Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Варна
 • Мнения: 3 851
Майчета, дайте съвети отново. Уж съм кърмачка със стаж, а отново го закъсах.
Имам голямо желание да кърмя Иво поне до година и половина, но той нещо не е съгласен. В момента е на 9 месеца и не иска да суче и това си е.
Търси ме само като залъгалка за приспиване.
Кърмим се основно вечер и към 3 следобед, защото не иска да заспи без цица в уста. Иначе през деня се върти и дърпа и не иска да суче.
Почти не яде твърда храна. Сутрин 1/3 бурканче плодово пюре с една бисквита Закуска, на обед 1/2 бурканче зеленчуково или месно пюре и вечер когато ние ядем пак парче бисквита, което не толкова за наядане, а за да има мир, защото иначе плаче и иска да яде каквото ядем ние.
Като ни види да седнем на масата и надава рев да си иска от нашето ядене. Въпреки че му предлагам гърдата по няколко пъти дневно просто ме захапва един два пъти и се дръпва и хуква по леглото да играе.
Мога ли да направя нещо за да преустановя отбиването или трябва да се предам и да спирам с кърменето. Кърмата ми намаля драстично. Не съм се цедила досега и не мога да извадя повече от 20-40 мл и то след 6 часа почивка. А така ми се искаше кърменето да продължи поне до годинката Cry Cry Cry
Ако ми предложите идеи как да се справя със ситуацията ще съм ви страшно благодарна.newsm51

# 1
 • Мнения: 6 144
А през нощта суче ли?
Това, което описваш, цялото количество храна ли е, което приема за денонощието - имам предвид "Сутрин 1/3 бурканче плодово пюре с една бисквита Закуска, на обед 1/2 бурканче зеленчуково или месно пюре и вечер когато ние ядем пак парче бисквита"? Освен това яде ли солетки, чипсове някакви, на кака си от яденето?

# 2
 • Варна
 • Мнения: 3 851
А през нощта суче ли?
Това, което описваш, цялото количество храна ли е, което приема за денонощието - имам предвид "Сутрин 1/3 бурканче плодово пюре с една бисквита Закуска, на обед 1/2 бурканче зеленчуково или месно пюре и вечер когато ние ядем пак парче бисквита"? Освен това яде ли солетки, чипсове някакви, на кака си от яденето?
През нощта спи до мен и се събужда един два пъти, но ме захапва само , дръпва няколко минутки и пак заспива. До скоро сучеше поне веднъж стабилно нощем. От една-две седмици обаче сучи последно в 12 часа и след това между 7.30 и 9 сутринта, според това кога се събуди. Някой нощи иска само да се държи за мен без въобще да суче. Ако се дръпна и ревва и така се мъчим уж да спим като скачени съдове.
Не яде друга твърда храна освен тази, която съм написала, но през деня има още едно кърмене, което е по-сокоро за заспиване някъде около 15 часа. Не че не си иска и царевични пръчици и солети, но досега не съм давала.
Направо ми смениха детето. До скоро имаше 6-7 стабилни кърмения на денонощие. Сега са 3, най-много четири.
Много жалко, защото се бях настроила за дълго кърмене. Cry

# 3
 • Мнения: 980
Като ни види да седнем на масата и надава рев да си иска от нашето ядене....
Въпреки че му предлагам гърдата по няколко пъти дневно просто ме захапва един два пъти и се дръпва и хуква по леглото да играе.
Мога ли да направя нещо за да преустановя отбиването или трябва да се предам и да спирам с кърменето.
Мойто виждане е, че Иво се е настроил за педагогическо захранване...да се храни от храната на възрастните и постепенно да увеличава количеството. Според мен, това се дължи на стемежът му да ви  имитира. Аз бих го сложила до нас на масата, с хубава чинийка (не неговата), с намачкана храна (рецепти за подходяща храна има в Библиотеката) Яжте и му давайте от време на време, без да го правите на въпрос дали яде или не. Храната трябва да е полезна и разнообразна. Не бих залъгвала с бисквити и солетки. Смятам, че установения режим на хранене много помага (но не знам и аз как се създава), например закуска - 9 часа, обяд 13ч....кърмене на поискване, но не преди храненето с твърда храна, да има поне час-два, време да огладнее.
За кърменето - според мен -може би суче добре, но много по-бързо от преди. Ако е здрав (сподели трудностите с педиатъра, да изключи заболяване) не може да стои гладен, на това количество, което ти описваш. Когато заспива, давай да суче. Само веднъж през деня ли спи? Щом суче и нощем едва ли ще се отбие. Давай му да си играе с някаква играчка докато суче, да държи любимакукла или даразглежда книжка.  Mr. Green Това, обаче, не ти препоръчвам когато го храниш с твърда храна, порочен объркан кръг... Confused
Гладно дете спи ли цялата нощ  Rolling Eyes А нерно и плачливо ли е? Ако е пъргав и весел, пълен с енергия, мисля, че няма от какво да се притесняваш.  Simple Smile
Ако просто е период, ще отмине, дръж фронта!  Grinning

# 4
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
Деспина Simple Smile
Ако ставаше дума за моето дете, аз съвсем не-педагогически бих й отрязала твърдата храна за ден-два-три. Или най-малкото бих я намалила и задължително бих я давала след кърменето.
Количествата твърда храна, които описваш, не са големи, а как преценяш по памперсите, какво количество кърма суче, въпреки че е по-нарядко?

# 5
 • Варна
 • Мнения: 3 851
Деспина Simple Smile
Ако ставаше дума за моето дете, аз съвсем не-педагогически бих й отрязала твърдата храна за ден-два-три. Или най-малкото бих я намалила и задължително бих я давала след кърменето.
Количествата твърда храна, които описваш, не са големи, а как преценяш по памперсите, какво количество кърма суче, въпреки че е по-нарядко?
Ами аз точно така направих поне днес а и утре докато не съм тръгнала на очни ще е само на кърма. Днес като ме е нямало майка ми му дала само парче хляб, докато обядвали с мъжа ми, защото не се е траело мрънкането. Въпреки това прави почивки от по четири часа и половина. на мен ми се вижда много дълго, а памперсите станаха два дневно, като на голямо дете и не е много пълен.
Иначе е жив, много подвижен и весел. За последния месец беше наддал 300 гр, което според мен не е малко.
Той е захранен късно на 7 м и половина, защото преди това беше болен и на практика е опитвал много малко неща затова не ми се иска да правя педагогическо захранване, въпреки мераците на младежа.

# 6
 • Мнения: 532
Не мога да дам кой знае какъв съвет, но ми се струва, че трябва да намалиш с настояването си да му предлагаш постоянно гърдата. Това може да доведе до обратен ефек. Робин откакто е захранен се държи по същия начин, само като види че се нагласям да го кърмя и надава рев на неодобрение. Това обаче само, ако не е гладен. Аз по навик му предлагам постоянно.
На масата сме същата картинка. Иска да хапва като нас, но засега му даваме само корички хляб, т.к е много малък.
От скоро дори, когато не иска да суче, само ме захапва болезнено и се дърпа.
Така мисля, че не трябва да се насилва. Не може да няма промени в поведението на детето, но това не значи, че ще се откаже от кърменето. Успех!

# 7
 • Мнения: 2 494
Деспина, с теб сме на едно дередже - и ние на 7 м. и половина захранени и Теа яде малко твърда храна и се разсейва докато я кърмя през деня. Единстевното, което аз мога да дам като съвет точно по повод разсейването е - усетя ли я как застава на челна стойка - веднага сменям позата. От 2месечна я кърмя легнала, но през деня сега вече не става - непрекъснато се върти, иска да суче легнала по корем, а пък ц..ите ми не са от ластик - затова като усетя, че се почва - или веднага сменям позата, или сменям гърдата, и така, докато не реша, че е сукала достатъчно.... Ние обаче все още се кърмим и през нощта - 2 пъти, като това са най-големите й порции за денонощието.... Дано е само период и бързо отмине!

# 8
 • Варна
 • Мнения: 3 851
От 2месечна я кърмя легнала, но през деня сега вече не става - непрекъснато се върти, иска да суче легнала по корем, а пък ц..ите ми не са от ластик
Съвсем съшата работа е и при нас, само дето аз от самото начало го кърмя легнала. Всичко го разсейва и е по-интересно от кърменето.
След като го минах само на кърма тази нощ яде още веднъж. Да ама не може само на кърма да е все пак.
Дано да е само период и да мине по-скоро.

# 9
 • Мнения: 664
Здравей,
Ние минахме през такъв период преди около месец, и аз се бях притеснила, даже писах на една от опитните мами на лични, за съвет. Продължи около 2-3 седмици, на приливи и отливи, като в периода, когато беше най-разсеяна, минахме само на кърма за някоко дни. Не се притеснявай, ще отмине, ще дойде пък друг период, търпение трябва, а и предлагай му честичко, за да стимулира лактацията, все отвреме-навреме ще се излъже да хапне малко. Аз герданче не съм ползвала, но пробвах да я заиграя с мен, та да хапне още малко, да речем тя много обича да си играе със сутиена ми...или пък покажа й бибероната, тя се засили към нея и аз, хоп гърдата Wink

# 10
 • Стара Загора
 • Мнения: 671
И ние бяхме така.Като му дам гърдата той се разсейваше с баткото хапеше ме принудих се да кърмя Коко в другата стая.Но изглежда беше просто период защото сега всичко е наред .Когато му дам да суче никога не отказва.Моят съвет също е да спреш твърдата храна за кратко.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт