Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 фев. 2006, 16:16 ч.

Какво да сготвя със свински бут в йенска тенджера ?

  • 14 109
  • 6
  •   1
Отговори
  • Душата ми е там, сърцето ми тук!
  • Мнения: 1 190
Имам идея да го направя на хапки, но искам да има и още нещо, но се чудя какво!? Въобще дайте някакви идеи Thinking

# 1
  • BG
  • Мнения: 4 546
морковчета, гъби, кисели краставички, сметана, малко винце. за гарнитура - картофи соте.
а може и картофите да сложиш вътре, ако има място, също става хубаво!

# 2
bix dopalnila za svinski but v ienska tendjera:az nariazvam mesoto na xapki sled koeto go zalivam s edna kofi4ka smetana250gr.topeno sirene,gabi,porasvam s vegeta i malko soev sos, nakraq porasvam s ka6kaval i ostavqm da se zape4e.E malko kalori4no no zatova pak e vkusno Wink

# 3
  • Мнения: 702
Имам си една любима рецепта още от ученическите години за свинко на хапки в йената Laughing.Дъщеря ми голямата много го обича а също и мама и тати Heart Eyes

Свински хапки в йенаглас с лимон
Продукти
свинско
1лимон
сол
масло

Нарязваш свинското на малки хапки.
1 цял лимон изстискваш сока.Кората се реже на парченца средно големи като преди това гледаш да махнеш по дебелите части от бялата вътрешна страна .
В йената слагаш свинските хапки и поливаш със сока от 1 лимон омесваш добре със ръце за да поемат навсякъде парченцата.Слагаш сол и олио или масло по желание и пак омесваш със ръце посипваш със корите от лимона.Слагаш вода точно колкото да покрие съвсем малко от горе месото и покриваш или със капака на йената или със фолио.Като са готови се зачервяват.
Приятен апетит от лимона става много вкусно и крехко.А парченцата лимонови кори направо се топят в устата Heart Eyes

# 4
  • София
  • Мнения: 3 537
Бих го направила аз със картофи и гъби. Wink

# 5
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
СВИНСКО МЕСО С ТОПЕНО СИРЕНЕ И ГЪБИ
Свинското се нарязва на малки пържолки, които се начукват и се овалват в подправки по желание . Всяка пържолка се запържва до зачервяване в мазнина, като предварително се овалва в брашно . Нареждат се изпържените пържолки в йената, отгоре се посипват гъбките - нарязани на ситно и най - отгоре им се поставя по 1-2 колелца от топено сирене . Сипва се малко доматен сок/или доматено пюре, размито със вода /колкото да покрие малко пържолките и се мушка във фурната за около 40 - 50 мин. на 200-230* С.

# 6
  • София
  • Мнения: 881
Аз правя така:
Първо приготвям марината от горчица, хрян, соев сос, кимион, черен пипер, лимонов сок, джинджифил ...... и каквото друго ти хареса. Намазвам бута, както е цяло парчето, хубаво от всички страни. На дъното слагам нарязан на кръгчета лук, моркови, гъби и други зеленчуци по вкус или каквото има в момента. Само гъби и картофи не слагам заедно.След това сипвам вино и вода, или само вода и слагам месото. Затварям с капака и пека продължително. Laughing

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт