Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 септ. 2013, 10:12 ч.
  • Преглеждания  105 169  Мнения  632  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 37
Захлажда се и им идва времето.
От всичкия зеленчук най-много обичам мИсото, особено във форма на суШук и пъ/астърма.
Вероятността за първа серия след 10-15 денЯ се увеличава.
Предишната година си писахме тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=614548.0

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 19:15 от valentor

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 201
А аз от всички торти най обичам торта ''Родопа'' Simple Smile

# 2
  • Мнения: 1 131
за сега запис

# 3
  • Русе
  • Мнения: 115
Мъжът ми е ловец и много често правим мезета, но не съм знаела, че има и темичка. Приятон изненадана съм. Даже днес мислех да осоля първото месо за тази година, но прогнозата за времето не ми хареса за такова мероприятие. Дават го затопляне и не ми се ще да го нападнат разни животинки.

# 4
  • Мнения: 37
При обстоятелствата,които описваш,които в себе си предполагат ручейче/поточе/река от мИсо този
Дават го затопляне и не ми се ще да го нападнат разни животинки.
ме принуждава да дам непоискан съвет :
Наложително е да имаш помещение или някакво пространство(триизмерно) което за има стени /или част от тях/ от противокомарна мрежа, и с вратичка-която да прилепва достатъчно плътно.
Аз имам сушилка 100 х 50 х 50 сантиметра (има я някъде из старата тема) , с което си решавам изцяло този проблем. Размерите и за мен са оптимални.

кис-кис
Първи урок в СУЖУШКИЯ УНИВЕРСИТЕТ -учебната 2013/14 :
Необходим хардуер : сушилка

# 5
  • При най-страхотния мъж...
  • Мнения: 8 462
Да се запиша и аз, че сина си иска месцето.
А не искам да му купувам от магазинското "прекрасно".    Laughing
Миналата зима му правих свинско и пилешко, тип филе Елена.
Тази ми се иска да разнообразя малко асортимента.

# 6
  • София
  • Мнения: 2 185
Само месни мезета ли се обсъждат или и други разни предястия,разядки...

# 7
  • Мнения: 37
Само месни мезета ли се обсъждат или и други разни предястия,разядки...
Добрият тон , в тази тема , предполага единствено и само мезета от мИсо, и обратно -всичко което не е от мИсо не е за тази тема.

Осмелих се ,въпреки температурите, да започна сезона с моето "просто мезе"




# 8
  • София
  • Мнения: 2 185
Какво е това бе човек?Какви са тези бутилки? #Crazy

# 9
  • Мнения: 37
Какво е това бе човек?Какви са тези бутилки? #Crazy
Виж ся.
Предишните години ми отнемаше време / и усилия=нерви/ да обяснявам как става номера бутилка в бутилка.
Та обяснявам " просто мезе " :
Купува се, за около 5-6 лева, свинско контра филе /едни продълговати месца от около 30-35 на 3,5-4 см./
Прави се разтвор:
40 грама сол + 10 грама захар= 50 + 50 грама ракия/водка/спирт= 100 + 400 грама вода = половин литър разтвор.
За един литър умножавате по 2.
Разклащаме докато се хомогенизира разтвора/ да не се виждат плаващи кристали сол или захар/
Боже ВСЕМИЛОСТИВИ, сегашното училище ме принуждава да обяснявам, като на малоумни!
Полученият половин литър е достатъчен за около 2-3 контрафилета, или за около 0,75-1 кг рибица/когато е в тясна бутилка.
Вземаме бутилка от 1,5 литра, или 2 литра/ГОЛЯМАТА/ и я срязваме.
Слагаме месцето,на дъното и го заливаме с разтвора.
Чакаме 24 или 48 часа.
Вадим от разтвора.
Разтвора го изливаме/= не се ползва втори път/
Пробиваме месцето.Прокарваме окачалка. Закачаме да се суши.

Количеството сол в разтвора е ИНДИВИДУАЛНО !!!
Може да се увеличи/или намали.


# 10
  • София
  • Мнения: 2 185
Е сега ако дадеш снимка и на крайния резултат... Hug
Предполагам тези 24-48ч. е в хладилника,нали?А защо точно бутилки?

# 11
  • Мнения: 37
Е сега ако дадеш снимка и на крайния резултат... 
Фотосите на междинният резултат-утре /в случай ,че не забравя/
Предполагам тези 24-48ч. е в хладилника,нали?
НЕ.
На нехладилна температура./Съображения: дифузията/размесването/ при по-топло е по-интензивна./
Както се вижда месцето е колкото юмрук. Защо да се ползва друга домашна посуда? В мигът в който субектът прецени че се е получило някакво замърсяване на хардуера-изходът е лесен :старото е отпадък и лесно /и безплатно/ се заменя с нов хардуер.
По причина, че се стопли-сушенето ще е в хладилник, върху „памперс”.
Друга лекция в СУЖУШКИЯ УНИВЕРСИТЕТ :
Сушенето става и в хладилник.
Кис-кис-кис

# 12
  • Мнения: 37
И обещаната визуализация/нагледност:
след като се е къпало  му слагаме памперс


и го мятаме в хладилника, поради жегата


и 12 часа по-късно , е със сменен памперс

# 13
  • Мнения: 506
Искам да попитам майсторите на мезетата, дали ще стане месото да се изсуши в сушилник за плодове и зеленчуци?  Thinking По принцип всичко месно се държи на студено, но пък плодовете от топлото също се сушат.  newsm78

# 14
  • София
  • Мнения: 1 226
Записвам се и аз тук.
Миналата година правихме за първи път с мъжа ми домашни сушени месища, но не се ограничихме, а опитахме с различни видове месо и овкусяване. Тази година също планираме да си имаме домашно приготвени мезета, само да застудее още малко.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт