Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • гр. Пловдив
  • Мнения: 6 175
Цитат на: kose_bose
Цитат на: PoliaSp
Цитат на: anuschka
Мисля, че би трябвало да се запишеш и на нормална консултация. Не само заради безплатните изследвания, а и защото от там ще ти издадат направление за хоспитализация като наближи раждането с включени всички необходими изследвания.

Точно така. По-нататък ще имаш няколко вида изследвания, включително и в ХЕИ /не знам дали в София е така/, които ще ти бъдат безплатни с направлението от гинеколога, при който те е пратило джи пи-то.

за какви изследвания става въпрос Confused:

Ами не знам - 2 или 3 вида - поне толкова талончета ми дадоха. Нека каже някой, който ги е гледал. Аз не обърнах внимание понеже свекито е лаборантка и ме изпрати при нейни приятелки в ХЕИ и после направо й дадох резултатите и беше ОК, даже не съм питала. Май беше токсоплазмоза, австралийски нещо и още нещо, ама блейка съм си аз и това е.
Мисълта ми беше, че ми бяха безплатни, защото гинеколога на джипито даде направление.

# 16
  • Мнения: 3 153
Момичета, моят съвет е: ХОДЕТЕ И НА ЖК!!! По-добре от там никой няма да ви направи всички необходими изследвания!
Само ще кажа случай с моя приятелка, която ходеше в частния кабинет на една гинеколожка (често спрягана тук като светило в диагностиката), с която, вярно, бяха се гледали най-подробно на ехограф, беше гледала плода под всякакъв ъгъл, но до 24-25 г.с. не и беше пуснала необходимите изследвания, които се правят във ВСЯКА ЖК! След това милата беше изпаднала в ужас и се записа в жк. Но има изследвания, които се правят до определена седмица и незнам това дали след това е поправимо!
Това е моят съвет, като имам предвид конкретния случай! Иначе нищо не пречи да се ходи частно при някой вече избран лекар, но консултацията според мен е неминуема!

# 17
  • Мнения: 5 223
Аз ходя в частния кабинет на един лекар, а отделно съм се регистрирала в поликлиниката с направление от джипито и от там взимам само болнични. Моят съвет е след като се чувстваш комфортно с лекаря си, да не правиш експерименти и да го сменяш.

# 18
  • Мнения: 3 483
наистина на два фронта си е най-добре и ЖК е много важна. аз съм 29 г.с. и само веднъж са ми пускали изследвания при частната лекарка (която е позната на моя роднина). когато се записах на ЖК в МД лекарят там като ми оформяше картона ми обясни, че изследванията са ми много стари и дори му направи впечатление, че имам повишена стойност на бактерии в урината (някоя от вас може ли да даде повече инфо за този проблем) и каза, че другият път ще пуснем всички изследвания наново, включително така важните за кръвна захар и албумин. частната лекарка просто каза, че за мен няма риск, след като веднъж показателите са ми били ниски. освен това до тогава не ми бе следено теглото, размери на матката и т.н. всичко ставаше на око. лекарят в ЖК ми препоръча и таблетки зимафлуор за зъбите. така, че там постоянно се занимават с бременни и са в течение за всичко. от там ще ти издадат и омбенната карта за раждането.

Общи условия

Активация на акаунт