да кръстим малчо.

Общи условия

Активация на акаунт