Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 7 091
Имам предвид както за подпомагането на фондации за отркиване на лечение, примерно да си купувате продукти, които подпомагат някое училище ( както прословутите coockies в САЩ, които децата ходят да ги продават по къщите), на пострадалите от някакво природно бедствие, помощ за бедните и бездомните ( може и под формата на паричка хвърлена в шапката на някой уличен музикант или с други думи казано всички пари, които отиват за някаква кауза?
Като сумирате каква сума ви излиза това на месец?За тези, които не се притесняват, може да напишат какъв процент например от приходите. Просто ми е любопитно.
Благодаря много на тези, които ще ми отговорят.

# 1
 • Мнения: 1 194
За сега 0 ?... Embarassed

# 2
 • Мнения: 7 837
Пари не сме дарявали засега. Не ми се е случвало и да минат деца или някакви други през къщи.
Но пък редовно давам дрехи и обувки. Има една будка за донейшън близо до нас.

# 3
 • Мнения: 7 091
А от колко време сте в чужбина ако не е тайна и промени ли това по някакъв начин мисленето ви по този въпрос или и в БГ сте давали пари за благотворителност?
Пак подчеравам става въпрос за ВСЯКАКВИ пари, дадени на някого ( било то човек на улицата или организация), които са за някаква кауза.

# 4
 • Мнения: 1 194
От близо 7 години вече. Все повече съм убедена, че тези пари не отиват по предназачение, а в джоба на някого. дано не съм права.

# 5
 • Мнения: 7 837
Скоро ще стане година. В Бг ми се е случвало да дам на просяк на улицата. Дрехи в БГ оставях главно в найлонови топби отстрани на контейнерите за боклук.

# 6
 • Мнения: 7 091
Пари не сме дарявали засега. Не ми се е случвало и да минат деца или някакви други през къщи.
Но пък редовно давам дрехи и обувки. Има една будка за донейшън близо до нас.


Аз питам, защото днеска си правих оценка на бюджета за миналата година и на месец ни се събира не малък процент от заплатата на мъжа ми. Не е голямо като сума, но и ние не сме в много цветуща ситуация, а и чакаме второ бебе, изплащаме заем..просто ми се искаше да си сверя часовника. Иска ни се да можем да отделяме за много неща, но за съжаление възможностите ни не са толкова големи, а когато не можем се чувстваме зле, че не можем да помогнем на някой, който има нужда.  Confused Все пак ние имаме покрив над главата и сме нахранени...
От друга страна, непрекъснато ни заливат покани за разни каузи- за университета, където мъжа ми завърши със стипендия, за организацията, която се грижи за животните оцелели след Катрина, за самата Катрина да не говорим, непрекъснато идват дечица във всякакво време ( имам предвид няма студ, няма сняг, няма дъжд) да продават бисквити, на приятели и колеги децата продават такива за училище, за рака на гърдата, за болните от диабет , фондация за недоносените бебета и още много, много..даже не ги помня всичките.. И с всички тях сме по някакъв начин емоционално обвързани.
И се чудя...как да се преборя със съвестта си в този случай и от кое да намаля разходите, като всички тези неща са важни и биха помогнали много на някого, като при това да се чувствам добре със себе си. Rolling Eyes

# 7
 • Мнения: 7 091
От близо 7 години вече. Все повече съм убедена, че тези пари не отиват по предназачение, а в джоба на някого. дано не съм права.

Какво те кара да мислиш така? Има достатъчно организации, на които можеш да направиш " проверка" по всяко време или да им пратиш такава, ако се съмняваш за злоупотреби. А и ако дадеш лично на човек, който има нужда също е вариант.

А колко то вас са работили в благотворителна кухня например? Или са били доброволци при работа с хора с увреждания или някаква такава работа?

# 8
 • Мнения: 1 194
От близо 7 години вече. Все повече съм убедена, че тези пари не отиват по предназачение, а в джоба на някого. дано не съм права.

Какво те кара да мислиш така? Има достатъчно организации, на които можеш да направиш " проверка" по всяко време или да им пратиш такава, ако се съмняваш за злоупотреби. А и ако дадеш лично на човек, който има нужда също е вариант.Ами много репортажи и разкрития по телевизията, както и разкази на някои хора, сблъскали се спроблема.
В момента е и въпрос на средства най-вече разбира се, нямам нито едно излишно евро... Sad

# 9
 • Мнения: 515
За съжаление не мога в момента да отделя за благотворителност (изплащаме 4 неща в момента ...).

 Но пък много ми се иска, като започна работа,  някаква сума от заплатата ми (макар и малка) автоматично да бъде прехвърляна в такъв фонд.

Дали е така на запад от BG - не знам, но си спомням, че бившата ми шефка спомена за нещо такова работещо на запад от нас.

# 10
 • Мнения: 565
Не давам на просяците по улицата Embarassed колкото и кофти да звучи, за мен тези хора са там защото са мързеливи ( поне в Торонто ). Не съм видяла един който да е видимо болен или стар - все млади и прави, и все канадци Shocked е ако аз мога да дойда тук, да науча езика и да си намеря свястна работа, те как не могат ( хем са с предимство по отношение на език и култура)? това ми е позицията по отношение на хората на улицата. На организация не съм помагала с пари, но затова пък с дрехи, обувки и т.н. редовно.
Всеки месец даряваме $50.00 на The Hospital for Sick Kids, теглят ни ги автоматично от кредитната карта. По-нататък живот и здраве повече Embarassed засега толкова можем. С удоволствие ги даваме с мъжа ми, и двамата знаем много за изследователските програми в болницата, в която идват хора от цял свят за трансплантации и тежки случаи на болни дечица, това е място където се правят чудеса Simple Smile
Деца със шоколади не са идвали, но бих дала винаги.
Еднократно помогнах с около $20.00 на Doctors Without Borders, не се сещам за друго в момента. В общи линии единствените пари които са ежемесечни  дарения са тези за Sick Kids.

# 11
 • Мнения: 7 837
Аз се чувствам добре и само с даряването на дрехи и обувки.

http://www.napleswinefestival.com/

Преди време пуснах тема, сега пак пускам линка за "скромната" благотворителност тук, която се слу4и в рамките на два дни. Обаче тези хора могат да си позволят покрай забавлението, да дават и пари за благотворителност  Grinning
Това, разбира се, не обезмисля малките суми, дарявани от всеки друг обикновен човек  Grinning

# 12
 • Мнения: 7 091
А кръв дарявате ли?

# 13
 • Мнения: 565Няма смисъл да се бориш със съвестта си според мен. Когато нямаш възможност- нямаш, това е положението Simple Smile а самия факт че питаш за това, значи че когато можеш ще помогнеш на някого. Това е важното Simple Smile
Цитат

# 14
 • Мнения: 3 491
От време на време се е случвало, за някаква детска ракова болница например, проблемът е, че като дадеш веднъж, и стой та гледай, няма отърване. Не сме събирали обаче бележки или копия от чекове за тези платени суми и не сме ги представяли при отчитането на данъците  newsm78. Aко всичко е наред, би трябвало да са tax-deductable.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт