Бисквитена торта

  • 12 948
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
аз правя много често бисквитена торта. Става за 2 минути
взимаш 2 пакета бисквити , нишестве ванилия, прясно мляко захар и кокосовии стърготини или начукани орехи
редиш бисквитите а тавичка, отгоре поливаш с врялото нишесте(млякото и захарта са ти за него) посипваш с орехи или кокосови стърготини, ако имаш още бисквити правиш втори блат и пак поливаш с врялото нишесте. Пъхаш го в хладилника да се стегне. Става буквално за 2  минути и е много вкисна торта.
Има много видове нишестета, но аз я правя с ванилия

# 16
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
само да допълня, че тази торта можеш да я направиш и с готовите блатове, които се продват в хранителните магазини. В 1 пакет са 3 броя, пак става много вкусна и има вид на истинска торта Grinning

# 17
За моите бисквитени торти използвам заквасената сметана на Данон и към нея прибавям пудра захар на вкус. За по-голяма торта - 2 кофички, за по-малка - 1 бр.

# 18
  • Мнения: 304
Цитат на: TopCat
За моите бисквитени торти използвам заквасената сметана на Данон и към нея прибавям пудра захар на вкус. За по-голяма торта - 2 кофички, за по-малка - 1 бр.


Направих я точно така, като бисквитите ги топих в кафе и стана страхотно.Почнах да преглъщам като се сетих. Laughing

# 19
  • Sofia
  • Мнения: 8 819
Аз я правя така:
1. Необходими продукти:
 - бисквити "Закуска" - 1 пак. (ако иска6 може бели и какаови да вземе6 и да редува6, но количеството на 1 пак. е достатъчно за 6 големички пар4ета);
 - цедено кисело мляко ( на ф-ма "Здравец") - 1 кофичка;
 - течен шоколад - 1- 2 суп. лъжици;
 - ванилия;
 - пудра захар или мед на вкус;
 - шок. пръчици, настъргани орехи и др. "украсители".
2. Приготвяне:
Подреждаш 1 ред бисквити (напр.6 бр.) -шахматно: редуваш бяла, кафява и ги поливаш с лъжица със захарен сироп да омекнат (захар+вода), ама по малко поръсвай, че бързо омекват, а няма нужда да се разкашкват;
Разделяш киселото мляко на 3 порции, в едната слагаш лъжица - 2 течен шоколад, а в др. количество мед  (захар)+ванилия, може и орехчета;
Мажеш в/у бисквитения ред като редува6 - шоколадово и ванилово мляко, докато свършат или бисквитите, или млякото.
Отгоре ръсиш, каквото имаш - шок. пръчици, орехи, кокосови стърготини.
Слагаш в хладилника и след 1 ч., сервираш! На следващия ден, ако е останала от тортата  Grinning , е още по-вкусна и сочна!
Много приятна и леко киселка на вкус, за тънка талия  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт