Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 дек. 2013, 17:28 ч.

БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 920
  • 729
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11 612
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА
ЧАСТ 77


ПРОДАВАМ: Еко елхи от Чернобил - светят без лампички....

Предишната тема


Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

# 1
  • USA
  • Мнения: 1 777
може ли рецептата за макаронената салата с майонеза. Благодаря!   bouquet
Маме благодаря за темата.  bouquet

В къщи също правя макаронена салата ,но и ние много не си падаме по майонезата.
Аз слагам чери доматчета нарязани на половинки,червен лук,маслинки,моцарела,малко червeна чушка ако имам някаква шунка/филе.И си правя дресинг от зехтин,малко овет и риган и с него обърквам салатата.Салата също овкусявам с черен пипер и сол.

# 2
  • Мнения: 5 651
Дидка   bouquet за новата тема.

В майонезените салати слагам една част цедено мляко, така се олекотяват, ако може да се каже. А в руската и 1 кисела  ябълка, която определено я прави по-приятна и лека.

# 3
  • Шоколандия
  • Мнения: 104
Запис и въпрос: За утре се наех да правя питка. Не съм специалист, но ми се иска да "обера овациите" с вкуса и вида й. За оформление избрах това: http://zi4e57.blogspot.com/2012/04/blog-post_18.html чудя се обаче дали тя ще стане вкусна, или е добре да заложа на някоя друга рецепта.

Дано и ЗИЧЕ хвърли един поглед тук в темата, за да каже, дали като прави охлювчетата е на намаслен плот.... Освен 4 с.л. зехтин има ли друга мазнина в рецептата (разтопено масло, например.... ) newsm78

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 11 771
Запис и въпрос: За утре се наех да правя питка. Не съм специалист, но ми се иска да "обера овациите" с вкуса и вида й. ... дали тя ще стане вкусна, или е добре да заложа на някоя друга рецепта.
...
За мен тази е най-вкусната питка. Simple Smile  Видях състава на Зичето и е различна, затова я предлагам.

Благодаря за темата, ЦоцHug

# 5
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 6 781
Запис и въпрос: За утре се наех да правя питка. Не съм специалист, но ми се иска да "обера овациите" с вкуса и вида й. ... дали тя ще стане вкусна, или е добре да заложа на някоя друга рецепта.
...
За мен тази е най-вкусната питка. Simple Smile  Видях състава на Зичето и е различна, затова я предлагам.

Благодаря за темата, ЦоцHug


Тази питка ми харесва, обаче хич ме няма по замесването и предпочитам суха мая, че е по-лесна. Та, някой може ли да каже, вместо 15гр свежа, колко гр. суха да сложа? Предполагам, че ще стане в машина за хляб да се замеси и втаса  newsm78 ?

# 6
  • Мнения: 1 823
За новата тема Hug  bouquet

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 11 771
Гита, по принцип съотношението прясна:суха мая е 3:1.  
Освен това можеш да се водиш от опкаовката на маята, според това за колко брашно я дават. В питката ще ти отиде повече от 500г брашно, та ти трябва суха мая за 500-1000г брашно.
И разбира се може да се омеси и втаса(1то втасване) в машина, после оформяш и т. н.

# 8
  • София
  • Мнения: 8 756
Благодаря за темата.

Купих си пресни розмарин и мащерка. За момента ги държа в отделението за зеленчуци в хладилника. Обаче съм сигурна че няма да ги изразходвам за 2-3 дни. Как да ги съхраня?

# 9
  • градът на мечтите
  • Мнения: 1 279
аз си ги прибирам в шкаф с кутия в кухнята. Не знам правилно ли е.

# 10
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 6 781
Гита, по принцип съотношението прясна:суха мая е 3:1.  
Освен това можеш да се водиш от опкаовката на маята, според това за колко брашно я дават. В питката ще ти отиде повече от 500г брашно, та ти трябва суха мая за 500-1000г брашно.
И разбира се може да се омеси и втаса(1то втасване) в машина, после оформяш и т. н.

Много благодаря, ще тествам утре

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 11 771
Onna-bugeisha, за 2-3 дни нищо им няма, доста повече са ми издържали. По някое време ги махам от плика и ги слагам във вода.  Аз обичам да ми се намира прясна мащерка, пък розмарин (и босилек) си имам в скасия. Не се знае кога ще притрябват.  Grinning

Гита, моля, успех утре!  Simple Smile

# 12
  • Там, където ме обичат
  • Мнения: 3 640
Търся рецепта, но изпитана, за пуйка.
Някой може ли да ме насочи, че за утре искам да изненадам гостите с пуйка.
Винаги ми става суха, та реших сега да се допитам.

# 13
  • София
  • Мнения: 5 413
Момичета, имам печени тиквички. Дайте някакви идеи за салати с тях, че освен тиквички с кисело мляко друго не ми идва на акъла!  
Фокси, Пълнената пуйка на Джемма става страхотна!

Последна редакция: пн, 30 дек 2013, 19:14 от tzvety26

# 14
  • София
  • Мнения: 763
Момичета, имам печени тиквички. Дайте някакви идеи за салати с тях, че освен тиквички с кисело мляко друго не ми идва на акъла! 
Пълнената пуйка на Джемма става страхотна!


Предястие от печени зеленчуци

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт