Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 158
Здравейте, от известно време чета форума понеже напоследък много искаме бебе. Страхотни сте  Hug Тъкмо се настроихме с половинката, че няма повече да отлагаме, но...  Cry след 4 годишно чакане за федералната част ни изпратиха медицински формуляри. Живот и здраве излиза, че след 7-8 месеца има реална възможност за заминем за Канада. И май ще отложим пак въпроса с бебенцето ooooh! Това изглежда най-разумно като си помисля колко е трудно дори и без дете в началото. Сега съм се паникьосала, не знам искам ли да заминавам, не искам ли, плаша се че ще се иска дълъг период за адапатация, а времето си тече, всички около мен някак се натъжиха и не знам какво да правя. Но ми се струва глупаво поне да не отидем да видим за какво става въпрос. Насочили сме се към Торонто, но напоследък чета доста хубави неща за Misssauga. Моля ви помогнете ми да получа някаква представа за нещата там, знам, че всичко е индивидуално и е нужен и малко късмет, за да тръгнат нещата. Чудя се след колко време бих се почуствала готова да имам дете там. Аз съм много добре с английския, но съпругът ми има основни познания (разбира се дотогава ще напредне малко, и той се стресна, че времето за голямата промяна дойде). Чудя се и как би се справила двойка като нас - в началото бихме работили всяка достойна, макар и тежка работа, докато опознаем средата, но цените на наемите и детските градини наистина са доста стряскащи. На моменти си мисля дали само да не кацнем, да вземем статут и да се върнем в България да работим по върпоса с бебенцето, а като поотрасне да заминем отново и да го оставим на бабите докато се устроим в Канада и го спонсорираме да си го вземем. Моля ви пишете ми вие как чувствата нещата, прочетох тонове информация, но наистина ми се иска да чуя мнението на български мами, които живеят там, как се справят и колко време им трябваше да се почувстват в свои води ! БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ  Blush

# 1
Здравей, много се радвам, че открих момиче, на което му предстои същата стъпка в живота.Ние сме по същата процедура, пак чакахме 4 години, че и повече и живот и здраве лятото ще заминем.Ориентирали сме се за същото място + околности:Мисисага, Етобико.Наистина е сложно да се вземе такова решение за дете при тези обстоятелства, но според мен времето си лети ден след ден, дали тук в БГ или там като пристигнете според мен е все едно, а това е едно приятно занимание, повярвай ми !Ние имаме две деца и пак предприемаме тива пътешевствие.Аз съм от Варна, а ти от къде си?

# 2
 • Мнения: 163
Здравейте, момичета!
Ще се радвам да се запознаеме с вас ако дойдете в Mississauga. Аз забременях още като пратихме документите за Канада, но стана за около 2 години да заминеме и ние лятото. Заминахме няколко дена след първия и рожден ден. Бях толкова притеснена около полета заради детето и това че пренесохме не малко дискове,лична колекция, но нямаше защо.
Детето все някога ще дойде, лошото е че ако чака човек за най-подходящия момент, според мен няма такъв.
На този link има интересна информация за Mississauga: http://peelregion.ca .
А ако искате нещо да конкретно да ме попитате можете да ми пратите и лично съобщение. И на мен бг мамите много са ми помагали до сега.

# 3
 • Мнения: 7 430
Мога да ти кажа, че дори и бременна да тръгнеш от Бг и стъпиш на Канадска земя - ще се оправите.
Ние преди 3г пътувахме с едно семейство, на което жената бе в 8 месец - родиха си живо и здраво момиченце и много бързо се оправиха в обстановката. Ако се насочите към Mississauga, SweetyP ще ти помогне и всичко ще е наред.
Аз мисля да не отлагате - не инаги бременността идва с нашите мераци - за това, по моя преценка - дерзайте Wink
Ето аз чакам вторият си пират и тогава мислим да се ходим за Бг.....Трудности винаги ще има, но по-важното е да ги преодоляваме Hug

Късмет Wink

# 4
 • Мнения: 369
Ами и аз  да се разпиша. Първо най-добре бебчето наистина да го оставите за тук. Медицинската помощ за родилки е много добра. Аз лично съм много доволна. Направо място за сравнение с Бг няма. Naughty Още повече, че е абсолютно  безплатна. Детето става веднага канадски гражданин (вие след като престоите нужното време). Според мен това е един шанс за малкото човече, който се получава заедно с раждането. Ще се отклоня от темата, но тук срещнах една жена някъде около 40-45 години. Родителите й аржентинци я раждат тук, след което заминават за Аржентина. Тя цял живот е била там, докато сега вдовица, с две големи деца- тийнейджъри, без дом (загубен от галопиращата инфлация преди няколко години) и без перспектива за бъдещето, решава и идва отново тук да живее като канадски гражданин. Трудно й е, защото не знае езикът, но иска да даде бъдеще на децата си. Бях чела и за друг случай още в Бг, детето е канадче, но родителите са изгонени от страната, защото били нелегални. След години обаче на детето откриват тежко заболяване. В отчаяните си опити за спасение, родителите пишат и до здравните институции тук, след което "голямата и тежка машина" се задейства и детето е викнато и получава нужната помощ като канадски гражданин.
  Забелязала съм, че най хубавите месеци за пристигане са май и септември. Времето е много приятно, а  и има повече обяви за работа, но все пак си е и до късмет. След като си добре с езикът, периодът на адаптация ще е кратък. Имаш право на майчинство след изработени 600 часа. Максимумът е 413 долара на седмица и  зависи правопропорционално от заплатата. Детските са отделно перо и зависят от доходът, както и има данъчни облекчения за по- ниски доходи. В Торонто жилищата са по-стари, по-неугледни и по-скъпи, отколкото в Мисисага. Оставам на Снежи и Гери да изтъкнат другите предимства на Мисисага.  LaughingПредимството на Торонто е, че има метро, няма нужда от кола, поне в началото (застраховките са много скъпи, особенно за новодошли), а и ако работите в Торонто отделно се пести и време.
  Имате право на безплатно здравеопазване 3 месеца след пристигането. Това не важи за бременни, те веднага могат да се регистрират за проследяване на бремеността. За този период могат да се направят застраховки от Бг, но трябва да се провери дали са надеждни в случай на нужда. Иначе едно семейство плати тук 300 долара за преглед на 2 годишната им дъщеря.
Това е засега от мен. Ако имате други въпроси-питайте.  Hug

# 5
 • Мнения: 636
Не мога да не се вклю4а по въпроса - да нахваля Мисисага.

Прекрасно място за отглеждане на деца! 4ак се 4удя от къде да запо4на - сравнително нов град, инфраструктурата е предвидена с множество паркове, широки улици, паркинзи, магазини на всяко кръстовище. Центровете за забавление на деца ще оставя някоя мама да опише. Апартаментите под наем са с мн.добър стандарт (макар и да ви зву4ат скъпи от Бг). Напоследък взеха много индийци да се населяват, но няма нищо идеално  Tired

Колата е задължителен елемент, оба4е. За разлика от даунтаун, където може да се придвижвате и само с метрото (както каза Писанка).

Напълно ви разбирам притесненията относно издръжката ви в на4алото. Работа има за целия китайски народ. Ако сте работливи и не се плашите от труд - в рамките на 1-2 седмици ще намерите работа. Постепенно ще се намира по-добра и по-просперираща работа. Мое ли4но мнение - ако се "оправяте" в Бг - тук направо ще цъфтите! На нас ли4но поддържането на житейски стандарт ни костваше пове4е усилия в Бг, отколкото тук. Да не споменавам, 4е в Бг сме раз4итали на помощ (за жилище напр.)и контакти (за работа) на родители, а тук се справяме съвсем сами и сме много доволни от този факт.

Аз също препоръ4вам детенце да си родите и гледате тук. Не е толкова страшно. Напротив, гледането на деца е много по-улеснено от в Бг.
На една заплата се живее. Пример за това са доста мами от форума, които ли4но познавам и смея да твърдя, 4е се справят много добре финансово. Идеята за взимане на статут и прибиране в Бг - не зная какво то4но имаш предвид. С Ландед можете да стоите само няколко месеца в годината в Бг. Освен това колкото по-рано дойдете и запо4нете да градите живота си тук, толкова по-добре за вас.

По темата има много да се обсъжда. А и вие със сигурност имате много питанки. Ще се радвам да помогна с каквото мога. Може и на ли4ни.

# 6
 • Мнения: 1 158
Здравейте мили момичета !!! Не можете да си представите колко съм ви признателна, че ми отговорихте  Laughing От както перспективите ми за живот в Канада станаха реални, съм обзета съм от противоречиви чувства, въобще не мога да се разбера какво искам, на моменти изпадам в паника а друг път съм обзета от нетърпение и ентусиазъм. За съжеление през повечето време се чувствам доста уплашена, сякаш ще загубя самата себе си ако отида в друга държава. Но ако човек мечтае да постигне неща, които досега не е успял, трябва да има смелостта да направи неща, които досега никога не е правил !!! Благодаря на всички за готовността да отговорите на въпросите ми, сега имах нужда само някой да ми вдъхне кураж (за което благодаря   bouquet), а когато изникнат конкретни въпроси се радвам, че има към кого да се обърна. А аз иначе съм от Пловдив    Hug

# 7
 • Canada
 • Мнения: 1 773
Хайде и аз да се включа, макар, че настоящите и бъдещи мами преди мен са казали по-важното. Мога да допълня само, че предимството на Етобико пред Мисисага е метрото, но пък Мисисага е по-нов и според мен по-хубав град.
hesitant, изобщо не си помисляй живот и здраве да си оставиш детето на близките - ще се стопиш от притеснение и мъка, а се предполага, че ще го правиш за да можеш да работиш. За мен детенце трябва да си е с мама и тати, особено когато има най-голяма нужда от тях. Противно на мнението, че българите в чужбина не се поддържат, аз лично намерих много нови приятели тук, а двете места на които до сега е работил мъжът ми, са му давали информация пак българи.

# 8
 • Торонто/Сливен
 • Мнения: 1 814
И аз да се намеся в тази типично канадска темичка. Grinning

Също съм на мнение, че не е лошо да изчакате с бебеправенето. Много по-лесно и по-бързо ще се устроите тук. Няма за какво да се притесняваш, щом няколко години вече се занимавате с процедурата за емиграция, значи сте приели идеята. Определено тук ще ви е по-спокойно от БГ, мамите в Торонто и Мисисага сме много, така че ще има към кого да се обърнеш в случай на нужда. Grinning Казвам го от личен опит, много ценни съвети получих от Гери, Суити и Снежи още докато бяхме в БГ, а след това и тук. Heart Eyes

Така че, споко, място за паника няма. Laughing Лятото, живот и здраве, ще ви чакаме да попълните БГ редиците в Торонто. Grinning# 9
 • Plovdiv->Toronto
 • Мнения: 1 361
Ей, това преброяване за Мисисага ли е, хелооо, ето ме и мен, здрасти Снежи Grinning! Нали ходя на работа по цял ден и всичко пропускам, не ви и знам повечето. Трябва пак да си спретнем една срещичка, в някой топъл съботен-неделен ден, на Порт Кредит на кафенцата ... Тъкмо ставаме на 2 години след 2 дена, големи сме вече, ходим по кафета и пием "шок"  Laughing. Къде се загуби зоо?
Според мен недейте да чакате с бебеправенето, това е божа работа, не казвате на колко сте години но не пропускайте ценни месеци. И бременни и с малко бебе да дойдете пак ще сте по-добре тук, вече са ви казали момичетата. От мен обещавам съдействие да ви намеря лекар следящ бременноста, да имате 3 ултразвука и всички кръвни тестове, и педиатър след раждането. Успех във начинанията  Peace

# 10
 • Мнения: 182
Ето ме и мен Grinning Бойната група от Mississauga е " в стройни чети и дружини" Laughing
Да си кажа и аз мойта история, то на някои вече сигурно им е писнало от нея Wink Та така... ние дойдохме тук, когато бях бременна в 3 месец. Нареждат се нещата. Трудно е в началото независимо дали имаш деца или не. Човек трудно решава, че е подходящо време да има деца, но това вече са ти го писали. То си е Божа работа. Не знам до къде сте стигнали с процедурата, правила ли си рентгенова снимка или не. След това не е ясно колко време ще ви се забавят визите, а самолетните компании май имаха изисквания за бременните в кой месец са. Нископлатена работа съпругът ти би могъл да си намери, дори и английския да не му е много добър, а дори и с такава заплата бихте могли да се издържате. Няма да е лесно, но живот и здраве настъпват и по-добри времена. Всеизвестна истина е, че ако си решил да емигрираш, колкото си по-млад толкова по-добре. Аз също не съм фен на идеята да си оставя детето в България, а аз да работя тук. Тук има доста удобства, свързани с отглеждането на децата. Детските градини наистина са скъпи, но има и държавни помощи специално за семейства с ниски доходи. Стискам палци всичко да ви се нареди по най-добрия начин!
Off: Eli_c, винаги съм готова за кафе на Порт Кредит Grinning

# 11
Още си втасвам в Бг-то и имам много малоумно питане, кога решихте  в кой град ще се установите и имахте ли някакви познати при които да отседнете на първо време?  Embarassed

# 12
 • Мнения: 1 158
Имам познато семейство в Торонто, които са стари имигранти, но не са българи. Живот и здраве надявам се да ме посрещнат и помогнат в началото, именно за това избрах града. Но ми се иска да си имам и своя българска среда в Канада, защото знам че много неща от нашата душевност и бит чужденци просто не биха разбрали. Успех и на теб ако размишляваш по въпроса за емиграция и дано всички където и да сме, сме здрави и щастливи!

# 13
Ние нямаме никакви познати, нито приятели в Торонто.Нямам представа как ще се справим, мисля че има още време, за да измислим вариант къде да пребиваваме първоначално.Аз имам брат, който живее в Канада, но на друго място , а то е доста далеко, тъй че не можем да разчитаме на него. Но аз съм оптимист и си мисля, че нещата ще се подредят някякси.Мен това не ме  плаши, по-скоро имам опасения, че не съм достатъчно подготвена с езика.Но се успокоявам, защото скоро прочетох такава тема тук, че имало към училищата курсове+ занимания за детето , което е поне малко обнадеждаващо!

# 14
 • Canada
 • Мнения: 277
Hesitant ние също бяхме много замислени кога да правим бебето преди да тръгнем или като дойдем тук, оставихме го за тук и това според мен беше по-разумното.
Запо4нахме работа и двамата, след като направих 600 часа за май4инство , даже  и малко преди това решихме ,4е ве4е не ни се 4ака и запо4нахме бебеправенето.Още в 4-ти месец влязох под крилото на правителството в прогарама "За сигурност по време на бременност", защото работех в детска градина, която е рискова професия за бременни. Полу4авах 90% от заплатата си до раждането на Бебка, след което излязох в платен отпуск по май4инство за 1 година(от тази година поне при нас в провинция Квебек отпуск-а по май4инство е година и половина). Така изкарах много спокойно бременноста си, а и не се наложи да оставаме на една заплата, което според мен е изнервящо и внася напрежение....
За раждането в Канада много се е писало и преди и затова само ще кажа, 4е не трябва да имаш никакви опасения. За мен остана мнгого приятен спомен...
А за оставане на бебето в БГ....и при положение,че много искате да имате бебе?!?!?! А и плюс това като родиш (живот и здраве) и като си гушнеш бебето....повярвай ми това ще е последната ти мисъл.....
Пожелавам Ви от сърце успех !

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт