Споделете рецепти за готвене в тенджера под налягане

  • 1 558
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 393
Не съм много добра готвачка, признавам си. Основно правя аламинути и по-прости нещица, като спагети, мусака и т.н.
Иска ми се да правя и по-трудоемките, но точно защото обикновено се готвят много дълго, ми изчезва желанието.
Никога не съм правила например телешко варено, а не е лошо да се пробвам.
В този смисъл, имам чисто нова тенджера под налягане, и бих помолила за рецепти, които са удачни за нейното ползване. Знам, че в този подфорум ще ги намеря, затова споделете моля Simple Smile

# 1
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 729
Много хубава тема със съвети ирецепти:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98477

# 2
  • Мнения: 4 393
Много хубава тема със съвети ирецепти:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98477


Благодаря, ще я прегледам. Не е активна вече, така че ако някой иска, нека сподели рецепти, които ги няма там.

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 1 984
Не проверих цялата тема-само първа страница, така че може да се дублира рецептата. Правя пилешки сарми с кисело зеле. Нарязва се пилето на порции и всяко парче наръсвам с червен пипер, кимьон, чер пипер или каквито подправки обичате. Не слагам сол. После парчето месо завивам в зелев лист и редя в тенджерата. Получават се сарми с нестандартна форма-едно завито бутче или едно крило изглеждат различно. Добавям малко вода. Варя около 20 минути или докато се сетя, че готвя. После подправям: запържвам в олио 1 с.л брашно, добавям към него червен пипер и още преди да прегори сипвам от соса на сварените сарми. Така полученото сосче добавям обратно в тенджерата и я разклащам да се разпредели равномерно .После всичко е въпрос на късмет, като при баницата.

Общи условия

Активация на акаунт