Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 4 459
И така след всички тези вълнения и терзания и търсения на перфектния "заместител".... направих нещо което само времето ще покаже дали е правилно. Аз искрено се надявам да е за добро.

Вече.... колко, 3 години, се боря за свободата си и тази на децата. Изстрадала съм и съм преминала през какво ли не само и само да се отърва, откъсна и избягам от бившия.

Някои хора от форума знаят на какъв натиск съм подложена в последните няколко месеци от бившия и какви излияния са....
Много сте ги чували многократно, и аз лично вече не вярвам на думи от сорта "промених се", "вече ще е различно"

Срещите и познанствата ми с други мъже обаче ме навждат на мисълта че някак си няма да стане това което аз искам. Може би се заблуждавам или не съм срещнала подходящия човек, но... за сега с такова впечатление оставам.

Има разбира се и още един не маловажен аспект - финансов. Всяка година разходите на децата растат и става все по-трудно да ги покривам сама.

Та, какво направих?! Взех че най-накрая преглътнах достойнството и убидата си и написах писмо на бившия. Мило писмо, без убиди и злоба, упреци и т.н.
Разбира се това което искам е нещата да са само положителни, но може да са и много ужасяващо отрицателни за мен и децата.
Реших да рискувам!
Децата вече са достатъчно големи за да разбират и ако нещата се обърнат и влошат ще имат реална представа за баща си, а не само моите думи.

Казах на децата за писмото и че може би баща им ще иска да се чуят. Те са категорични че не искат да говорят с него. Не ми разрешават и снимка да му пратя за да ги види. Обясних им че ще дадем на баща им последен шанс да покаже, че ще се грижи за тях, ще им праща пари и подаръци.... Разбира се, няма да ги насилвам за нищо.....

Писах всичко това защото някак си имам нужда от подкрепата ви. Имам нужда от някой да ми каже, че не е огромна грешка да дам шанс на истинския баща да докаже че се е променил.....


П.П.  Май трябва да поясня че, НЕ се връщам при бившия, само му написах писмо, без още да казвам къде сме.  Само отговорих на многто му @ли с молба да му пиша и увещания че вече е различен човек....

Последна редакция: чт, 16 фев 2006, 20:03 от kiara

# 1
 • Мнения: 3 634
ООО Киара, аз мила какво да ти кажа, като на чата едно съм ти говорила... а сега друго ли да ти запея защото то ще е това което искаш да чуеш?
Толкова си ми станала мила, като сестра си те имам... не искам да страдаш. Достатъчно ти се е изсипало над главицата.
Но риск печели, риск губи... дано ти рискуваш за доброто. Сили и още сили... с теб съм!

# 2
 • Мнения: 2 655
О Боже, дано да не си сгрешила.
Просто бъди внимателна, ама на 1000% повече от преди.
"Говедото си остава говедо."
"Вълкът козината си не мени."
Това мисля, аз и съм ти писала доста.
Искренно вярвам в доброто начало на хората, но за добрия край ... си мисля че го има само по приказките, не в живота /малко черногледство, не присъщо за мен, уви/.
Надява се, че той този път няма да сгафи, както до сега. И вярвам, че ще е изключението, което ще потвърди правилото.
Ако се окаже обратно предлагам  Thinkingние тук, да отидем и да му теглим един як бой, ама истински. Поне да има един набит и унизен баща в историята...

# 3
 • Мнения: 5 790
Киара, не знам за какво става въпрос, но от написаното тук разбирам, че хич не ти е лесно. Мога единствено да ти дам кураж и да стискам палци наистина нещата се наредят както ти искаш и да бъдеш много, много щастлива.

# 4
 • София
 • Мнения: 6 452
Мила, тук мамите май всичките си знаем историите -така че смятай, че те подкрепям! Щом става дума за финансовото обезпечаване на децата тогава си заслужава битката. Само не бива да става на всяка цена - за сметка на психически тормоз върху децата и теб! Дано да успееш да убедиш тиквеника да не се запъва толкова, а някак да поразмисли кой какво иска и какво е длъжен да прави! Стискам много палци да успееш, акъл няма да давам, понеже то и турската империя от съветници се е разпаднала! Дано да стане така, както ти го мислиш и е най-добре за теб и децата - трябва да се пробва, за да не те е яд един ден, че си се отказала без бой!  bouquet

# 5
 • Мнения: 1 327
абе не иде реч тука за финансова част.... Laughing за да напишеш такова писмо, явно имаш още чувства към бившия!
пожелавам ти от цялото си сърце да не те разочарова и наистина да се е променил. И от само "биологичен баща" да се превърне и в най-обичания татко.

# 6
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 182
Киарче, пази се. Все още си доверчива - въпреки патилото дето си патила. ЗАтова много се пази. Писмото си е писмо, но ти стой по-далече.
И винаги се застраховай с адвокатски съвет преди да напрвишщ каквато и да е стъпка.
А иначе... ми може въпреки недоверието си да съм идеалистка - считам, че си направила добре - друг е въпроса как да се опазиш от посегателства над теб и децата.

# 7
 • Мнения: 4 773
абе не иде реч тука за финансова част.... Laughing за да напишеш такова писмо, явно имаш още чувства към бившия!
за да не се повтаряме цитирам.
Всички знаем, че хората не се събират разделят събират разделят за пари ../изключваме мутресите тук няма такива пък и те си траят принципно и не бегат надалече/ или заради децата. Няма такъв филм. Ще си умра от смях някой като каже: ми защо сме заедно, заради децата. Аааа, не на мене тия!!!  #Cussing out I wasn't born yesterday, както хубаво е казано на един друг език, а по нашенски Да не падам от Марс бе!!!
Разделят се и се събират само от чувства.
Нищо лично теб, Киара, ама вземи признай сама пред себе си, че така стоят нещата. Не се самозалъгвай. Много е страшно сам себе си да лъжеш. Погледни нещата в очите и тогава действай....
А за финансовата част: той човека ако беше читав щеше да ви обезпечи финансово, въпреки че сте далече. Помисли върху това. Само то е показателно.
А така да те изнудва.. ти си ела пък аз ще ви гледам.. тц  Naughty
Сори, не исках да те обезкуражавам, ти си прави каквото си знаеш, никой не може да вземе решение вместо тебе, но си помисли и имай тия неща наум.
И пази дечицата, ей!

Последна редакция: чт, 16 фев 2006, 16:44 от casiopeiya

# 8
 • Мнения: 289
Хубаво ли си припомни какво ти е причинил?

 

# 9
 • Мнения: 1 327
оставете момичето да пробва! грешно - негрешно - той живота ще си го покаже... ако е грешна стъпка - както киара казва и децата вече ще знаят що за човек е... щом е направила тази стъпка, значи вътрешно много го е искала, сега ако тръгне по нас да се води - цял живот ще се чуди дали е щяло да се получи или не... мисля, че тя има достатъчно акъл в главата си и бързо съобрадява, щом и от предишната ситуация така излезе... какъвто и да е - той е и ще си остане баща на децата и, хубавото е ако и се докаже като такъв...

# 10
 • Мнения: 4 459
Момичета, аз НЕ СЕ ВРЪЩАМ ПРИ НЕГО!!!!!
Съжелявам ако така е прозвучало.

Все още съм си тук и за сега не планувам връщане в Б-я.

Значи, още не му вярвам, че се е променил както твърди. От дуга страна, един ден се замислих, щом толкова дъжи (на думи) на децата, щом за тях работи и иска да им помага, щом чак е готов да ме съди за това че не му давам достъп и информация..... Ами, като толкова много драпа да е баща, му давам последна възможност да се докаже като такъв.
Аз поне си мисля или се надявам да има един от двата ефекта : наистина да започне да дава пари или тотално да ни зареже.

Туй, за събиране и ... заживели щастливо.... хич не си го и помислям. Мисля, че отдавна е минало времето в което съжителствахме и бях склонна да търпя всичко "докато децата пораснат" Не искам да се връщам и дълбоко се надявам да не ми се наложи.

Всичко това са, разбира се, сметки без кръчмар. Да видим какво ще ми отговори.....

П.П. Много благодаря на всички, че ме подкрепяте и ми напомняте през какво съм преминала и от какво бягам и се крия..... Повярвайте ми не съм забравила миналото и не мисля, че някога бих могла....

# 11
 • Мнения: 497
И а3 си помослих,че се врьщаш и бях готова да ти се карам Close
Ако можеш да и3мькнеш нещо,добре.Няма 3а какво да се притесняваш,той сьщо има две деца,3а които би трябвало да плаща.
Па3и се все пак да не те открие по писмата.
Успех.Дано полу4ите малко помощ.

# 12
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 182
Киарче, успех, но и в думите на Кенга има много истина - спри да се объркваш с мисли за мъже, и как да си подобриш положението чрез тях.
Прлиеми, че живота ти е низ от тежки изпитания, и .. че тепърва започва. И че ако просто седиш и чакаш да ти подадат ръка - може да се удавиш. Затова хвани се в ръце и помисли как ти САМА да осигуриш добър живот на децата ти. Уви аз никъде не видях такива засилки... Предполагам ти е трудно. Но когато баба ми /на село/ е останала на 23г вдовица с две деца - и е нямала НИКОЙ да й помага - тя баща, тя майка + общ работник... Отгледала е две прекрасни деца и се е справила сама. Не мисля, че ти няма да се справиш, дори ако не винаи залъка ви е мек, и ако трябва да се лишите от нещо. Сигурна съм, че понякога материалната част не е най-важното - особено ако баща ти е може би психар. ЗАтова дай му шанс, но стой много надалече... А и спри да мислиш, че ще ти помогне - уви ако искаше - да го е сторил.
Затова - седни си на д...то и спри да търсиш помощ - сега май е момента да завиеш ръкави и да бачкаш... вярвам, че след тежката работа ще заслужиш и приятелско рамо, което да ти помогне. Но имай търпение! И ВЯРВАЙ в себе си! Толкова време се оправяш САМА! За бога - не сте на улицата, не ти се налага да се връщаш в Бг да молиш за помощи... Имаш шанс да си останеш там където си и с труд да постигнеш много... имаш здрави и умни деца... Е имаш и самота... но това вече е и до вътрешна нагласа!
Целувки и горе главата и почни да вярваш в себле си, иначе просто не знам ккаво ще правиш

# 13
 • Мнения: 4 459
 catnadeen, аз на мама кенга и писах на лични и мисля стана ясно, че не търся помощ и упора в мъжете. До сега съм се справяла и от сега на татък мога сама. Това не ми е проблема - искаше ми се да дам шанс на този така наречен баща да се изяви като такъв. Не очаквам нищо от него само се надявам наистина да се е вразумил и поне пари да дава. Ако не дава..... ами ще си карам както до сега, но.... ако искаш може на лични да ти кажа за какво точно става на въпрос и тогава ще разбереш.

 И да ти кажа нямам си дом тук, нямам нищо и едва оцеляваме ден за ден, не се знае утре може да ми се наложи да се върна ако остана без работа. Изобщо, положението ми тук изобщо не е стабилно за да мога да разчитам на това.

Няма да продължавам да се оплаквам - няма смисъл.
Иначе, съм помислила, разбира се как ще се оправям сама и съм запретнала ръкави още преди повече от 3 години що се отнася до децата а преди това..... винаги сама съм се справяла с всичко така че не ми е непознато.....

# 14
 • Мнения: 4 773
А и спри да мислиш, че ще ти помогне - уви ако искаше - да го е сторил.
  202uu
на колко са ти децата - на 5 ли? е той 5 години къде беше...  newsm78

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт