Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 143
От 1 февруари Шейново минава на самоиздръжка- знаете ли нещо по въпроса?

# 1
 • Мнения: 1 393
Не съм чула такова нещо  newsm78

# 2
 • Мнения: 6 358
Това едва ли означава, че ще спре да получава пари Здравната каса за клинични пътеки. Според мен не трябва да има притеснение.

# 3
 • Мнения: 2 740
Днес бях там и действително видях едни ценоразписи навсякъде разлепени, като пише, че от 1ви февруари се плаща на касата. Не съм се интересувала подробно, защото така и така си плащам всеки път на д-ра, въпреки, че съм здравно осигурена, а и ме следят на друго място, но мисля да раждам в Шейново. Май не стана много ясно?!  Rolling Eyes Мен по-скоро друго ме учудва - питах за проследяване на бременност там - 280 лв е, с включени тестове и видеозони, а на другото място, болница в София пак, ВСИЧКО ми е безплатно, защото както каза д-рката там - "бременните не плащат нищо" Какъв е този двоен стандарт???

# 4
 • Мнения: 150
а на другото място, болница в София пак, ВСИЧКО ми е безплатно, защото както каза д-рката там - "бременните не плащат нищо"

tedi79, а коя е другата болница в София?

# 5
 • Мнения: 2 740
МВР болница

# 6
 • София
 • Мнения: 1 173
В Шейново винаги Женската Консултация е била платена. Просто я увеличават. Беше 220 лв. лятото. Само раждането беше безплатно, сега не знам как е.

# 7
 • Мнения: 577
сега консултацията е 280 и раждането се плаща-за секцио-1200лв,а за нормално не знам

# 8
 • Мнения: 64
Е това пък защо са го направили!!!

# 9
 • Мнения: 138
Значи, независимо от това дали си здравноосигурена, плащаш. Така ли?

# 10
 • Мнения: 2 740
1200 лв секцио в Шейново? По желание или по лекарско предписание?

# 11
 • Paradise
 • Мнения: 3 094
Съмнявам се да направят раждането платено.Къде им е ползата?
Ще намалее разко броят на ражданията, а Шейново е на първо място в това отношение.
Ценоразписът предполагам е за доболничната помощ

# 12
В Шейново просто има платена услуга "Женска Консултация" . Когато се записах Октомври 2005 беше 280лв и включваше всички необходими изследвания и ехографско наблюдение до самото раждане. За раждане мисля, че е безплатно ... Раждах 2004 година и не ми поискаха пари, на снаха ми също, въпреки че роди със секцио (макар че нейното секцио не беше планирано). Мисля, че сега това не се е променило.
Доколкото знам сега в Шейново са си направили официална тарифа на услугите, която се отнася за здравноосигурените. За видовете услуги и цените - най-добре там на място да се пита. Аз чух, че ако искаш лекар по избор да води раждането - 100лв.
Искам да кажа, че ако някоя от вас е здравноосигурена към някое от дружествата за здравноосигуряване (напр. ЗОК Закрила), най-вероятно е в осигуровката да влиза наблюдение на ЖК, стига здравноосигурителната компания да има сключен договор със съответната болница. Специално аз съм осигурена чрез фирмата в която работя в ЗОК Закрила и ми се включва наблюдението в ЖК на Шейново - аз само си представям здравноосигурителната карта и оттам нататък Шейново си иска парите от Закрила.

# 13
 • Мнения: 498
Платена е Женската консултация,но никой никого не задължава да я посещава все пак.Въпрос на избор.Иначе обявените тарифи важат за здравно НЕосигурените.Нормалното раждане,както и секциото по медицински показания на здравноосигурен пациент са безплатни.Вече ако искаш допълнителни екстри като упойка при нормално раждане,избор на екип и т.н. се заплаща....по 100-150 лв.,но мисля,че това е в реда на нещата.

# 14
 • Мнения: 19 628
докато раждах на 03.01. слушах как лекарите в шейново обсъждаха,че имат заповед според която ако лекар приеме за лечение или раждане неосигурена бременна или родилка,той заплаща за нея.доколкото разбрах след това са искали допълнителен документ да се носиче си здравноосигурена.по-голям проблем обаче било че имат само няколко клин.пътеки и нямат напр.за фалшиво раждане,т.е.започнало и спряла род.дейност след 7 месец и ако пртиемат такава пациентка трябва да я карат да ражда или да я пишат друга диагноза.ако третират пациент неосигурен като спешен случай могат да го държат  до 72 часа.не знам какво е станало след това,но ако някой мисли да ражда там,най добре да провери,защото става въпрос не за 100-200 лева,а за 1000 и повече
ж.консултация откакто е открита,винаги е била платена,но преди 5 год.беше 30 лв,а сега почти 300

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт