Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 127
Здравейте!Казвам се Марияна.Отскоро започнах да проучвам въпроса за процедурата по осиновяване.Тук намерих много информация, но виждам, че едно от важните неща които се гледат е притежаването на собствено жилище.Ние със съпруга ми нямаме такова, живеем под наем.Един ден ще наследя къщата от родителите си, които живеят в провинцията,защото съм едно дете,но черно на бяло засега нямам нищо.Може ли това да се окаже сериозна спънка? newsm78

# 1
  • Мнения: 483
Здравей Марияна.
Мисля, че това няма да е пречка при осиновяването. При нас беше така. Ние си нямахме наше жилище когато осиновявахме.
Дано ти отговорят и другите момичета, защото аз вече не съм сигурна в момента как е. Като чета какво пишат тук момичетата които в момента чакат, си давам сметка, че нещата доста са се променили последните години.
Желая ти успех  bouquet ..и не се колебай, на прав път си Laughing

# 2
  • Мнения: 158
Здравей, ами мисля,че няма да има проблем но все пак трябва да се консултираш с отдел закрила на детето .И аз знам, че май сега държат да има собствено жилище но все пак попитай.Успех

# 3
Здравейте!Казвам се Марияна.Отскоро започнах да проучвам въпроса за процедурата по осиновяване.Тук намерих много информация, но виждам, че едно от важните неща които се гледат е притежаването на собствено жилище.Ние със съпруга ми нямаме такова, живеем под наем.Един ден ще наследя къщата от родителите си, които живеят в провинцията,защото съм едно дете,но черно на бяло засега нямам нищо.Може ли това да се окаже сериозна спънка? newsm78

Изисквания съгласно новата нормативна уредба:
1. Молба до дирекция "Социално подпомагане", отдел "Закрила на детето" за изготвяне на доклад и становище за годност за осиновяване.
2. Удостоверение за сключен граждански брак
3. Препоръки от близки по местоживеене - 2 броя
4. Удостоверение за доходите от последните шест месеца на двамата съпрузи
5. Нотариално заверен акт за жилище
6. Медицинско свидетелство за физическото състояние с прегледи от личния лекар и изследвания за заразни и венерически болести като СПИН, сифилис, хепатит и за туберкулоза от тубдиспансера на двамата съпрузи
7. Медицинско свидетелство за психическото състояние на двамата съпрузи
8. Свидетелство за съдимост на двамата съпрузи
9. Удостоверение за раждане
10. Лични карти
11. Удостоверение от Прокуратурата, че няма заведени дела от общ характер
12. Удостоверение от Данъчна служба за декларирани данни
13. Удостоверение за семейно положение
14. Удостоверение за родителски права - от Общината по местоживеене
На нас ни искаха тези документи през септември 2005 год.
И посещението в дома ни от социалните работници трябва да докаже възможността за самостоятелна стая (или пространство) за детето.Успех.

# 4
  • Мнения: 483
Питах - не е задължително Grinning
Трябва само да се представят всички документи свързани с вашето имотно състояние - това значи всичко за доходите ви, имоти, земи и т.н. ако имате такива обаче, така, че поне не е задължително, а дали това ще направи нещата по-трудни за вас, не мога да кажа.
Като чета тук си мисля, че всичко е различно за отделните случаи.
Някои майчета са успели без много чакане и без връзки, други още чакат, а трети просто са намерили верния човек на когото да дадат  парички.
В крайна сметка останах с впечатлението, че всеки се оправя кой как може, важен е крайния резултат.  ylinfant.
 това е Hug

# 5
  • София
  • Мнения: 909
Според мен, ако докажете по-високи доходи, няма да е проблем липсата на жилище. Това би означавало, че можете да си закупите, но отлагате.

Ако искате можете да се обосновете, че ще закупите след осиновяването в интерес на детето. Квартала в който живеете е с възрастни хора, искате да изберете по-млади хора, да има среда за малкия човек, .... и т.н.

Въпреки това, някои може да поиска да се облагодетелства и да спекулира с липсата на такова - да ви "намигне" искам да кажа.

Стискам палци!

# 6
  • Мнения: 127
 Мерси за отговорит на всички.Към Dino специално.Доходи се доказват в държавния сектор, но ако работиш в частния не е толкова лесно.А ние си нямаме кой знае какво-една кола и това е....! Embarassedиначе имаме достатъчно за да отгледаме и две деца ако е рекъл господ.Имаме много любов ,но това не се доказва документално.Между другото ,прочетох твоята история за децата ти и много се трогнах.Мисля, че повечето кандидат-осиновители се бавят защото много отказват.Може и да не съм права,все още нямам личен опит.  bouquet
Цитат

Последна редакция: пн, 13 фев 2006, 19:53 от mar_mar

# 7
  • София, "Младост 3"
  • Мнения: 9 182
аз си мисля, че не пречи да се споменат земи и имоти, които още не са ваши, но с времето ще наследите /разбира се ако има такива/ - примерно аз ако ми се налагаше, щях да упомена апартаменат на своите родители като бъдеща алтернатива.
винаги може да поговорите с работодателите си - и те са хора и срещу ЛИЧНО заплащане на допълнителните данъци, те обикновено са съгласни да декларират по-висок доход.
успех и не се колебайте
още повече че зависи от много неща - от това на кого ще попаднете, до простия късмет
а и ако имате основателна причина да няма друг начин да имате деца - споменете... все пак в този сектор работят хора и те не са от камък... така че успех!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт