Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 274
Днес по случайност ви открих и искам да ви попитам. Някой водил ли е дело за лишаване от родителски права другия родител.
Преди около година и половина попитах една моя приятелка адвокатка за процедурата, но тя ми каза, че е сложна и трябва да има дълъг период от време в който родителя да не е заинтересован от детето си. Аз чакам, чакам, но закона не казва колко дълъг да е периода.
Накратко разведена съм от 99 година, всичко беше полу нормално докато бившия ми съпруг не се ожени повторно и не му се роди друго дете. Вече 2 години не се е обадил на нашето дете, не е плащал издръжка, не се е поинтересувал въобще за нея.
Искам да го махна изобщо като фактор от живота и за в бъдеще и да го лиша от родителски права. Може ли да ме посъветвате или да ми препоръчате добър адвокат!

# 1
  • Мнения: 1 805
И аз живо се интересувам от това.Аз съм развдена от 2004 и също другият "родител" не се интересува от детето.Праща издръжка,но го прави защото е в Испания и ако не праща ще има проблеми ,когато влиза в страната и т.н.Иначе нито се обажда..нищо...Ама и не искам ни да го чувам ,ни да го виждам това чудовище #2gunfire

# 2
  • Мнения: 274
 Моя си е в България. При теб ще е по-сложно, мисля, че всичко минава през външно министерство.

# 3
  • Мнения: 4 459
Вече 2 години не се е обадил на нашето дете, не е плащал издръжка, не се е поинтересувал въобще за нея.

Ами по закон или по това което са ми казвали трябва поне 2 години да не се е интересувал от детето и да не е плащал издръжка за да имаш основание да го осъдиш. Това обаче не е единствения критерий. Не може да лишиш някой просто защото не си вижда детето или защото на теб не ти изнася. Трябва да имаш и други доводи. За това ще ти помогне адвокат.
Една моя приятелка на скоро спечели такова дело и въпреки че бащата вече няма родителски права съда му е отредил часове и дни за свиждане - няма отърване  Close

# 4
  • Мнения: 2 655
Да аз съм водола такива дела и то не едно, но с много сериозни доводи.
Най-добре е да се докаже, че бащата представлява опасност за детето, тогава става най-лесно.
В СК няма срокове за ЛРП.

Общи условия

Активация на акаунт