Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 3
Аз съм нова в този форум и може темата да е разисквана стотици пъти, но все пак искам да попитам за този проблем и други родители.
      Пиша тук , защото има много родители в моето положение. Обръщам към Вас , за съвет и помощ, ако някой е преминал вече по този път. 
Накратко : от ноември 2007 година  с бившият ми съпруг  сме разделени. Започна една доста дълга процедура по бракоразводно дело. През 2011 година влезе окончателното решение за развод. Родителските права на роденото ни през 2003 година дете са присъдени на мен , като бащата има право на лични контакти с детето през първа и трета събота и неделя , и един месец  през лятната ваканция при несъвпадение на отпуските.  За периода от 2009 до сега се е възползвал от правото си на свиждания – 6 пъти ( имам лично подписани протоколи за свижданията).  Изплаща издръжката си от 110,00 лева месечно редовно, защото има запор върху заплатата. Не се обажда и не комуникира с детето, включително  и по време на празници. В същото време ми пуска изпълнително дело, че не съм му разрешавала свижданията с детето и не съм си спазвала режима на свиждане.
През май 2013 гоидна склюючих брак с английски гражданин. Със съпруга ми имаме възможност да предоставим на сина ми едно прекрасно бъдеще и нормална семейна среда.
Поисках му разрешение и помолихме за декларация , за да може детето да пътува извън страната , но за  съжаление бащата не ни даде разрешение.  В момента водя дело по чл. 127а от Семейния Кодекс , но с неговия адвокат проточват нещата, а съдиите искат  конкретни дати за излизането на детето.   Опитах по нормален и човешки начин да уредим взаимоотношенията си и да намерим заедно решение на въпроса. Опитах да проведа телефонен разговор с бащата , но Г-н Стоянов не си вдига телефона и от това разбирам , че не желае да разговоряме и да окаже  съдействие.
Аз продължавам с делата , но те отнемат много време, а сина ми расте и се измъчва, че не може непрекъснато да е  със семейството си и да пътува свободно по света.
Благодаря за вниманието и съдействието.

# 1
  • Мнения: 309
Прочети тази тема:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=734611.0;all#bot
По-специално поста на Iggiberry.

# 2
  • Мнения: 3
Благодаря Ви много. От сърце благодаря за отзивите 

Общи условия

Активация на акаунт