Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 6 фев. 2006, 19:38 ч.

Моля, имам нужда от помощ!

 • 2 074
 • 17
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7
Моля, кажете ми момичета при кои остава детето докато се води делото за развод. А след развода каква е вероятността детето да е при бащата? Точно тази неизвесност ме възпира да сложа край на един фарс.

Последна редакция: чт, 16 фев 2006, 01:22 от Мама от Финландия

# 1
 • Мнения: 4 459
Ами ако не е специален случая ви детето си остава при теб, там където си е живяло до сега.

Вероятността да дадат правата на бащата е много малка.

Толкова мога да кажа за сега. Ако искаш повече дай подробности за да може и специалистите по областта да се включат с по-подробни обяснения

# 2
 • Мнения: 2 655
Дай повече инфо.
Колко е голямо детето/бебето?
Защо се развеждате?
Кой е инициатора за развод?
И двамата ли ще се борите за детето?

За да мога да преценя всичко и да ти дам адекватен съвет. На първо време не напускай семейното жилище и не давай детето!

# 3
 • Мнения: 7
Моият случай е много объркан. Аз живея при свекър и свекърва  вече 7 години  на колкото е и детето ни. Моят съпруг не ми посяга, но психическият ми тормоз е ежедневие. Обидите са всекидневни като настройва и детето срещо мене като например да ми скачат върху главата докато дишам. В тези случаи детето се разплаква и се сгушва в мене. Всичко това започна още след брака. Бях бременна и той ме замерваше с бирени бутилки. Трудноста ми е в това, че ме заплашва с детето и ме е страх от това, че докато се води делото той да не отвлече детето от училище. Вече окончателно съм решила да отида при моите родители които са в същия град. Бладодаря ви мили момичета. В момента мога да споделям само с вас макар и непознати. Това, че ми олекна ви прави за мене много близки.

Последна редакция: сб, 11 фев 2006, 12:15 от Мама от Финландия

# 4
 • Мнения: 1 811

Моиат случеи е много обаркан аз живеиа при свекар и свекарва вече 7 години на колкото е и детето ни.Моиат сапруг не ми посиага но псехическиат би тормоз е ежедневие.Обидите са всекидневни като настроива и детето срещо мене като например да ми скачат върху главата докато дишам в тези случаи детето се разплаква и се сгушва в мене.Всичко това започна оше след брака биах бремена и тои ме замерваше с бирени бутилки.Трудноста ми е в това че ме заплашва с детето и ме е страх от това че докато се води делото тои да не одвлече детето от училище,защото вече окончателно сам решила да отида при моите родители които са в същиат град.Бладодариа ви мили момичет в момента мога да споделиам само с вас макар и непознати това че ми олекна ви прави за мене много блиски.

Потресена съм.... #CrazyМиличка,толкова ми е познато това..... CryСпасявай се!!!!!Не се оставяй на страха,а просто предприемай мерки и се спасявай!!!!И аз живях с такава гадина #Cussing out,но...се спасих на време...иначе можех и да не съм жива сега...

# 5
 • Мнения: 7
Благодаря за добрите думи. За мене вече връщане на зад няма. Отдавна съм решила да предприема тази стъпка. Знам, че ще ми е трудно, но тряба да си върна свободата.
Имам молба към майките от Бургас. Моля дайте ми кординатите на добър адвокат по бракоразводните дела. Благодаря ви предварително!

Последна редакция: сб, 11 фев 2006, 12:18 от Мама от Финландия

# 6
 • Мнения: 1 811
Благодариа за добрите думи за мене вече враштане на зад ниама ,от давна сам решила да предприема тази стапка.Знам че ще ми е трудно но триабжа да си варна свободата.Имам молба кам маиките от Бургас молиа даите ми кординатите на добар адвокат по бракоразводните дела.Благодариа ви предварително.

Утре ще ти дам номера на моята адвокатка,че сега визитката и не е в мен.Сашка Найденова се казва и много съм доволна.А и не само аз,мои познати също Peace

# 7
 • Балчик-Сливен
 • Мнения: 1 041
Много е тъжно...Моля се,колкото е възможно по-бързо да спасиш себе си и детенцето от този кошмар.Успех!!! Hug

# 8
 • Мнения: 194
 


  Това е ужасно и дори не желая да си го представя!
 Важното  в момента е, че си взела окончателно решение и наистина е най-добре за теб и детето да отидете в жилището на родителите ти.

 Консултирай се с адвокат, колкото можеш по-скоро, за да знаеш какво можеш да предприемеш, ако съпруга ти реши да те манипулира с детето.

 Не зная с какво друго мога да ти помогна, освен с координати на моя бракоразводен адвокат и една голяма прегръдка за теб и детенцето ти  Hug

# 9
 • Мнения: 2 597
мила това е просто отвратително такива мъже заслужават #2gunfire не пишеш от къде си има телефони на които може да се обадиш за насилие в къщи, знам че прибират там жени и деца докато се стабилизират, мисля че има и адвокати който има помагат, ако някоя майка знае за тези центрове да пише адрес, телефон там ще те защитят докато се разведеш, ще потърся повече инфо и ще пиша, ето една тема която намерих в форума
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=56281.20
има адрес на център Надя, дано да съм помогнала

# 10
 • Мнения: 4 459

Трудноста ми е в това че ме заплашва с детето и ме е страх от това че докато се води делото тои да не одвлече детето от училище,защото вече окончателно сам решила да отида при моите родители които са в същиат град.

Значи, проблема ти не е толкова сложен за решение.
Казваш на отдел закрила на детето от какво се опасяваш и те ти помагат с решение до делото.
Имаш и друг вариант който лично аз съм приложила на практика. Трябва ти обаче много смелост за това. Отиваш в районното и подаваш жалба с/у мъжа ти, казваш им какви са опасенията ти и искаш на основание на тази жалба да ти се издаде служебна бележка която да послужи в училище. Тази бележка даваш на директорката в училището и тя е длъжна да предупреди и учителките (може и ти да им кажеш) че нямат право да дават детето на бащата.
След това ако наистина детето бъде отвлечено и полиция и прокуратура ще имат черно на бяло доказателство с/у бащата. А и по този начин ще можеш да заведеш дело за лишаване от права - но това по-нататък ако се наложи.

Сама прецени дали ще можеш да се изправиш с/у него. Няма да е лесно в никакъв случай, но поне може да се подплатиш документално. Говори и с личната лекарка на детето за опасенията ти. Говори с твоя личен лекар за тормоза който изживяваш..... това са все хора които биха свидетелствали в твоя полза при нужда.

Успех! И не се връзвай толкова много на  заплахи "куче което лае не хапе!" (искрено се надявам да е вярно това, че и аз имам същия проблем със заплахите  Wink )

# 11
 • Мнения: 1 811
Благодариа за добрите думи за мене вече враштане на зад ниама ,от давна сам решила да предприема тази стапка.Знам че ще ми е трудно но триабжа да си варна свободата.Имам молба кам маиките от Бургас молиа даите ми кординатите на добар адвокат по бракоразводните дела.Благодариа ви предварително.


Писах ти на лична!Успех! Peace

# 12
 • Там,където се събуждам щастлива.
 • Мнения: 5 611
Не нападай нуждаещият се, защото не знаеш кога ти ще си в това положение....- старая се да се водя от този християнски принцип, надявам се повече хора да мислят така.

Психическият тормоз е много по-страшен дори от физическият- травмата е за цял живот, така че бързо и лесно отърваване, както и намери с някой да говориш- има последствия от всеки един такъв миг.

# 13
 • Мнения: 340


По-важното обаче е, че колкото по-малко уверена в себе си и способностите си е една жена, толкова по-голяма е вероятността да търпи физически и психически тормоз.  Така, че с тия груби подигравки и навикване, не само, че не и помагате, ами може би малко допринасяте да продължава да живее с мъжа, който тормози и нея и детето и. 

Последна редакция: сб, 11 фев 2006, 12:02 от Мама от Финландия

# 14
 • Мнения: 1 327
Пепа, горе главата! Толкова майки са минали по този път. Ще се справиш, стига да имаш вяра в себе си. Според мене преди да се изнесеш трябва да последваш съвета на Киара и да се обърнеш към отдела за закрила на детето и полицията. Така ще имаш и достатъчно силни аргументи в твоя полза, когато се води делото.
Желая ти успех и много, чного усмивки!

Последна редакция: сб, 11 фев 2006, 12:01 от Мама от Финландия

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт