Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 177
Прочетох, че лебедите във Видинско са умрели от смъртоносния вирус Н2N1. Какво да правя? Дали да спра тотално пилешкото? А и жълтъка... Ужасно съм притеснена!  Sad
Вие ще предприемете ли нещо превантивно?

# 1
  • Мнения: 6 155
Спрях да давам пиле и яйца още преди седмица.  Confused
Много гадна история с тоя птичи грип Close

# 2
  • Мнения: 36 020
Аз яйце така или иначе не давам, но пиле си яде.

# 3
  • Мнения: 1 859
 " Re: Какво правите с пилешкото при този грип?"
Ами ние го ядем, а вие?

# 4
  • Мнения: 2 611
кво да го правим - ядем го Mr. Green
нищо няма да предприема
преди време имаше и "луда крава" шумя се , говори се и какво стана.............

# 5
  • Мнения: 1 639
Ядем го - вкусно и евтино!  Mr. Green

# 6
  • Мнения: 2 047
  Какво го правя - готвя го и го ядем  Wink

# 7
  • Мнения: 2 834
Пилешко може и да продължим да си хапваме,но без дреболии и яйца.Охх...не знам.Започва да ме хваща шубето.

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 6 256
Ние го ядем,Виктория също.Яйца по принцип не й давам-не виждам смисъл в тях newsm78

# 9
  • София
  • Мнения: 32 093
Всичко дет фърчи се яде Simple Smile
Казва се, че при топлинна обработка няма страшно от заразяване, а не вярвам някой да яде сурово пилешко.
Единствено не бих позволила на Дияна да се намъкне при кокошките на село... но пък ние така или иначе твърде рядко ходим там.

# 10
  • Мнения: 8 505
Каквото правех с него и преди грипа.

# 11
  • Мнения: 4 129
И аз си хапвам, не се замислям.

# 12
  • Smolyan
  • Мнения: 1 379
Ядем го, готвя и за малкия месни пюрета. Давам и жълтък. Процедурата е - мия си ръцете със сапун, взимама яйцето, четкам го с веро, слагам да ври, после пак си мия ръцете със сапун и готово  Simple Smile. При топлинна обработка няма страшно, по - опасно е, че се предава от човек на човек  Confused

# 13
  • Резерват "Северозапад"
  • Мнения: 2 230
Ядем го - вкусно и евтино!  Mr. Green
И ние си го ядем Wink....пък даже сме от Видин!!!

# 14
  • Paradise
  • Мнения: 3 094
Ядем го пилешкото, пуешкото, яйцата...
На мен лично ми писна с тази истерия и психоза; като се замислим, в колко ястия има яйца, ми то тр. да легнем да мрем....

# 15
  • Мнения: 3 447
Давам и пилешко, и яйца. Поддържам добра хигиена при готвенето и варя продължително време. Аман от медийни паники - то не беше Антракс, то не беше Торс, то не беше птичи грип... ooooh!

# 16
  • Мнения: 221
Определено си го хапваме,дори и от грила,та нали минава топлинна обработка.Вирусът при 60градуса не вирее,така че не виждам опасност,а и вирусът се подвизава в чревния тракт!А супичките си ги застройвам с яйце,но си чакам да поври все пак Wink

# 17
  • Мнения: 1 229
Засега все още хапваме,ама взех да се замислям. Thinking

# 18
  • No Line On The Horizon
  • Мнения: 2 193
Ядем го.

# 19
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 046
Тъй де.

# 20
  • Мнения: 81
и ние си го хапваме,но това е ужасно ядеш и се чудиш  ЗАРАЗЕНО ли е Sick Sick Sick

# 21
  • София
  • Мнения: 2 227
това е ужасно ядеш и се чудиш  ЗАРАЗЕНО ли е Sick Sick Sick

Ох не знам, ама мен си ме е страх  Embarassed

# 22
  • Мнения: 77
И ние си го хапваме.Месото след като мине топлинна обработка,вирусът не вирее.Докато е сурово работя с ръкавици.

# 23
  • Мнения: 229
ами готвим си го с картофки и ориз Joy много е вкусно не знам дали е от грипа.

# 24
  • Бургас
  • Мнения: 9 569
Засега си го папкаме в къщи,но бебка е още малка за пиле и яйца.

# 25
# 26
  • Мнения: 1 427
И ние сме от ядящите го Simple Smile

# 27
  • Варна
  • Мнения: 4 969
Каквото правех с него и преди грипа.
Peace

# 28
  • Мнения: 992
и ние си го хапваме вкусно си ни е аман верно от психоzи zа бебинка е о6те рано

# 29
  • Мнения: 3 423
ние не го ядем-страх ме е #Crazy

# 30
  • Мнения: 3 550
Не правя нещо по-специално. Готвя го както и преди. Всяко чудо за 3 дни, не се шашкай толкова. Като с лудата крава, същата история е и тази.

# 31
  • Мнения: 2 556
Ние го ядем - добре сготвено, разбира се. Детето яде и яйца, твърдо сварени.

Нямам страх, сигурна съм, че грипа не се хваща  от термично обработени продукти.

# 32
  • Мнения: 144
Ами ние само такова ядем. Малката е все още на пюрета и още няколко месеца поне няма да я мисля нея. Добре пека или варя месото, задушавам и т.н. и... това е. Иначе трябва да станем вегетарианци #Crazy

# 33
  • Мнения: 1 859
по - опасно е, че се предава от човек на човек Confused
А стига бе верно ли? Не съм чула да е започнал да се предава от човек на човек.

# 34
  • Кори Селести
  • Мнения: 5 541
Тък като нямаме навика да ядем пилешкото сурово - не ни притеснява грипът.
Ядем ги и пиуетата и зародишите им.

# 35
  • Мнения: 603
Ядем и пилишкои яйца. Разликите са, че правя само варени застойки на супите и много внимавам със суровите продукти - голямо миене на ръцете пада Mr. Green
Аз съм 99% сугурна, че тия дето си ги купуваме от магазина не са заразени. Те живеят в изолирана среда. Пък и, ако имаше нещо сигурно веднага някой ще го раздуе.
Обаче вчера ходихме на разходка до морето и се притесних да не прихванем нещо от лебедите.  Rolling Eyes
Свикнали сме всяка зима в по-топлите дни да ходим до морето и да им се радваме. А сега трябва да се пазим от тях, че и децата не могат спокойно да си поиграят в пясъка. Много неприятно.
Чудя се, дали ще е безопасно да ходим на плаж през лятото Rolling Eyes

# 36
  • На погрешната планета
  • Мнения: 2 737
" Re: Какво правите с пилешкото при този грип?"
Ами ние го ядем, а вие?
                               smile3508 smile3508 smile3508

# 37
  • Мнения: 437
За сега не го ядем, но яйца - да, защото са домашни.

# 38
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 157
Мен нещо ме е страх да ядем пилешко и яйца, въпреки, че НИКОГА не сме го яли сурово, а първо обработено при висока температура, пак си ме е страх. Вече не купувам, за съжаление, че пилешкото ми е любимото месо, плюс рибата.

# 39
  • Мнения: 1 934
Не купувам пилешко повече от месец а и нямам намерение скоро да купувам каквитои да е пилешки изделия.

# 40
# 41
  • Мнения: 252
пилешкият грип се предава ако имаш контакт с болна птица или нейните изпражнения. след термична обработка (т.е. се вари или пече на повече от 70 градуса и по продължително естествено) вируса умира затова не се притеснявам варя месото по дълго и смутам че няма защо да се притеснявам

# 42
  • Мнения: 6 164
Ядем си го и дори не се сещам за птичия грип... Rolling Eyes

Чакам да падне на 1 лв. килото и да видиш после какво ще става smile3508 newsm62

Малко се стреснах, че се е оказал опасния за хората щам, но щом смених канала забравих... Rolling Eyes

# 43
  • Мнения: 2 611
Яйца по принцип не й давам-не виждам смисъл в тях newsm78

според някакви/ не български  Mr. Green/ изследвания от жълтъка се поумнява - ако бременна го консумира , а по-късно и бебето

# 44
  • Толбухин
  • Мнения: 2 497
Опасно е при хората който гледат пилета и други харкати,аз не гледам я консумирам Whistling Whistling Whistling

# 45
  • Мнения: 4 363
Ами консумираме си ,не се притеснявам   Rolling Eyes

# 46
  • Мнения: 4 395
Спазвам строга хигиена при приготвянето му. За обработване на сурови меса(особено птици) ,винаги сьм ползвала отделен нож и отделна дьска за рязане,а после ги мия с четка,не с гьба.Така ме научиха навремето братята-германци! Wink

# 47
  • София
  • Мнения: 41 108
ние не ядем нито пилешко нито яйца - аз съм бъзлата Wink

# 48
  • Мнения: 5 103
Аз неям , а пък камоли на дете да давам.
Страх си ме е:)

# 49
  • Paradise
  • Мнения: 3 094
и ние си го хапваме,но това е ужасно ядеш и се чудиш  ЗАРАЗЕНО ли е Sick Sick Sick
след като се чудиш, спри го.

# 50
  • Мнения: 2 910
Ние спряхме да консумираме пилешко месо и яйца. Страх си ме е и това е и, колкото и да ми обясняват, че няма опасност след термична обработка пак немога да се престраша да ям, още повече, след като откриха във Видин мъртвият лебед.

# 51
  • Мнения: 4 912

И месо и яйца ядем.

# 52
  • на Север
  • Мнения: 503
възползвам се от това, че му падна цената и сега редовно си купувам пиленце на грил

# 53
  • Мнения: 1 031
Ядем си и пиленца и яйчица Simple Smile

# 54
  • Мнения: 2 271
Бая се чудех,но като си направихме онзи ден едно голямо пиленце с картофки на фурна...не се чуя повече! Laughing

# 55
Не ям от самото начало и сега продължавам така.Ако от мен зависи да предпазя дето си ще го направя.И без това пилешкото не е кой знае колко хранително.Няма да загубя много.А ориза и картофите - и постни мога да ги зготвя вкусно  Laughing

# 56
Пилето е доста по-хранително от картофите. Ние си хапваме пиле и яйца, разбира се сготвено. Сурово месо не ядем и никога не сме яли. Няма човек по света разболял се от ядене на пил. месо било то заразено.

# 57
  • Мнения: 3 359
Какво ли?-Ядем го! Laughing

# 58
  • Мнения: 2 251
ЯДЕМ ГО  thumbsup

# 59
  • Мнения: 7 282
първо го готвя, после го ядем Mr. Green

# 60
  • Мнения: 811
Ядем и пилешко месо, и пилешки дреболии, и яйца - измивам добре самите продукти, както и ръцете си и просто всяко едно от тези неща го сварявам/изпичам/задушавам... добре и толкова.
Не мисля, че така има риск

# 61
  • Мнения: 1 490
Ние също си го ядем.Плюс това продаваните пилета се отглеждат в птицеферми във затворени помещения.Така че те нямат изобщо допир до хвърчащите птици и на практика няма от къде да се заразят.

# 62
  • Мнения: 1 202
Aми хапваме си го сладко! feeding

# 63
  • Мнения: 2 242
Тц, прехвърлихме се на свинско  Twisted Evil Mr. Green

# 64
  • Мнения: 4 406
ще хапваме и даже повече сега като му падне цената

# 65
  • Мнения: 574
Да ви кажа ,то миналата година смъртността при дивите птици пак си беше толкова. Ама друго си е да се създаде малко паника-добре е за бизнеса. Хвърчат ваксини, л-ва, нови и нови. Че има грип -да ,но не е от сега. Тъпите англичани и германци какво се правят ,че нямат грип.От къде тогава си мислите ,че са дошли тези птици. През нас минават пътищата на прелета гавно от Европа , а те нямали още грип. Тинтири -минтири. Искат хубавичко да здробят бедният българин ,че сладко да си го хруснат.
Грип -има, но паниката е в повече. Преработвайте добре храната и не разчитайте, че щом е от друга страна е чисто месото.

# 66
  • Мнения: 645
Какво правите с пилешкото при този грип?
Каквото правихме с телешкото с "луда крава" преди 3-4 г.

# 67
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
Какво правите с пилешкото при този грип?
Каквото правихме с телешкото с "луда крава" преди 3-4 г.


М-дааааааа, хапвам си ги с голям апетит- и пилетата, и телетата  eat

# 68
  • Мнения: 8 769
Обаче вчера ходихме на разходка до морето и се притесних да не прихванем нещо от лебедите.  Rolling Eyes
Свикнали сме всяка зима в по-топлите дни да ходим до морето и да им се радваме. А сега трябва да се пазим от тях, че и децата не могат спокойно да си поиграят в пясъка. Много неприятно.
Чудя се, дали ще е безопасно да ходим на плаж през лятото Rolling Eyes
В същност и аз се притеснявам повече от това. Ние също ходихме на разходка до морето в събота, и хвърляхме камъчета в морето...Е, вярно, нямаше лебеди точно там, нито перушина и акита, ама ... с тия лебеди ни панираха вече. Дано да сме се опазили. И също се замислям за ходенето на плаж...но пък лятото лебедите не са край морето, дано да не успеят да заразят гларусите....
 Иначе пилешкото си го ядем. Вчера бях на една лекция за имунитета. Лекарката каза, че всичко е прекалено раздухване от медиите, и от това най-вече пострадал бизнеса на животновъдите. Само дето аз не виждам особено да е паднала цената на пилешкото - филето е 7 лв./кг.  Rolling Eyes
А насажданата параноя е подобна на ТОРС-а отпреди няколко години....

# 69
  • Мнения: 3 537
Яде пилешко месо,от кухнята им готвят,да го спра от кухня ли заради това?!Даже събота и неделя му готвя понякога с пилешко.Съмнявам се в кухнята да не се проверява предварително месото NaughtyА и напоследър гледам че дават един път седмично,повече са го заменили с пуешко месо.Иначе избягвам да у давам яйца.

# 70
  • в стаята
  • Мнения: 466
Пак  го ядем, само че сега е по-евтино!

# 71
  • Мнения: 4 660
                      За сведение на четящите по темата:Единственият случай в Америка на птичи грип е в една военно морска база.Разболял се е ГОТВАЧА.Всички консумирали пилешко не са пострадали.Така,че момичета "парен каша духа" пазете се когато приготвяте пилешкото докато е сурово пък дали е пресилена паниката  е въпрос на лично мнение.По-добре мерки без нужда отколкото закъснели.

# 72
Пак го ядем, само че сега е по-евтино!
Точно казано.А и незнам,на този етап каква е тая истерия?Нали не го ядете сурово?

# 73
  • Мнения: 208
Хапваме си пиленце, но май наблягаме повече на свинското и телешкото.

# 74
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Ядем си го,на малката не съм давала все още.

# 75
  • някъде
  • Мнения: 4 585
Засега го избягвам, но с яйцата незнам какво да правя- защото са полезни. ще видим по-натам.

# 76
  • Мнения: 13 834
 Ще подлагам всичко на сериозна термична обработка преди консумация, както до сега.Тогава няма проблеми.А и обичаме само твърдо сварени яйца.

# 77
  • Мнения: 742
     Ами какво да правим -ядем пилешко ! Нали все пак го оработваме термично на минимум 100 градуса ( че и много отгоре).Не виждам смисъл да го спирам.А и тогава какво да яде-свинско ли?

# 78
  • Кори Селести
  • Мнения: 5 541
А и тогава какво да яде-свинско ли?

Въпрос на време е появата на...свинска шарка примерно.... Mr. Green

# 79
  • София
  • Мнения: 2 705
Точно преди 2 дни започнах с месото- и то с пиле- не ме притеснява- просто наизустих всичко което видях за предпазване/варих му месцето докато стана почти на каша Laughing/- и ние си го ядем- то дзвер от грип плаши ли се newsm78 Mr. Green

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт