Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 49
Здравейте мили мами,
Надявам се да ми помогнете, защото оказва се имам проблем със здравното осигуряване  Sad. Мъжат ми има неплатени осигуровки от порядъка на около 400 лв. Това е така, защото не получава доход в България. Има трудов договор, но той е с кувейтска фирма. Да обаче се оказва че е трябвало да си плаща здравните осигуровки понеже е имал личен лекар през 2000-2001 г. И така днес получавам някакво задължително предписание, в което е споменато, че ако не плати дължимата сума в срок до 31.12.2005 г. ще му бъде съставен ревизионен акт и акт за административно нарушение, а установеното задължение ще бъде събрано принудително. Получих го днес, защото свекърва ми го е разнасяла в чантата си от 19.12.2005 до сега  #2gunfire. Ако ми го беше дала на време щях да си платя 400 лв и да си свиркам, обаче нееееее сега и с някакви актове трябва да се занимавам. Та каже те ми колко допълнително ще трябва да платя за тях преди да са наложили запор на банковите сметки на мъжа ми?

# 1
  • Мнения: 186
Според мен, много си се притеснила. Те всяка година пускат такива писма, но все още не съм чувала да са предприели някакви действия. Ако си решила да платиш осигуровките отиди и го направи, със сигурност няма да се наложи да плащаш глоби. Просто ще платиш и лихвите, които са начислени. Независимо дали сега ще го направиш или го беше направила преди 2 месеца лихвите са едни и същи.
Не се притеснявай от запори и т.н.
Късмет  Peace

# 2
Провери дали можеш да подадеш молба за разсрочване на задължението и внасяне на няколко вноски/ако не си изпуснала някакви срокове/ newsm78. Така при внасяне на първата вноска мисля, че можеш да ползваш полагащите ти се здравни услуги. Споко и успех!

# 3
  • Мнения: 49
Да наистина доста се бях притеснила, но това е защото ни предсои вземането на ипотечен кредит, а тези глупави актове биха били причина за отрицателен отговор от страна на банката. Но както и да е. Всичко е наред, говорих с НАП все още няма запори на физически лица, в момента се занимават с прибиране на задължения от фирми длъжници. В понеделник ще ги платя. Благодаря за отговорите. 

# 4
  • Мнения: 85
И аз в този период нямам здравни осигуровки,но и личен лекар нямах.Сега трябва ли да ги плащам.
Извинявай, Mimu малко нахално споделих и моят проблем!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт